Home » , » Περιέργεια

Περιέργεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 | 7:11 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Εχω μια περιέργεια που ίσως κάποια στιγμή σταματήσει να υπάρχει.

Ολοι αυτοί οι "νοικοκυραίοι" που σήμερα παρακολουθούν αδιάφοροι, ίσως και με ικανοποίηση, αστυνομικούς, να θεωρούν ότι μέσα στα καθήκοντα τους είναι να προβαίνουν σε εικονικούς βιασμούς σε τυχαίους  πολίτες, να καταρρακώνουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απλώς γιατί έτσι γουστάρουν, πάντα έτσι θα λειτουργούν;

Οι ψηφοφόροι και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τώρα κάνουν τα εγκώμια του κ. Χρυσοχοϊδη εκφράζοντας τον θαυμασμό τους στο πρόσωπο του, επειδή "έλυσε τα χέρια των αστυνομικών" και έτσι "επιβάλλεται η τάξη και η ασφάλεια" με το να εφαρμόζουν χυδαίες πρακτικές, ξεγυμνώνοντας και ξυλοκοπώντας άγρια, διαδηλωτές, πώς θα αντιδράσουν αν ...

.... αν κάποια στιγμή τα θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας αποφασίσουν ότι δεν θα εξακολουθούν να υπομένουν μοιρολατρικά το κράτος του μπάτσου και της δεξιάς...

.... αν εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους που κάνουν σήμερα οι ένστολοι υφιστάμενοι του Χρυσοχοϊδη ...

... αν δηλαδή κάποιοι νεαροί απομονώσουν ένα άντρα των ΜΑΤ, τον ξεγυμνώσουν και τον "περιποιηθούν" αναλόγως, όπως αυτός τους διαδηλωτές ...

... αν κάποιοι θελήσουν με τον τρόπο τους, να στείλουν "χαιρετίσματα στην εξουσία", οι "νοικοκυραίοι" θα δείξουν την ίδια "κατανόηση", και τα ΜΜΕ θα μιλούν για "μικρής έντασης επεισόδιο";
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Δεκεμβρίου 2019 στις 8:38 μ.μ.

Όσοι παίρνουν κάποιες μειώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το internet στο κινητό τους οφείλουν να ευχαριστήσουν τους κατοίκους της Καλαμάτας. Τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διακοπούν οι δοκιμές του δικτύου 5G, προκαλώντας αντιδράσεις κυρίως από την ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Λίγες μόνο μέρες μετά, κι αφού θα μείνουν χωρίς Χριστούγεννα όσοι έπαιρναν πριν το Κοινωνικό Μέρισμα, οι εταιρείες σπεύδουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό! Δεν είναι πρώτη φορά που ανακοινώνουν προσφορές. Όμως κανείς πρωθυπουργός ως τώρα δεν έπαιζε το ρόλο του πωλητή.
Ο πραγματικός λόγος που συναντήθηκαν ήταν η Καλαμάτα! Η απόφαση να σταματήσει να είναι η “πρωτοπόρος” πόλη που θα είχε 5G τρομοκράτησε κυριολεκτικά τις εταιρείες αυτές. Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο πως παίζονται πολλά δισεκατομμύρια σε κέρδη. Περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Αρκεί να φανταστείτε πως θα κατεβάζετε πολλαπλάσια δεδομένα στον ίδιο χρόνο, άρα θα ξηλώνεστε πολύ πιο γρήγορα για να κατεβάσετε νέα. Οι χρήστες πληρώνουν τα ίδια πακέτα μέχρι 30 φορές περισσότερο στην Ελλάδα! Ουάου!
Προσέξτε λοιπόν τι θα πάρουν και τι δίνουν. Αν μειώνουν στο μισό - όπως λένε - τις τιμές πάλι μας κοροϊδεύουν. Μας ρίχνουν και μάλιστα πολύ. Τα 5G είναι τουλάχιστο 10 φορές γρηγορότερο ίντερνετ από τα 4G. Άρα θα έπρεπε οι τιμές ενόψει των αλλαγών να πέσουν πολύ μα πολύ περισσότερο. 30 φορές κάτω είναι μια λογική μείωση σήμερα, καθώς είναι το Ελληνικό “καπέλο”. Όχι τίποτε άλλο, μην έχουν κάποιοι την απαίτηση να τους πούμε κι “ευχαριστώ”.
Οι εταιρείες λοιπόν απαίτησαν από τον Κούλη να μην επαναληφθεί νέα Καλαμάτα. Κάθε μέρα που συζητάμε, αν θα πρέπει ή όχι να βάλουμε ασύρματο 5G λόγω επιπτώσεων στην υγεία θα χάνουν πολλά δις που θα τα έπαιρναν από τους πελάτες, δηλαδή από μας.
Ειδικός στο θέμα δεν είμαι, αλλά προτείνω να μη βιαστούμε. Μπορεί να αποδειχθεί πως το δίκτυο δεν έχει κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο. Μπορεί όμως να γίνει ακριβώς το αντίθετο. Θα πρότεινα να ασχοληθούν οι ειδικοί εμπεριστατωμένα, λεπτομερώς και για αρκετό καιρό. Αν πουν “προχωράτε”, ας βάλουμε, ζητώντας παράλληλα τις κατάλληλες μειώσεις, κι όχι ψίχουλα ή κοροϊδίες. Αφήστε που μπορεί να αυξήσουν την τιμή (το πιθανότερο) γιατί “το ίντερνετ θα είναι πολύ πιο γρήγορο”.
Δεν βλέπω γιατί να βιαστούμε. Για όσους κοροϊδεύουν τους κατοίκους γι αυτή την απόφαση, έχω μια ιστορία.
Τη δεκαετία του 50 οι δεξιές φυλλάδες έγραφαν πως τάχα το κάπνισμα προστατεύει από τον καρκίνο! Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες μέχρι οι ίδιες οι εταιρείες που πουλάνε τσιγάρα, να παραδεχθούν πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο. Σήμερα μόνο γραφικοί λεν κάτι τέτοιο.
Στο μεταξύ όμως έγιναν δυο πράγματα: Οικονόμησαν πολύ περισσότερα οι εταιρείες και πέθαναν πολλοί περισσότεροι από καρκίνο.
Δεν λέω πως θα γίνει το ίδιο με τα δίκτυα στο Ίντερνετ. Οφείλουμε όμως να το εξετάσουμε επιστημονικά. Και αυτό θέλει χρόνο.
Όπως ακριβώς με τις τράπεζες έτσι και όλες οι μεγάλες εταιρείες περιμένουν από το Μητσοτάκη να τις εξυπηρετήσει. Κι αυτές πράγματι θα εξυπηρετηθούν. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι ο μόνος κερδισμένος και φυσικά ευχαριστημένος με το νεοφιλελευθερισμό.
Οι ΠΑΕ πήραν τις μειώσεις στη φορολογία, οι Πολυεθνικές το ίδιο, ο κουμπάρος Μαρινάκης τα πάντα, ενώ οι φτωχοί τα... “τέτοια” τους.
Δεν έχω αντίρρηση σε καμιά νέα τεχνολογία. Έχω όμως πολλές αντιρρήσεις όταν το κέρδος γίνεται αυτοσκοπός. Κέρδος με κάθε κόστος. Είτε το τίμημα είναι καταστροφή περιβάλλοντος, είτε την αρρώστια πολλών συνανθρώπων μας, είτε πόλεμος ή άλλη συμφορά.
Βεβαίως έγινε και ο σχετικός αποπροσανατολισμός καθώς γουρούνια με στολή δέρνουν και γδύνουν, γείτονες μας βάζουν γεωτρύπανα στο πισινό (αλλιώς πόλεμος), φτωχοί δεν θα δουν φέτος Χριστούγεννα. Δε βαριέστε. Ούτε η Μαρία ούτε ο Ιωσήφ πήραν Μέρισμα. Και στο τέλος σταύρωσαν και το Χριστό. Και τότε κανονικότητα είχαν. Και δούλους. Μα πάνω από όλα κορόιδα. Πολλά κορόιδα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger