Home » , , » Οταν αποδεικνύεται ότι μπάτσοι δίνουν ψεύτικες καταθέσεις, κατασκευάζοντας ενόχους δεν πρέπει να τους αναζητηθούν ευθύνες;

Οταν αποδεικνύεται ότι μπάτσοι δίνουν ψεύτικες καταθέσεις, κατασκευάζοντας ενόχους δεν πρέπει να τους αναζητηθούν ευθύνες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 | 5:58 μ.μ.

Το οπτικό υλικό που έχει ρθει στην δημοσιότητα, αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής φανερώνουν ξεκάθαρα ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ δεν είχαν καμιά σχέση με τους καταληψίες που υπήρχαν -και οι οποίοι αντιστάθηκαν- κατά την αστυνομική επιχείρηση της εκκένωσης κατάληψης που υπήρχε στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι.

Χτες το μπατσάδικο φιάσκο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ανακοινώθηκε ότι από τα εργαστηριακά αποτελέσματα που προέκυψαν δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα των παιδιών Ινδαρέ μέσα στο χώρο της κατάληψης αλλά και στα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν απ' τον χώρο του κτιρίου, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν την εκκένωση.

Και εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό ερώτημα με δύο παραμέτρους. Η μία αφορά την αξιοπιστία των ανακοινώσεων της αστυνομίας, και η άλλη τον προβληματικό τρόπο παρουσίασης των γεγονότων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Ενώ αναγκαστικά ανέφεραν ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των δύο παιδιών του σκηνοθέτη,  στην κατάληψη στο Κουκάκι όλα τα ΜΜΕ "ξέχασαν" να μας θυμίσουν τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας Θόδωρου Χρονόπουλου -δεν είναι φυσικά προσωπικό του πρόβλημα- που φιλοξενούσαν και το πόσο εκτεθειμένοι βγαίνουν απ' αυτή την εξέλιξη οι πολιτικοί και φυσικοί προϊστάμενοι των δυνάμεων καταστολής.

Κι αυτό γιατί είναι πρακτικά αδύνατον κάποιος που συχνάζει σε ένα χώρο να μην έχει αφήσει τα αποτυπώματά του. Είναι επίσης αστεία η επίκλησή της αστυνομίας, ότι περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών για να δει αν ταυτοποιείται το DNA που βρέθηκε στον χώρο της κατάληψης, με κάποιο από τα παιδιά του σκηνοθέτη.
(Μόλις μαθαίνουμε από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι: "Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης".).

Το βασικό όμως είναι με όλη αυτή την εξέλιξη, ο παχυδερμισμός που δείχνουν όλοι οι υπεύθυνοι για την σύλληψη και τον ξυλοδαρμό άσχετων πολιτών. Και εννοούμε από τον υπουργό ΠροΠο μέχρι τον αρχηγό της αστυνομίας.

Ολοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας ότι "Καταδιώκοντας οι αστυνομικοί τους καταληψίες αυτοί πήγαν στην ταράτσα του διπλανού σπιτιού, που τυχαίνει να είναι και το πατρικό τους σπίτι... Τα άτομα αυτά έχουν αναγνωριστεί από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, σαν τα άτομα που βρισκόταν στο κτίριο της κατάληψης και τους αντιστάθηκαν... Κατά την διάρκεια της σύλληψης τους εμφανίστηκε ένα τρίτο άτομο -σ.σ ο πατέρας τους- το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης...".

Ας προσπεράσουμε το απίστευτο φιάσκο της αστυνομίας η οποία είχε κυκλώσει ένα ολόκληρο τετράγωνο, κινητοποίησε τις πιο επίλεκτες δυνάμεις της και όμως δεν κατόρθωσε να συλλάβει ούτε έναν καταληψία και να επανέλθουμε στα ερωτήματα που προκύπτουν απ' την τελευταία εξέλιξη.

Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τον Μ. Χρυσοχοϊδη να διακατέχεται από μόνιμη αφωνία; Δεν έχει την παραμικρή τσίπα -όχι φυσικά να παραιτηθεί... τέτοιες ευαισθησίες είναι πολυτέλειες για τον "φυτευτό" στην νεοδημοκρατική κυβέρνηση- αλλά να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη που κάλυψε εντελώς τους ένστολους υφισταμένους του;

➤Οταν αποδεικνύεται ότι μπάτσοι δίνουν ψεύτικες καταθέσεις, κατασκευάζοντας ενόχους δεν πρέπει να τους αναζητηθούν ευθύνες;

➤Τα ΜΜΕ που απεδείχθησαν για ακόμα μια φορά -τουλάχιστον ορισμένα απ' αυτά- ότι λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της αστυνομίας, δεν νιώθουν την ανάγκη, να ψελλίσουν μια δικαιολογία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger