Home » , » Ο νέος κανιβαλικά αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Ο νέος κανιβαλικά αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 | 3:30 μ.μ.

Η βασική λειτουργία που επιτελεί κάθε προϋπολογισμός είναι η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Ολοι οι προϋπολογισμοί που καταθέτουν οι αστικές κυβερνήσεις είναι ίδιοι και οι όποιες διαφορές τους αφορούν δευτερεύοντα στοιχεία.
Ανάλογα σε ποια θέση είναι το καπιταλιστικό σύστημα έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις που αφορούν ποσοτικά και όχι ποιοτικά μεγέθη. Διαφοροποιήσεις δηλαδή στο βαθμό εκμετάλλευσης, και στο βαθμό αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος. Αυτό, ως θεωρητική θέση.

Στην θέση, λοιπόν που βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός καπιταλισμός, και με δεδομένο την πορεία προς την "κανονικότητα" που ακολουθάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο καινούργιος προϋπολογισμός είναι πιο βάρβαρα ταξικός, είναι αναδιανεμητικός σε βάρος των εργαζόμενων και προς όφελος της κεφαλαιοκρατικής πλουτοκρατίας και των στηριγμάτων της 

Διαβάζοντας, λοιπόν τα στοιχεία που κατέθεσε στην βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας για τον προϋπολογισμό του 2020 βλέπουμε ότι για μια φορά ακόμα παρουσιάζεται ένας κανιβαλικά αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Οπως αναφέρει ο "Ριζοσπάστης" με τον καινούργιο χρόνο θα έχουμε  πρόσθετες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, φοροαπαλλαγές οι οποίες φορτώνονται κι αυτές στις λαϊκές πλάτες, που για μια ακόμα χρονιά θα σηκώσουν πάνω από το 93% των άμεσων και έμμεσων φόρων και επιπλέον άλλα 800 εκατ. φόρων, πρόσθετα στη σημερινή ήδη δυσβάσταχτη φορολογία.

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η "Αυγή", έχουμε άγριο σφαγιασμό στα προνοιακά επιδόματα συνολικού ύψους 367 εκ. ευρώ, με μεγάλα θύματα τις πιο ευπαθείς μερίδες του πληθυσμού μας.

 Οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν:

➤ Τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ, που μειώνονται κατά 173 εκ (740 το 2020 έναντι δαπάνης 913 το 2019)
Τα οικογενειακά επιδόματα που μειώνονται κατά 139 εκ. (961 το 2020 έναντι δαπάνης 1,1 δις το 2019) και
Το επίδομα ενοικίου που μειώνεται κατά 51 εκ (314 το 2020 έναντι 366 το 2019)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger