Home » , » Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για "αρρωστημένη" μπατσάδικη βία

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για "αρρωστημένη" μπατσάδικη βία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 | 7:57 μ.μ.


Δεν είναι απλώς μόνο το ξύλο η "νόμιμη βία", όπως μας λέει ο Τσεκουράτος. Η γενικότερη βία είναι δομικό στοιχείο, του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, που λέγεται καπιταλισμός, για να μην ξεχνιόμαστε.

Κι αυτή δεν είναι μόνο μια δικιά μας εκτίμηση. Το έγραψε και ο αστός δημοσιογράφος, ο Ρ. Βρανάς: «Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το Ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία. 
Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία».

Το ίδιος επανέλαβε και μια επιστήμονας, υπεράνω υποψίας για κομμουνιστική προέλευση. Η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, Φωτεινή Τσαλίκογλου: «Μορφή θεσμικά αποδεκτής βίας αποτελεί η φτώχεια, η ανεργία, η απειλή της απόλυσης, μορφή βίας αποτελεί να ζεις με τον τρόμο της επιβίωσης. Μια βία όμως που τείνει να πάρει τις διαστάσεις ενός "φυσικοποιημένου" κακού, μια βία που δε θα ποινικοποιηθεί από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της θα απολαύουν μια αδιατάρακτη ασυλία».


Εδώ όμως θα ξαναεπανέλθουμε στην "αρρωστημένη" μπατσάδικη βία. Κι αυτό γιατί οι σχετικές καταγγελίες παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

Το πρωί ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή κατάγγειλε την χυδαία σεξιστική επίθεση σε βάρος της 16χρονης κόρης του από άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.  Συγκεκριμένα το δίποδο ένστολο γουρούνι είπε στο κοριτσάκι  "αν ξανάρθεις από δω θα σου ξεσκίσω τη μουνάρα"!

Γράφει επίσης σήμερα στην παρουσία του στο f/b ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης:

Χτες, 12/11/2019, αστυνομικοί σταμάτησαν δύο μέλη του ΣΕΚ που αφισοκολλούσαν για την επικείμενη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί ήταν "εξακρίβωση στοιχείων", αυτό επανέλαβαν και σε εμένα που ως δικηγόρος κάλεσα στο Τμήμα Ασφαλείας για να πληροφορηθώ τον λόγο της προσαγωγής.

Στο Τμήμα, όμως, οι αστυνομικοί δεν περιορίστηκαν στην "εξακρίβωση στοιχείων". Έκαναν σωματικό έλεγχο στους δύο προσαχθέντες, μέχρι του σημείου να αφαιρέσουν όλα τους τα ρούχα (!) και να μείνουν απολύτως γυμνοί. 

Τους κράτησαν πάνω από 3 ώρες, αν και τονίστηκε το πρόβλημα υπέρτασης του ενός των προσαχθέντων και απαιτήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από αλληλέγγυο κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το τμήμα, από εμένα ως δικηγόρο και από δημοτικούς συμβούλους που κάλεσαν τηλεφωνικά.

Το ξεγύμνωμα αφισοκολλητών στα αστυνομικά τμήματα είναι προφανώς η άποψη της νέας κυβέρνησης για την "πάταξη της ανομίας".

Χρειάζεται να βάλουμε φρένο στο κατασταλτικό αμόκ της κυβέρνησης και στην πολιτική επιλογή της αστυνομοκρατίας.

Αθήνα, 13/11/2019,

Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος.

(Η αφίσα που κόλλαγαν οι σύντροφοι).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Νοεμβρίου 2019 στις 10:38 μ.μ.

Ακοστε το καλα κυριοι του ΚΚΕ:εχεται δημιουργήσει ενα οργανο συνδικαλιστικο για τα σωματα ασφαλειας. (την πυροσβεστικη την εξαιρώ). Λοιπον με ολα αυτα που συμβαινουν με την κανονικοτητα και τις υβρεις και απειλες οπως και τις χειρονομιες που κανουν στο λαο εσεις λοιπον τους εμπιστεύεστε αυτους τους ανθρωπους. Ερωτηση κανω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger