Home » » Θα πνιγούμε πάλι με την πρώτη βροχή

Θα πνιγούμε πάλι με την πρώτη βροχή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 | 2:40 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αμφιβάλει κανείς πως, αν ένα κράτος, οποιοδήποτε, θελήσει πραγματικά να κάνει κάτι, απλά για να προφυλάξει τους ανθρώπους από τη βροχή, δεν θα το πετύχει;
Πως οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και η Ελληνική, με τη χρήση της σημερινής γνώσης και τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να πάρει προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφύγουμε να πνιγόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι σε μια κουταλιά νερό;
Πως μπουρδέλο έχει πολύ καλύτερη οργάνωση;
Μπορεί να κάηκε ένα (το μπουρδέλο καίγεται) αλλά ποτέ δεν πλημμύρισε, τουλάχιστον από μια ψιχάλα.

Δεν μιλάμε για τυφώνα, δεν μιλάμε για μουσώνα. Μιλάμε για μια φθινοπωρινή βροχή γαμώτο!
Σε μια κερατοχώρα, που έχει ήλιο τον περισσότερο χρόνο και μάλιστα το καλοκαίρι καύσωνα, ενώ έχει από τους ήπιους χειμώνες! Δηλαδή τους επόμενους μήνες, τι θα γίνει; Θα πνιγούμε πάλι με την πρώτη βροχή. Όπως κάθε χρόνο, που καιγόμαστε το καλοκαίρι για να πλημμυρίζουμε το χειμώνα.

“Η ανικανότητα έχει συνέχεια” θα πουν πολλοί . Δεν πρόκειται όμως περί ανικανότητας, αλλά περί σκοπιμότητας.
Είναι αδύνατο να πιστέψουμε, όσο ηλίθιοι και να είναι, πως δεν ξέρουν τι θα γίνει κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Πως κάθε χρόνο είναι εντελώς απροετοίμαστοι! Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν ως τώρα! Μάλιστα κάποιες περιοχές έχουν κάθε χρόνο επέτειο πλημμύρας.

Τις αιτίες τις γνωρίζουμε όλοι. Φυσικά υπάρχει το θέμα των καμμένων, αφού το χειμώνα δεν υπάρχουν δέντρα να συγκρατήσουν τη βροχή. Βεβαίως υπάρχει η αδιαφορία να καθαριστούν οι υπόνομοι, αν μάλιστα υπάρχουν, καθώς οι κακοτεχνίες των αετονύχηδων εργολάβων συμβάλουν κι αυτές στο να γίνονται οι δρόμοι ποτάμια. Υπάρχουν φυσικά τα στραβά μάτια και άλλα πολλά.

Όμως το κράτος τα γνωρίζει. Αλλά ο σκοπός του είναι άλλος. Να προσλάβει τα βαφτιστήρια του κηφήνα στην αστυνομία. Να κόψει από κείνα, που θα έδινε για να μη γίνουν καταστροφές, ώστε να φάνε περισσότερα τα λαμόγια. “- Κι αν βουλιάξουμε; - Δεν βαριέσαι! Θα πάνε οι αναρμόδιοι, όταν τραβηχτούν τα νερά, να πετάξουν ένα ψίχουλο στους πλημμυροπαθείς κι όλα μια χαρά”!

Το χειρότερο είναι το δούλεμα. Με εντολή Κούλη – άρχισαν πάλι οι εντολές Σαμαρά – “κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τις περιοχές που πλημμύρισαν” από μια φθινοπωρινή βροχή.
Την οποία τα ΜΜΕ βαπτίζουν Αρμαγεδδώνα. Τυφώνα, κυκλώνα, απατεώνα. Να δίνουν τουλάχιστο τα σωστά ονόματα: Αδιαφορία, κουταμάρα, Νέα Δημοκρατία. Η χούντα, όπως και η μπόρα, περνάει.

Αλλά μας ενδιαφέρει να φύγουν οι πρόσφυγες κι οι αναρχικοί από τα κτήρια! Να μπουν επιτέλους οι μπάτσοι στα Πανεπιστήμια. Μια ζωή αγράμματοι θα είναι;
Και βέβαια το ρουφιάνεμα. Ας καπνίζει όποιος θέλει, αρκεί να τον καρφώνει κάποιος. Να γιατί τα τσιγάρα είναι νόμιμα, ενώ το κάπνισμα παράνομο!

Αυτό το πήραν σίγουρα από τη θρησκεία.
Θεός: - Μη φάτε μήλο.
- Μην το φτιάχνεις. Ή φύτεψε το κάπου, που να μην το ξέρουν, να μην μπορούν να πάνε. Αν δεν υπήρχε, δεν θα το δοκίμαζαν, τι βάζεις κανόνες;
Και μόνο με το μήλο είχες θέμα; Η κάνναβη επιτρέπονταν δηλαδή; Να το ακούνε κάτι θεούσες...

Το θέμα όμως είναι οι προτεραιότητες. Δεν τους νοιάζει καθόλου που πλημμυρίσαμε, τους ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση. Να κάνουν κι ένα μαϊμού γκάλοπ που να λέει ότι όλοι συμφωνούμε πως με το Μητσοτάκη πνιγόμαστε πολύ καλύτερα από ότι πνιγόμασταν με τον Τσίπρα!
Κάνουμε λιγότερες μπουρμπουλήθρες, άρα είμαστε ευχαριστημένοι!

Νεοδημοκράτες πηδιέστε! Όπως πηδιούνταν πριν από σας οι ρεφορμιστές.
Σταματήστε τουλάχιστο το δούλεμα. Γιατί θα κάνετε μπάνιο στα λασπόνερα. Θα σας βουτήξει ο κόσμος και τότε θα δείτε καταλληλότητα.
Κάθε χρόνο τα ίδια. Δεν βαρέθηκες, καλέ μου ψηφοφόρε;

Φυσικά υποφέρουν οι άστεγοι, οι φτωχοί, οι πρόσφυγες. Γι αυτό δεν τους καίγεται καρφί. Αν πλημμυρίσουν τα σπίτια των πλουσίων, θα γίνονταν χαμός. Ή των πολιτικών. Είδατε ποτέ σπίτι κηφήνα να πάθει κάτι; Μόνο τα δικά μας.

Γιατί καρδιά μου σε έχουν χεσμένο. Δεν είναι λάσπη αυτό, είναι σκατά. Τα δικά τους σκατά, παρ' το χαμπάρι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger