Home » , » Εκεί στην Καθημερινή, καλύτερα να μασάτε, παρά να μιλάτε και να γράφετε ανοησίες.

Εκεί στην Καθημερινή, καλύτερα να μασάτε, παρά να μιλάτε και να γράφετε ανοησίες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 | 11:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Το κόλπο της Καθημερινής προπαγάνδας είναι παλιό και δεν είναι καν Ελληνικό.
 “Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται” είχαμε γράψει στις 11 Νοεμβρίου αναφερόμενοι στο πραξικόπημα – σφαγή του Wilmington το 1898, όπου φασίστες επιτέθηκαν κατά του εκλεγμένου Αφροαμερικανού δημάρχου και των ψηφοφόρων του.

Διαβάστε δυο προτάσεις και θα δείτε καταπληκτικές ομοιότητες: “Από τους φόρους στην πόλη Wilmington και την κομητεία του New Hanover οι λευκοί πληρώνουν 96,67% ενώ οι νεκροί πληρώνουν το υπόλοιπο – 3,33%”. Αυτό γράφτηκε στις ΗΠΑ πριν 121 χρόνια.
Κι αυτό γράφτηκε χτες στην Καθημερινή: “Το 5% των φορολογουμένων πληρώνει όσα το 95%”. Δηλαδή οι πλούσιοι πληρώνουν το 50% των φόρων. Η νοοτροπία ίδια.

Ξεχνάει η Καθημερινή μερικά βασικά. Πρώτα από όλα το πόσα έχουν οι πλούσιοι και πόσα οι φτωχοί. Το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας έχει το 56% του πλούτου!
Άρα το 5% μάλλον πληρώνει λιγότερα από όσο θα έπρεπε. Ο Μαρινάκης πχ αν είχε σε όλα τα πλοία του την Ελληνική σημαία, θα πλήρωνε πολύ περισσότερα. Το πόσο ακριβώς το ξέρουν οι λογιστές του.

Η Καθημερινή τα γράφει έτσι για να δικαιολογήσει τη νεοφιλελέ πολιτική του Κούλη, που έχει σκοπό να δώσει ακόμα περισσότερα στους πλούσιους εις βάρος των φτωχών.
Όσο για το αν πραγματικά παίρνει τα περισσότερα η εφορία από τους πλούσιους, ας εξηγήσει ο ίδιος ο Αλαφούζος στους δημοσιογράφους του, για να μην λένε κουταμάρες και γελάμε.
“Στις 11 Αυγούστου 2016, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) προχώρησε στην δέσμευση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου. O Γιάννης Αλαφούζος κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ποσά περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εμφανίζονταν στις φορολογικές του δηλώσεις.

Η εντολή δέσμευσης της περιουσίας του Αλαφούζου από το ΚΕΦΟΜΕΠ εστάλη σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει ότι καλωσορίζει τον έλεγχο και ότι θα συνδράμει στη διαδικασία ελέγχου με όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του. 
Ο επιχειρηματίας κατέβαλε το ποσό που βεβαιώθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ με τις προσαυξήσεις και έτσι αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί με τη διάταξη 128ΑΠ/28.4.2017 του Οικονομικού Εισαγγελέα”. 

50 εκατομμύρια είναι κάπου 500 φορές η περιουσία (όχι το εισόδημα) του μέσου Έλληνα και 3.500 φορές περίπου το εισόδημα του!

Οπότε, εκεί στην Καθημερινή, καλύτερα να μασάτε, παρά να μιλάτε και να γράφετε ανοησίες. Τουλάχιστο συνεννοηθείτε με το SSKAI να αυξήσετε το μέσο εισόδημα. Από κει πήρα τα στοιχεία (και από την Εγκυκλοπαίδεια). Περαστικά και φιλούδια.

Λίγα πληρώνουν τα αφεντικά και το ξέρετε. Τα περισσότερα τα πληρώνουν τα συνήθη θύματα, υπάλληλοι (κυρίως δημόσιοι) και συνταξιούχοι, οι οποίοι γδάρθηκαν κυριολεκτικά και δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα, όπως κάποιοι εξυπνάκηδες.
Ούτε υπάρχουν παραθυράκια και νόμοι που να τους ευνοούν, όπως τους τραπεζίτες τους εφοπλιστές και άλλους “φουκαράδες”.

Ξέρουμε πως με το Μητσοτάκη, όπως συμβαίνει με κάθε νεοφιλελέ ανθρωποφάγο, το τρομερό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο. Τουλάχιστο κόψτε το δούλεμα.

Υ.Γ:  Τα θεμέλια της  Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Αυτός ο καπιταλιστής –αν δεν κάνουμε λάθος- είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του.

Ηταν μια παραδοχή που σε οποιοδήποτε κράτος του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα προκαλούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και οπωσδήποτε θα προκαλούσε σάλο στον πολιτικό κόσμο.

Εδώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Οσο για τον σημερινό επικεφαλής του συγκεκριμένου ομίλου ΜΜΕ, Γιάννη Αλαφούζου, αυτός έχει τις δικές του «περγαμηνές».
Είχε αναφερθεί αναλυτικά γι' αυτές ένα άλλο «μπουμπούκι», του χώρου, ο μακαρίτης πια Γ. Κουρής όταν κάποια στιγμή είχε έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger