Home » , » Ο Βάρναλης απαντάει στο τροπάρι του Ιερώνυμου (Βίντεο)

Ο Βάρναλης απαντάει στο τροπάρι του Ιερώνυμου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 | 10:59 μ.μ.

Μόλις ζητήσαμε από τον σύντροφο Μήτσο που κατέχει καλύτερα το ζήτημα, να μας σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση που έκανε ο αρχιεπίσκοπος "Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος". 
(Χωρίς να είμαστε σίγουροι νομίζουμε ότι ο τίτλος του είναι ψευδεπίγραφος. Αν δεν κάνουμε λάθος πολλά νησιά υπάγονται στο Πατριαρχείο και η Κρήτη έχει Αυτοκέφαλη Εκκλησία).

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα είπε ο αρχιρασοφόρος "Η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους, θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα. .. Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες".

Δεν γνωρίζουμε "τας γραφάς", αλλά κάτι έχουμε ακούσει ότι ο Θεός τους έκανε την 7η μέρα αργία. Λέτε να είναι ... τεμπέλης κι αυτός; Αυτό δεν το ξέρουμε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι κάποια απ' τα θεόπνευστα τροπάρια που κάνει ο Ιερώνυμος, όπως αυτό που διαβάζουμε σε περασμένη ανάρτηση του μπλοκ μας: «Τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε τον χωρισμό αυτός ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ, που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως, ελαύνονται από αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα και συναντώνται με τα υπόλοιπα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου κάτω από τις ντιρεκτίβες της νέας εποχής και της νέας τάξεως».

Με ένα απρόσμενο τρόπο, λοιπόν, απαλλαχτήκαμε από την διαδικασία που είχαμε μπει -αν θέλει ας το κάνει ο σ. Μήτσος- να σχολιάσουμε αυτό το τροπάρι του παπά. Και ο λόγος ήταν ότι συναντήσαμε τον κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη να του απαντάει τόσο εύστοχα που εμείς αδυνατούμε να το κάνουμε. 

Από τον χρήστη του  twitter Bloopers Team (snb), απαλλοτριώσαμε και σας παραθέτουμε ένα βιντεάκι "όλα τα κηρύγματα".


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

15 Ιανουαρίου 2020 στις 8:38 π.μ.

Μανα που ζω?????
Στο μεσαιωνα παιδι μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger