Home » , » “Ανταλλάσσεται πετρέλαιο με αίμα”.

“Ανταλλάσσεται πετρέλαιο με αίμα”.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 | 5:49 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Καλύτερα υδατάνθρακες παρά υδρογονάνθρακες. Τουλάχιστο θα τρώγαμε καμιά πατάτα, κάνα φρούτο, θα τη βγάζαμε.

Με το πετρέλαιο τα πράγματα είναι δύσκολα για μας. Πρώτα από όλα και τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας να βρούμε, εμείς, οι απλοί εργαζόμενοι, πάλι δεν θα έχουμε για θέρμανση το χειμώνα. “Δε φτάνουν τα μισθά”. Με ψίχουλα τι να πρωτοκάνεις; Να φας ή να ζεσταθείς; Και πως θα ζεσταθείς νηστικός; Τα διλήμματα του μνημονίου.

Μας λένε λοιπόν να πεθάνουμε όχι για το δικό μας το πετρέλαιο, αλλά για να κερδίσει ο Έλληνας καπιτάλας και όχι Τούρκος. Σκοτιστήκαμε όμως για το ποιο παλιοτόμαρο θα αυγατίσει το λογαριασμό του στο Εξωτερικό. Να πάει να πολεμήσει η ίδια η κουφάλα, κι όχι να κάθεται στα σαλόνια να πίνει και να τρώει βλέποντας κόσμο να πεθαίνει. Άλλωστε όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν οι πλούσιοι για μας αλλά μας εκμεταλλευόντουσαν καθημερινά, ενώ τον καιρό της χρεωκοπίας μας πηδάνε ακόμα πιο σκληρά και το ευχαριστιούνται.

Δεν πολεμάμε για κανένα κερατά, πολύ περισσότερο για όσους θέλουν περικοπές, θυσίες, λιτότητα και δίαιτα για τους πεινασμένους, ενώ αυτοί τρώνε τον αγλέουρα.
Επειδή κάποια φασιστικά γίδια θα μηρυκάσουν το κουτόχορτο περί πατρίδας να τους ρωτήσω σε ποια μονάδα θα υπηρετήσουν οι γιοι του Λάτση να πάω κι εγώ εθελοντής. Στο λόχο της Ελβετίας; Ε πάτε γαμηθείτε τώρα, εθνίκια του κερατά!

Θα πω ότι είπε ο στρατηγός Φωκίων που δεν ήταν καθόλου κομμουνιστής, στον Υπερείδη, που τον ρώτησε πότε επί τέλους θα συμβουλεύσει τους Αθηναίους να πολεμήσουν: «Όταν αρχίσουν να συνεισφέρουν οι πλούσιοι και σταματήσουν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα οι ρήτορες»”.
Δηλαδή ΠΟΤΕ!

Γιατί οι πλούσιοι στην πρώτη δυσκολία θα βγάλουν τα λεφτουδάκια όξω, να τα γλυτώσουν από τις "κακουχίες".
Θα τα στείλουν σε νησιά, να κάνουν ηλιοθεραπεία. Ούτε ένα ούτε δυο εξήντα δισεκατομμύρια είναι τα λεφτά των πατριωτών που είναι στο εξωτερικό. Μόνο σε λογαριασμούς χωρίς να υπολογίσουμε τα δις που είναι η περιουσία του Λάτση, του Μαρινάκη και των άλλων φτωχόπαιδων, που θέλουν να πάρουν το τελευταίο Κοινωνικό Μέρισμα ως επιστροφή φόρου “σε αυτούς που πλήρωσαν πολλά”!!!  
Δεν βρε γαμιούνται πάλι;

Τα 60 δις είναι το 1/10 από αυτά που περιμένουν να πάρουν σε περίπτωση που βρεθεί φυσικό αέριο, δηλαδή ενισχυμένη κλανιά στο υπέδαφος. Κι αντί να τσακωνόμαστε με τους γείτονες, δεν μαζευόμαστε μια μέρα, να φάμε όλοι μαζί φασολάδα, να λυθεί το θέμα μια και καλή; Ο καθένας τις πορδές του. Θα γεμίσουμε μεθάνιο!

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η Τουρκία. Ο "Σπάρτακος" έχει ένα άρθρο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Η Τουρκική αστική τάξη θέλει ότι και η Ελληνική: Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το φυσικό Περιβάλλον. Κι επειδή θέλουν τις ίδιες περιοχές βάζουν τις κυβερνήσεις να καθαρίσουν για πάρτι τους. Τούρκοι και Έλληνες συμφωνούν με άλλους (Λιβύη Αίγυπτο κλπ) γιατί διαφωνούν με το μοίρασμα της λείας.

Εμείς όμως δεν πρέπει να μπλεχτούμε, γιατί εμείς θα πεθάνουμε, εμάς τα σπίτια θα καταστραφούν. Άσε που υποψιάζομαι πως, για να μη βρουν ως τώρα τίποτα, πιθανό να μην υπάρχει και πως όλο αυτό είναι για να μας βάλουν σε νέες περιπέτειες, κούρσα εξοπλισμών στην καλύτερη (με τις μίζες που τους συνοδεύουν), δικτατορία, ή ακόμα και πόλεμο με την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των κεφαλαιούχων, των νέων μαυραγοριτών που θα θησαυρίσουν από τη δυστυχία μας.
Να πάνε να γαμηθούν τρίτη φορά.

Μερικές ειδήσεις τροφή για σκέψη για όσους έχουν μυαλό άθικτο από το εθνικιστικό κουτόχορτο. Είδηση πρώτη: Οι ΗΠΑ διέταξαν και οι υποτακτικοί στο ΝΑΤΟ συμφώνησαν, να πληρώνουν οι Αμερικάνοι λιγότερα για έξοδα της συμμαχίας.
Ο ανισόρροπος Τραμπάκουλας είναι καλός στα παζάρια. Η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ποσοστό δαπανών για όπλα στο ΝΑΤΟ.
Είδηση δεύτερη: Θα πάρουμε νέες φρεγάτες, αεροπλάνα, οχήματα, της Παναγιάς τα μάτια κλπ. Που θα βρούμε φράγκα; Μαντέψτε. Συντάξεις, μισθούς, χαράτσια, πρόστιμα.
Είδηση τρίτη και φαρμακερή: Ο Στρατός δεν έχει να ταΐσει τις ΕΣΣΟ! Γι αυτό τις κόβει και τις ράβει στα μέτρα του. Κι εγώ ρωτάω: Που πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια; Ξεβράκωτοι στο λάκκο με τα αγγούρια;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger