Home » , » Εμείς τα γράφαμε ...

Εμείς τα γράφαμε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 | 8:50 μ.μ.

Επρεπε να μπουκάρουν σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της γνωστής μαχήτριας δημοσιογράφου Νουρτζάν Μπαϋσάλ (Nurcan Baysal), δεκάδες πάνοπλοι Τούρκοι μπάτσοι εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, όπου ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, για να ασχοληθούν διεθνή και μερικά ντόπια ΜΜΕ με την φίμωση κάθε αντιπολιτευτικής φωνής στο διαδίκτυο που έχει επιβάλει το καθεστώς της Αγκυρας.

Κι όμως, αυτή η τακτική της Τούρκικης κυβέρνησης είναι γνωστή εδώ και μέρες, χωρίς να απασχολήσει κανένα ΜΜΕ.

Γράφαμε εμείς στις 14 Οκτώβρη: "Οπως μας πληροφόρησαν από την Τουρκία, τις τελευταίες ώρες σε μεγάλες πόλεις της γειτονικής χώρας, -Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα κ.α- οι αστυνομικές δυνάμεις του Ερντογάν προχωρούν σε μπαράζ προσαγωγών πολιτών στα αστυνομικά τμήματα. 
Ο μοναδικός λόγος είναι ότι ανέβασαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες δείχνουν εικόνες άκρατης βαρβαρότητας των στρατευμάτων που εισέβαλαν στην Συρία, εναντίον άοπλων πολιτών, είτε γιατί έγραψαν επικριτικά σχόλια εναντίον της στρατιωτικής εισβολής".

Να έχουμε λέτε εμείς καλύτερη πληροφόρηση από τους απεσταλμένους εγχώριους δημοσιογράφους στην Τουρκία και τους ξένους ανταποκριτές των ΜΜΕ; 
Οχι φυσικά. Απλώς η Νουρτζάν Μπαϋσάλ πέρα από δημοσιογράφος είναι και ακτιβίστρια διεθνώς γνωστή, γ' αυτό δεν μπορούσε να κρυφτεί η είδηση.
Η ίδια όμως δείχνει να μην μασάει από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες γι' αυτό και η άμεση αντίδραση της ήταν: «Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκομαι στην Τουρκία και αυτός είναι ο λόγος που δεν κρατούμαι. Μόλις όμως επιστρέψω θα υποβάλλω μήνυση ενάντια σε εκείνους που υπέβαλλαν τα δύο παιδιά μου σε όλο αυτό».

Νωρίτερα η Νουρτζάν είχε γράψει στον λογαριασμό της στο twitter: "Στην Τουρκία καταπιέζουν βιαίως και προσπαθούν να κάνουν να σιγήσουν τα άτομα που ζητούν ειρήνη και μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ είμαι απλά μία από αυτούς, τους χιλιάδες άλλους που έχουν φυλακιστεί. Η αδιαφορία μας σκοτώνει. Σας παρακαλώ να υψώσετε τη φωνή και να σταθείτε αλληλέγγυοι στη μάχη μας προτού να είναι πολύ αργά".  

Κανένας δεν γνωρίζει πόσα άτομα έχουν προσαχθεί και πόσα συλληφθεί, στην Τουρκία, για αναρτήσεις που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες επέκριναν τις βαναυσότητες που έκαναν οι στρατιωτικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην βορειοανατολική Συρία, με θύματα άμαχο πληθυσμό της περιοχής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger