Home » , » Η σαπίλα του καθηγητικού Πανεπιστημιακού κατεστημένου στο μέτωπο του «Νόμου και της Τάξης»

Η σαπίλα του καθηγητικού Πανεπιστημιακού κατεστημένου στο μέτωπο του «Νόμου και της Τάξης»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 | 10:35 μ.μ.

Δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε. Πρόκειται για μια διαπίστωση που αφορά την σαπίλα του Πανεπιστημιακού καθηγητικού κατεστημένου και γίνεται με αφορμή το κατασταλτικό όργιο που δέχτηκαν σήμερα από τους μπάτσους οι φοιτητές.
Προέρχεται από την Πανεπιστημιακό Τίνα Ζορμπαλά η οποία έγραψε στην σελίδα της στο facebook: "Όταν οι πρυτάνεις αποδέχονται τη βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται, τότε έχουν διαλέξει ξεκάθαρα πλευρά: προχωράνε χέρι χέρι με την κυβέρνηση του «Νόμου και της Τάξης». Αναμενόμενο να μην έχουμε ακούσει καμία διαμαρτυρία (για καταγγελία ούτε λόγος να γίνεται) από την Σύνοδο των πρυτάνεων. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας, έστω ένας, πρύτανης που να έχει διαμαρτυρηθεί δημόσια;".

Μ' αυτή την ευκαιρία εμείς θα θυμίσουμε και κάποιες άλλες περιπτώσεις. 
Δεν είναι απλώς ότι έχουμε παρακολουθήσει πρύτανη σε ρόλο ασφαλίτη -αναφερόμαστε στον Α. Ζαπράνη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)- ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητάει απ' τον ΜΑΤατζή, να δείρει φοιτήτριες και φοιτητές του.
Ούτε μόνο την φασιστική συμπεριφορά του πρύτανη, πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Θεόδωρου Φορτσάκη, 

Το εξίσου απαράδεκτο είναι η προβληματική συντεχνιακή αλληλεγγύη που υπάρχει σ' αυτόν τον κλάδο. Σχετικά πρόσφατα υπήρξε η αποκάλυψη ότι για 12 ολόκληρα χρόνια οµάδα καθηγητών, στην οποία μάλιστα συµµετείχε και πρώην πρύτανης, με λαμογιές καρπώθηκαν εκατομμύρια ευρώ από χρηµατοδοτούµενα προγράµµατα-µαϊµού µέσω του Ειδικού Λογαριασµού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ).

Ούτε τότε, έστω "για τα μάτια" υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το Πανεπιστημιακό κατεστημένο. Προσπέρασαν την συγκλονιστική αποκάλυψη λες και δεν υπήρξε.

Με αυτά τα δεδομένα επόμενο είναι να συνταχτούν οι "επιστήμονες" που αναφέραμε με το μέτωπο  του «Νόμου και της Τάξης».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger