Home » , » Μαζική και δυναμική η σημερινή αντιρατσιστική - αντιφασιστική πορεία στην Μυτιλήνη

Μαζική και δυναμική η σημερινή αντιρατσιστική - αντιφασιστική πορεία στην Μυτιλήνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 | 6:24 μ.μ.

Της Τ. Γ

Βαθιές ανάσες ελπίδας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, χάρισε η σημερινή μεγάλη, και δυναμική αντιρατσιστική - αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Μυτιλήνη.

Εκατοντάδες πολιτών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Λέσβου, της Ανυπότακτης Μυτιλήνης, και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, και έδωσαν δυναμικό παρών, δηλώνοντας για άλλη μια φορά την πρόθεση τους να κρατήσουν το νησί Γη Αντιφασιστική, και Αλληλέγγυα στα ταξικά μας αδέρφια, τους μετανάστες.

"Λέσβος Γη Αντιφασιστική", "Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι", "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του άνεργου, του άστεγου και του μετανάστη", "Δεν φταιν οι μετανάστες για την ανεργία, φταίνε τα μνημόνια και η εργοδοσία", ''Στο κόκκινο νησί του Μυρογιάννη, καμιά δουλειά δεν έχουνε, φασίστες και ρουφιάνοι", "Ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες, σε κάθε γειτονιά", ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν απ τα Κεντρικά Λύκεια,και διασχίζοντας την Κεντρική Αγορά κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Νησιώτικης Πολιτικής. Εκεί παρέμειναν για λίγο. φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια έφτασαν στην Πλατεία Σαπφούς όπου τερμάτισαν τη πορεία τους.

Και η σημερινή κινητοποίηση απέδειξε πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ... 

Κι όσο κι αν προβάλλονται οι εθνικιστικές, μισαλλόδοξες, ακροδεξιές φωνές από τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Φώτο και βίντεο από την ιστοσελίδα "Στο νησί"

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger