Home » , , » Καρμπόν η περίπτωση της ... ζαρντινιέρας, με θύμα αυτή την φορά το μέλος του "Ρουβίκωνα" Λάμπρο Γούλα

Καρμπόν η περίπτωση της ... ζαρντινιέρας, με θύμα αυτή την φορά το μέλος του "Ρουβίκωνα" Λάμπρο Γούλα

Από giorgis , Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 | 9:34 μ.μ.

Του Γ. Γ,

Συνήθως κάθε μηνυτήρια αναφορά κατά μπάτσων, οι οποίοι έχουν βιαιοπραγήσει σε πολίτες έχει την εξής κατάληξη: «Τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό».

Το πιο εξωφρενικό όμως είναι, σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι τα θύματα της μπατσάκικης θηριωδίας βρίσκονται στο φινάλε κατηγορούμενα σε δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες. 
Και το να τυλίγουν οι μπάτσοι σε μια κόλα χαρτί με τυποποιημένες κατηγορίες, τα "αντικείμενα" εκτόνωσης των άρρωστων απωθημένων τους είναι μια πάγια κατάσταση

Η τελευταία σκευωρία γίνεται στο πρόσωπο του Λάμπρου Γούλα.  Οι ΜΑΤατζήδες είχαν συλλάβει, εντελώς αναίτια το μέλος του "Ρουβίκωνα" την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν σε καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων.
Τον οδηγούν στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου συνεχίζουν να τον χτυπούν, ενώ ταυτόχρονα ένας διεστραμμένος μπάτσος δείχνει τον άρρωστο ψυχικό του κόσμο με έναν απίστευτο τρόπο. Οπως αναφέρει  ο ίδιος ο Γούλας: "Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»".


Και το αποκορύφωμα της μπατσάδικης αλητείας, είναι ότι αύριο παραπέμπουν τον Λάμπρο Γούλα  για να δικαστεί με κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Γι' αυτό και ο "Ρουβίκωνας" απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης, στην Ευελπίδων, την Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019, στις 09:00, στο κτίριο 7, όπου δικάζεται το μέλος της συλλογικότητάς τους.

Εχουμε μια περίπτωση καρμπόν όπως με αυτή του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, κατά την οποία η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είχε ενοχοποιήσει για τον ξυλοδαρμό του μια... ζαρντινιέρα.
Αν τότε δεν είχε αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, από βίντεο που κυκλοφόρησε, τώρα ο Αυγουστίνος υπήρχε περίπτωση να είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος!
Κι αυτό γιατί η εισαγγελική αρχή είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του Κύπριου φοιτητή  για «απείθεια, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απλή σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», και μάλιστα επικαλούμενη τις καταθέσεις των αστυνομικών που είχαν βασανίσει τον Αυγουστίνου!

Πληροφοριακά να θυμίσουμε ότι, αφού κυκλοφόρησαν οι τηλεοπτικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου αποτυπώνοντας την μπατσάδικη κτηνωδία, ήταν μονόδρομος να ασκηθεί ποινική δίωξη στους μπάτσους βασανιστές. 
Η κατάληξη αναμενόμενη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθωώνει τους έξι μπάτσους που σακάτεψαν τον Κύπριο φοιτητή, ενώ για να κρατήσει τα προσχήματα επιβάλλει στους άλλους δυο ποινές «χάδι» (2,5 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή).

Στην περίπτωση του Λάμπρου Γούλα όπου και δεν υπάρχει οπτικό υλικό, οι δικαστές δεν αποκλείεται να τον δικάσουν, αφού πάντα θεωρούν θέσφατα τα λεγόμενα των μπάτσων, ενώ ο Χρυσοχοϊδης πιθανόν να απευθύνει "εύσημον μνεία" στους υφιστάμενους του  ένστολους βασανιστές. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger