Home » , , » Μουμτζής και "ορφανές βόμβες"

Μουμτζής και "ορφανές βόμβες"

Από giorgis , Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 | 7:27 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ποιο εύκολο είναι να δεχθώ ότι ο Σίλας είναι σατιρικός καλλιτέχνης, παρά να πιστέψω το αφήγημα των μπάτσων σχετικά με την βόμβα που υπήρξε στο Α.Τ. Ζωγράφου.
Οτι δηλαδή οι δράστες συμπτωματικά επέλεξαν να τοποθετήσουν βόμβα 15 μέτρα από αστυνομικό τμήμα, τυχαία την εντόπισε μπάτσος και έλαχε να υπάρχει πρόβλημα συνδεσμολογίας ώστε να μην ενεργοποιηθεί.  

Αν και αναφέρθηκε στο θέμα ο σύντροφος Σ.Λ., μπήκα στον πειρασμό να διατυπώσω κάποιες σκέψεις.
Ο λόγος είναι ότι όλα τα ΜΜΕ ανακυκλώνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν οι ασφαλίτες, και γιατί μέσα απ' τις  αλλεπάλληλες τοποθετήσεις -που αναπαράγονται στο διαδίκτυο- του γνωστού Σάκη Μουμτζή, φαίνεται η σκοπιμότητα της συστημικής συμπεριφοράς.

Διαβάζουμε, στα ΜΜΕ, σήμερα: "οι άγνωστοι σχεδίαζαν τυφλή επίθεση, καθώς η βόμβα που ήταν γεμάτη καρφιά, χαρακτηρίζεται «φονικό όπλο», ενώ δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σπήλιο Κρικέτο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, το περιστατικό έχει προκαλέσει τον προβληματισμό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανέφερε ότι πιθανότατα στόχος να ήταν κάποιος αστυνομικός". 

Και συμπληρώνουν τα σχετικά ρεπορτάζ γα να μην αφήσουν καμιά αμφιβολία για την ταυτότητα των δραστών: "Πίσω από την απόπειρα επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό στο Α.Τ. Ζωγράφου, στελέχη της αστυνομίας βλέπουν ανασυγκρότηση του «αντάρτικου πόλεων». Μάλιστα κάνουν λόγο για μία προσπάθεια δυναμικής απάντησης στις τελευταίες κινήσεις της αστυνομίας με τη συνεχή παρουσία, αλλά τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, τις εκκενώσεις καταλήψεων, το τέλος του ασύλου και την είσοδο στα πανεπιστήμια".

Το πρώτο και αυτονόητο που έχει να παρατηρήσει κανένας είναι ότι καμιά οργάνωση "αντάρτικου πόλης" δεν θα τοποθετούσε "τυφλές βόμβες" με ενδεχόμενο να υπάρξουν τυχαία θύματα. Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες, -όπως βλέπουμε και στο λινκ που παραθέτουμε- μόνο παρακρατικές και φασιστικές οργανώσεις έχουν κάνει;
Είναι παρανοϊκό ακόμα και να σκεφτεί κάποιος ότι θα υπήρχε πρόσωπο από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό-κομμουνιστικό χώρο, που θα πίστευε ότι σκοτώνοντας τυχαίους πολίτες θα πάει το επαναστατικό κίνημα, με όποιο σκεπτικό και να το προσδιορίζει, ένα βήμα μπροστά.

(Και για να μην υπάρξει καμιά σπέκουλα με την περίπτωση του αδικοχαμένου Αξαρλιάν να θυμίσουμε τι γράφει σχετικά ο Δ. Κουφοντίνας στο βιβλίο του "Γεννήθηκα 17Ν".
Αφού τονίζει ότι η οργάνωση του για περίπου ένα μήνα έκανε διαδοχικούς ελέγχους, στο σημείο που θα πραγματοποιούσαν την επίθεση στον Παλαιοκρασσά, για να σιγουρευτούν πως δεν θα υπάρχει κάποιο αθώο θύμα, στο σημείο, όταν συνέβη το τραγικό γεγονός,  απολογείται:
«Ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της 17Ν. Μπορεί να είχε ευθύνη η αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Όμως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. […] Ήταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν»).

Είναι, δηλαδή μια τεράστια μπαρούφα η ασφαλίτικη εκτίμηση περί  "ανασυγκρότησης του «αντάρτικου πόλεων»".

Εξακολουθεί όμως να παραμένει το ερώτημα. Ποιες σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί και ποιοι βγήκαν κερδισμένοι απ' την τοποθέτηση βόμβας πλησίον του Α.Τ Ζωγράφου;
Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης δεν έχουμε απάντηση. Στο δεύτερο όμως φροντίζει ο Σ. Μουμτζής να μας βγάλει απ' την άγνοια.

Μας γράφει, λοιπόν αυτός ο διανοούμενος στην ακροδεξιά ιστοσελίδα του Θ. Μαυρίδη:

"Τώρα, μετά από την βόμβα στο Α.Τ Ζωγράφου, φαίνεται πως οι αντιεξουσιαστές επιθυμούν να υπάρξει θύμα από τις τάξεις της Αστυνομίας...  Έχουν περάσει πάνω από δώδεκα ώρες και κανένα στέλεχος κομμάτων της Αριστεράς δεν κατήγγειλε την αποτρόπαιη πράξη. 
Όμως όλοι μαζί ξεσπάθωσαν κατά της ΕΛΑΣ επειδή φάνηκε το βρακί ενός μπαχαλάκη.

Από την άλλη μεριά οι φιλελέδες δεν μπορούν να κάνουν ιεράρχηση στόχων. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως σε έναν πόλεμο με τους εχθρούς του δημοκρατικού πολιτεύματος ενδεχομένως να υπάρξουν και υπερβολές από τα όργανα της τάξεως.

Αν συμβεί αυτό, υπάρχουν τα θεσμοθετημένα όργανα που θα επιληφθούν. Η ανάδειξη όμως αυτών των περιστατικών, αν υπάρχουν, σε κορυφαία, μετά βεβαιότητος οδηγεί στον ευνουχισμό της Αστυνομίας.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μετρούν οι διαμαρτυρίες της Αριστεράς, γιατί αυτή είναι η δουλειά της. Να διαμαρτύρεται. Όμως οι καταγγελίες «εντός των τειχών», προσδίδουν κύρος στα επιχειρήματα της και αποτελούν τροχοπέδη στην δράση των αστυνομικών".

Αυτό που κάνει επί της ουσίας δηλαδή Μουμτζής είναι να υποδείξει την ενδεικνυόμενη συμπεριφορά στα λεγόμενα του Χρυσοχοϊδη ο οποίος μίλησε για "παρακμιακή κουλτούρα βίας όπου η πολιτική διαμαρτυρία ταυτίζεται  με την καταστροφή, τις μολότοφ και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών".

Σύμφωνα, λοιπόν με το σκεπτικό του αρθρογράφου του  liberal αφού "οι αντιεξουσιαστές επιθυμούν να υπάρξει θύμα από τις τάξεις της Αστυνομίας", δεν πρέπει να αναφέρεται η μπατσάδικη κτηνωδία γιατί "οδηγεί στον ευνουχισμό της Αστυνομίας".και αποτελεί "τροχοπέδη στην δράση των αστυνομικών".

Ποιο φασιστική προπαγάνδα από του Μουτζή δεν μπορεί να υπάρξει. Βγάζει το συμπέρασμα ότι ήταν "αντιεξουσιαστές" οι οποίοι "επιθυμούν να υπάρξει θύμα από τις τάξεις της Αστυνομία", αυτοί που τοποθέτησαν τον μηχανισμό πλησίον του Α.Τ Ζωγράφου.
Εκδίδει πόρισμα ότι ήταν "μπαχαλάκης", ο νεολαίος τον οποίο ξεγύμνωσαν οι μπάτσοι και συνιστά να μην γνωστοποιείται κανένα περιστατικό μπατσάδιης βαρβαρότητας.
Ποιο φασίστας πεθαίνεις.

 Και επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα οι μπάτσοι "εντοπίζουν σημαντικές ομοιότητες στον τρόπο των δραστών και τη συνδεσμολογία του μηχανισμού", με αντίστοιχο που είχαν τοποθετήσει μέλη της οργάνωσης «Εικονοκλαστική Σέχτα», στα σκαλιά του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, να θυμίσουμε τι γράφαμε τότε στην ανάρτησή μας «Εχουμε ιστορική εμπειρία για το ποιοι τοποθετούν "τυφλές" βόμβες επιδιώκοντας θύματα».  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger