Home » , , » Όσο κυβερνούν κανίβαλοι ο χρόνος είναι εναντίον μας

Όσο κυβερνούν κανίβαλοι ο χρόνος είναι εναντίον μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 | 8:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σύμφωνα με τα "Νέα", η κυβέρνηση προωθεί σε δημόσιες εταιρείες “ένα ριζικά διαφορετικό καθεστώς πρόσληψης και αμοιβών των υπαλλήλων, που περιλαμβάνει όρους ιδιωτικού τομέα”.

Ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό. Εργασιακός Μεσαίωνας, συμβάσεις λάστιχο, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, μειώσεις μισθών κλπ.
Σημαίνει επίσης ομηρία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, που αρχίζει δειλά να παρακάμπτει και τον ΑΣΕΠ, θα φροντίσει να μπούνε μόνο τα δικά της παιδιά. Τα οποία, αν και θα παίρνουν λιγότερα από τους προηγούμενους, θα είναι ευχαριστημένα για τα ψίχουλα της ελεημοσύνης.
Το λένε κι οι ίδιοι “οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει ανταγωνισμός”. Μα φυσικά! Στο πλαίσιο αυτού του ανταγωνισμού χαρίζουν στους “φτωχούς” κεφαλαιούχους τα πάντα. Φιλέτα δισεκατομμυρίων μοιρασμένα σύμφωνα με την προσφορά του καθενός στο κόμμα.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν, δεν θα είναι μόνιμοι. Με τις εθελούσιες εξόδους των παλιών, που (προς απογοήτευση του Κούλη) δεν μπορεί να τους απολύσει, οι μη μόνιμοι θα φτάσουν ένα σεβαστό ποσοστό επί του συνόλου. Το οποίο φυσικά με κάθε πρόσληψη (και αποχώρηση) θα αυξάνει. Όταν γίνουν πλειοψηφία, δεν θα τους ενδιαφέρει η άρση της μονιμότητας. Και τότε θα καταργηθεί επίσημα.

Όλοι στη ΔΕΗ κατάλαβαν, που το πάει ο Μητσοτάκης. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή του. Φυσικά δεν είναι μόνο η ΔΕΗ. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ΔΕΚΟ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν για κήρυξη πολέμου.
Το ζήτημα είναι θα απαντήσουν στις επιθέσεις; Αφού το θέμα αφορά όλους πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Ακόμα όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, πρέπει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά. Να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω. Άλλωστε η ΝΔ άρχισε τις εχθροπραξίες. Κι αν κάποιοι σκέπτονται “εγώ θα τη γλιτώσω, όπου να 'ναι βγαίνω στη σύνταξη” τους λέω πως μόλις αρθεί η μονιμότητα οι συντάξεις θα είναι ο επόμενος στόχος. Θα πουν πως “δεν μπορείτε να παίρνετε περισσότερα από άλλους για την ίδια δουλειά”.

Υπάρχουν βέβαια και οι βλάκες. Που λένε “γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι μόνιμοι, γιατί να παίρνουν τόσα” κι άλλα τέτοια ύπουλα και πονηρά. Θα αντιστρέφω το ερώτημα. Γιατί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι, να μην διεκδικήσουν κι αυτοί καλύτερες αποδοχές, ασφάλεια και μονιμότητα;

Το δημόσιο, μπορούμε να πούμε, είναι ένας δείκτης. Αν ο δείκτης αυτός πάει προς τα πάνω, συμπαρασύρει όλους τους εργαζόμενους.
Πράγματι στο παρελθόν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων βοήθησαν στο να βελτιωθούν τα πράγματα και στον ιδιωτικό τομέα. Το δημόσιο είναι δείγμα για το που πάμε. Λειτουργεί ως παράδειγμα. Η θέση των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αν αρθεί η μονιμότητα, αν μειωθούν οι μισθοί, καταργηθούν δικαιώματα θα χειροτερέψει πολύ. Επομένως αυτοί που θέλουν άρση της μονιμότητας και δεν είναι μεγάλα αφεντικά, τα οποία θα αρπάξουν τις ΔΕΚΟ, είναι κομπλεξικοί ηλίθιοι. Και βαλτοί.

Να πούμε επίσης πως τα χρέη μιας επιχείρησης οφείλονται στη διοίκηση και σε καμία περίπτωση στους εργαζόμενους. Απόδειξη πως η ΔΕΗ ήταν κερδοφόρα, όταν οι μόνιμοι υπάλληλοι έπαιρναν μεγαλύτερους μισθούς. Αυτό πως το εξηγούν τα "Νέα"; Που βάζουν πίνακες με ζημιές και αριθμό υπαλλήλων. Ο υπουργός – υπάλληλος ανταγωνιστικής εταιρίας απαξιώνει σκόπιμα τη ΔΕΗ. Για να την ξεπουλήσει.

Γι αυτό το σκοπό θα κάνουν τα πάντα. Τα κέρδη που θα φέρει η ΔΕΗ στον “κουμπάρο”, που θα την χαρίσουν, θα είναι τεράστια. Και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες. Μόλις ο ιδιώτης πάρει τη ΔΕΗ, θα μας αλλάξει τα φώτα. Θα αυξήσει τις τιμές υποβιβάζοντας τις υπηρεσίες.

Αλήθεια ποιος θυμάται την Αγροτική; Θυμάστε τι είχε γίνει; Τελικά κατέληξε στην Πειραιώς. Η οποία, όπως όλες οι υπόλοιπες Τράπεζες, έκλεισε καταστήματα απόλυσε υπαλλήλους και μας βγάζει την πίστη στο περίμενε. Συν οι απανωτές χρεώσεις που έρχονται παρά την προπαγάνδα, που προσπαθεί να μας κοιμίσει. 
Και να φανταστείτε πως οι Τράπεζες πήραν 9.000.000.000 τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης των γαλάζιων ανθρωποφάγων. Πήραν 9 δις αλλά θέλουν κι άλλα.

Όσο κυβερνούν κανίβαλοι ο χρόνος είναι εναντίον μας. Αγώνας τώρα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger