Home » , , » Σταυρουδάκι απαραίτητο;

Σταυρουδάκι απαραίτητο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 | 5:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κάποιο Σούπερ μάρκετ ζητά προσωπικό. Στην ηλεκτρονική αίτηση που έχει στην ιστοσελίδα του ζητά, μεταξύ άλλων, να αναγράψουν οι ενδιαφερόμενοι το θρήσκευμα.

Πριν πούμε γι αυτό, υπενθυμίζουμε, να είστε πολύ προσεκτικοί, που δίνετε ευαίσθητα δεδομένα στο διαδίκτυο, όπως ΑΦΜ, ταυτότητα, τηλέφωνο κλπ.

Όπως ξέρουμε, η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες έχει καταργηθεί. Το ίδιο στα πτυχία κλπ – κλπ.
Κάποιοι θα πουν πως ο επιχειρηματίας στη δουλειά του μπορεί να προσλάβει με όποιο κριτήριο θέλει.
Πράγματι γνωρίζω κάποιους επιχειρηματίες που πχ έχουν άμεση επικοινωνία με γραφεία βουλευτών, όταν θέλουν να πάρουν προσωπικό.

Δεν θα απαντήσω στους ρατσιστές που δεν θέλουν τους ξένους, ή τις θεούσες που δεν θέλουν τους αλλόθρησκους. Έχουμε απαντήσει πολλές φορές στους κομπλεξικούς.
Η ανεργία είναι αποτέλεσμα πολιτικής και όχι προσωπικών αμαρτιών. Άλλα κάποιοι ηλίθιοι μένουν Μεσαίωνα.

Θα μιλήσω όχι ως κομμουνιστής, ούτε τόσο ως άνεργος που ψάχνει για δουλειά, αλλά ως καπιταλιστής επιχειρηματίας.
Μια επιχείρηση για να επιβιώσει μακροπρόθεσμα πρέπει μεταξύ άλλων να έχει εργαζόμενους με προσόντα στο αντικείμενο της εργασίας τους.
Αν κάποιος σωβινιστής πχ προσλάβει δυο τρεις γυναίκες με καθαρά εμφανισιακά κριτήρια προφανώς τις θέλει για χαρέμι και όχι για το μαγαζί του. Αν μπερδέψει τη δουλειά με οτιδήποτε άλλο, θα το κλείσει το ρημάδι!

Είναι μαθηματικά βέβαιο και τα παραδείγματα είναι άπειρα. Πέρα από νόμους, ηθική κοκ. Προφανώς είναι ανήθικο κάτι τέτοιο αλλά και επικίνδυνο για την ίδια την επιχείρηση. Είπαμε, θα μιλήσουμε ως επιχειρηματίες.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν συγκεκριμένα κριτήρια. Θέλουν να μπορούν να εκμεταλλεύονται όσο το δυνατό περισσότερο τον εργάτη, ώστε να βγάλουν μεγαλύτερη υπεραξία (κέρδος). Προτιμούν νέους συνήθως χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, για να στοιχίζουν λιγότερο, με όσο το δυνατό περισσότερα προσόντα. Κάποιο πτυχίο σχετικό με τη δουλειά, πείρα, εντιμότητα κοκ.
Οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της εργασίας δεν είναι απλά περιττό, είναι επικίνδυνο.

Προφανώς τέτοιο αφεντικό είναι Ταλιμπανιστήρι. Αναρωτιέμαι όμως, αν ο φανατικός χριστιανός, η θεούσα, θα βάλει τους εργαζόμενους Χριστιανούς να δουλέψουν Κυριακή, όπως θέλουν πολλοί νεοφιλελέ ανθρωποφάγοι. Εκεί η θρησκεία θα μπει σε δεύτερη μοίρα. Και αντί για την Εκκλησία την Κυριακή, ο πιστός θα είναι στο μαγαζί. Αντί να προσεύχεται, θα δουλεύει.

Κάποιοι υποκριτές θέλουν να εκμεταλλεύονται μόνο όσους έχουν την ίδια θρησκεία με αυτούς.
Νομίζω πως οι νόμοι απαγορεύουν τέτοιες απαράδεκτες απαιτήσεις. Και πως πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραλείψουν το συγκεκριμένο πεδίο.

Βέβαια δεν ξέρω, αν στους άνδρες θα τους κατεβάσουν τα παντελόνια, να δουν μήπως έκαναν περιτομή, όπως ακριβώς οι καχύποπτοι φασίστες του ISIS για όσους είχαν αμφιβολίες.
Μαντήλι στις γυναίκες θεωρείται ύποπτο. Σταυρουδάκι απαραίτητο.
Και βέβαια πριν τη δουλειά πρωινή προσευχή.

Όπως είπαμε κάποιοι έχουν ξεσαλώσει. Γι αυτό κάποιοι θέλουν τους φασίστες, να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν βλακείες.

Στη θέση του επιχειρηματία θα άλλαζα αμέσως την αίτηση. Και θα φρόντιζα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. ΑΦΜ και τέτοια μόνο εφόσον σας προσλάβουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Γιατί γίνονται πάρα πολλά...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger