Home » , , » Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις μέσα σε 24 ώρες τον Μητσοτάκη από παθητικό θεατή των γεγονότων, ανεπαρκή που ζει σε γυάλινο κλουβί σε μεγάλο ηγέτη

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις μέσα σε 24 ώρες τον Μητσοτάκη από παθητικό θεατή των γεγονότων, ανεπαρκή που ζει σε γυάλινο κλουβί σε μεγάλο ηγέτη

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 | 8:23 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Θα σας βάλω ένα κουίζ με δυο σκέλη. Αφορά έναν ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος σε δυο εκπομπές του με διαφορά μόλις ένα εικοσιτετράωρο έκανε μια τόσο θεαματική κυβίστηση που θα την ζήλευε και η Νάντια Κομανέτσι.
Το πρώτο ερώτημα είναι ποιον δημοσιογράφο αφορά.

Για να σας μπερδέψω λίγο να παραθέσω τρία γεγονότα που και ο ίδιος ο δημοσιολόγος δεν θέλει να θυμάται.

Το πρώτο ήταν το 2003 όταν έκδωσε μια βραχύβια καθημερινή εφημερίδα που παρουσιάστηκε σαν "αντιεξουσιαστική". 
Διευθυντή είχε διορίσει έναν δημοσιογράφο απ' τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, που θήτευσε σε αρκετά κυβερνητικά πόστα. Αρχισυντάκτη έναν γνωστό τροτσκιστή που σύντροφοι του, τον έχουν κατηγορήσει ότι υπήρξε χαφιές στην Απριλιανή δικτατορία. 
Βασικοί αρθρογράφοι της ήταν ένας γνωστός "διανοούμενος", "σήμείο αναφοράς" για μερίδα του τότε αντιεξουσιαστικού κινήματος, που σήμερα έχει καταντήσει ένας άθλιος χριστιανοφασίστας, ένας μεταφραστής γνωστό στέλεχος του "χώρου", ένας ψυχίατρος με "αιρετικές" απόψεις, που αρθρογραφεί και σήμερα σε ιστοσελίδα κ.α.

Και το πιο ουσιαστικό σ΄αυτή την περίπτωση είναι ότι ούτε ο εκδότης - το όνομα του οποίου αναζητούμε στο κουίζ- ούτε αυτοί που συμμετείχαν σ' αυτό το εκδοτικό εγχείρημα -με το άδοξο τέλος αφού κυκλοφόρησε μόνο για λίγους μήνες- αναφέρουν στα βιογραφικά τους το παραμικρό γι' αυτό το εκδοτικό εγχείρημα.
Γιατί άραγε; (Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία και οι όποιες γνώσεις έχω για την υπόθεση, είναι από πληροφορίες για τις οποίες δεν μπορώ να εγγυηθώ για την αξιοπιστία τους).

Το δεύτερο περιστατικό που σίγουρα δεν θέλει να θυμάται ο δημοσιογράφος που "αναζητούμε" είναι ο απίστευτος ξυλοδαρμός που δέχτηκε το 1988 στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, όταν νοσηλευόταν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ανδρέας Παπανδρέου συνοδευόμενος από την Δήμητρα Λιάνη.
Τότε ο δημοσιογράφος, είχε σταλεί από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» για να καλύψει το περιστατικό.
Οι εμετικές ανταποκρίσεις του, όμως, είχαν εξοργίσει τον κολλητό του πρωθυπουργού Μιχάλη Ζιάγκα, και όταν κάποια στιγμή συνάντησε τον δημοσιογράφο στον κήπο του νοσοκομείου, τον σάπισε κυριολεκτικά στο ξύλο.

Και η τρίτη περίπτωση συνέβη το 2014 και παραλίγο να του κοστίσει πολύ ακριβά. Βρέθηκε κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», όταν εντοπίστηκαν να έχει στην κατοχή του, σε φορολογικούς παραδείσους, σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να τα έχει δηλώσει.
Σαν "τετραπέρατος" όμως που είναι -φήμες αναφέρουν ότι αυτό ήταν το κωδικό του όνομα όταν δούλευε για την ΚΥΠ- ξελάσπωσε σε συνοπτικές διαδικασίες.

Φτου.. παρασύρθηκα και κόντεψα να ξεχάσω το κουίζ.
Επανέρχομαι. Πιστεύω ότι το πρώτο ερώτημα, δηλαδή για ποιον παραγωγών ραδιοφωνικών εκπομπών πρόκειται, είναι ευκολάκι.

Η δύσκολη απάντηση βρίσκεται στο δεύτερο σκέλος του κουίζ. Να μπορέσει δηλαδή κάποιος/α να τεκμηριώσει -και όχι να υποθέσει-, πως γίνεται μέσα σε 24 ώρες να υπάρξει μια τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, στον "πρωταγωνιστή" του κουίζ.

Δηλαδή πώς μπορεί να συμβεί εκεί που ο Μητσοτάκης ήταν ανεπαρκής, ασήμαντος, ελλιποβαρής και και δεν συμμαζεύεται, χωρίς να προκύψει τίποτα το καινούργιο, ξαφνικά  να μεταμορφωθεί από τον ίδιο που έδινε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, σε μεγάλο ηγέτη ο οποίος κάνει σωστές κινήσεις.
Τι Τσίπρας και Αδωνις.... τέτοια κωλοτούμπα που γίνεται τόσο σύντομα και με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο δεν ξέρουμε αν έχει προηγούμενο.

Και εδώ θα μιλήσουμε με στοιχεία. Παραθέτουμε επί λέξη απομαγνητοφωνημένο κείμενο από την ραδιοφωνική εκπομπή του συγκεκριμένου δημοσιολόγου (3/3).


κυβέρνηση Μητσοτάκη πλησιάζει στην ώρα μηδέν. Η χώρα πλησιάζει στην ώρα μηδέν. Ο πρωθυπουργός βουλιάζει και πνίγεται μέσα στο μεταναστευτικό και στην ανεπάρκεια που δείχνει στα ελληνοτουρκικά και στα μεγάλα εθνικά θέματα. 
Ανεπαρκής, ελλιποβαρής δυστυχώς εντελώς αδύναμος. Κανένα δελτίο ειδήσεων, κανενός καναλιού, καμία εκφωνήτρια ανιψιά, κανένας από το σόι, ουδείς από την διαπλοκή πρόκειται να τον σώσει. 
Δεν υπάρχει σωσίβιο γιατί δεν έχει να αντιμετωπίσει ούτε δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ, ούτε εφήμερη φωνή περιφερόμενη στα ερτζιανά, έχει να αντιμετωπίσει στους απέναντι

Ανευ διεθνών επαφών, ιδιαίτερα ασήμαντο στον διεθνή χώρο. Ζει απομονωμένος σε γυάλινο κλουβί. Ζει εντελώς σνομπίστικα μεταξύ τένις και προσκλήσεων στο Μπάκιγχαμ. 


Εξελίσσετε πλέον η κατάσταση σε μεγάλη ταπεινωτική ήττα και σε αναπόφευκτο ακρωτηριασμό της χώρας με παθητικό θεατή έναν πρωθυπουργό που αδύναμος άφωνος μαζί με μια παρέα ελλιποβαρών πολιτικών όπως ο Δένδιας να παρακολουθεί την Τουρκία να επελαύνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προωθώντας διπλωματικά και στρατιωτικά τα σχέδια της ντε φάκτο η ντε γιούρε ή και τα δυο μαζί".

Εδώ δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει ότι έχουμε ένα κείμενο αριστοτεχνικά γραμμένο με μελετημένη κάθε του λέξη.
Τέτοιο υποτιμητικό κείμενο για τον πρωθυπουργό, τέτοιο "φτύσιμο" με κόσμιο λεξιλόγιο, πρέπει να έχεις ταλέντο για να το κάνεις.
Αυτό το αναγνωρίζουμε. Αυτό που δεν μπορούμε να αιτιολογήσουμε -χωρίς να κάνουμε κακόβουλες και φυσικά αυθαίρετες σκέψεις- είναι το πώς γίνεται το ίδιο άτομο που έλεγε τα παραπάνω, από το ίδιο μικρόφωνο και απευθυνόμενο στο ίδιο ραδιοφωνικό ακροατήριο την επόμενη μέρα (4/3) να "ξεχνάει" όσα έχει να ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα.
Και εκτός αυτού αυτοί που παρακολουθούν τις εκπομπές του σε τι επίπεδα έχει φτάσει ο πεοβασανισμός τους και δέχονται να τους κάνουν τέτοιο ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα;
Κι αυτό ακόμα μας φαίνεται αδιανόητο.

Ενα μικρό απόσπασμα από την ραδιοφωνική που αναφέραμε:

"Ο κ. Μητσοτάκης πολιτικά τις τελευταίες μέρες έχει κερδίσει. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο Μητσοτάκης έχει προσφέρει.Οι ενέργειες του είναι θετικές. Αυτό πρέπει να έχουμε στον νου μας. Σημασία έχει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε τις τελευταίες μέρες Πήρε σωστές στροφές και έκανε σωστές κινήσεις...


Για να δούμε έχουμε τσακάλια αναγνώστες που θα απαντήσουν στο κουίζ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

5 Μαρτίου 2020 στις 9:09 μ.μ.

Να το πάρει το ποτάμι;

5 Μαρτίου 2020 στις 9:13 μ.μ.

Εύκολο. Ήταν και σε μια αμαρτωλή λίστα. Ο Τράγκας πάντα ήταν με το συμφέρον του. Πάντοτε ακροδεξιός, αλλά πάνω από όλα είχε το συμφέρον του. Ακόμα κι όταν έβριζε το πατέρα του Κούλη, τα συμφέροντα του υπηρετούσε. Που ταυτίζονταν με εκείνα του τότε αφεντικού του, του Αλαφούζου. Κάποιο κόκκαλο θα έφαγε κι ως γνωστό οι μπουκωμένοι δε μιλάνε.

5 Μαρτίου 2020 στις 9:26 μ.μ.

Ανακαλω το πιο πανω λογο λαθους.
Πρόκειται για τον φραγκα το γνωστο διαμορφωτη.

5 Μαρτίου 2020 στις 9:28 μ.μ.

Το ξύλο στο Χέρφιλντ,το 1988, αν είναι αλήθεια αυτά που έχουν γράψει, το έφαγε ο γνωστός ΤΡΑΓΚΑΣ. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν τα θυμάμαι ή δεν τα γνωρίζω,π.χ η εφημερίδα αυτή το 2003, γιατί προφανώς ποτέ δεν τη διάβασα. Εμένα πάντως δε με εντυπωσιάζει η κυβίστηση, που λες, σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού από το συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Αυτή τη στιγμή όλα τα ΜΜΕ αβαντάρουν την κυβέρνηση,πόσω μάλλον οι παραδοσιακοί δεξιοί δημοσιογράφοι όπως ο εν λόγω, αν εννοείς αυτόν.

5 Μαρτίου 2020 στις 9:49 μ.μ.

Η Εφημερίδα λεγόταν Post. Είχε διευθυντή τον Mάκη Γιομπαζολιά και αρχισυντάκτη τον Θύμιο Παπανικολάου. Γνωστοί αρθρογράφοι της ήταν Γιαννόπουλος, Καραμπελιάς, Φίλης, Γρίβας κ.α Είναι μια περίεργη ιστορία αλλά την μόνη πληροφόρηση που έχω είναι όσα μου έχουν διηγηθεί σύντροφοι και τότε δεν προσπάθησα να τα διασταυρώσω. Οποτε αποφεύγω να γράφω περισσότερα ....

5 Μαρτίου 2020 στις 9:54 μ.μ.

Οσο για την κυβίστηση σ. Νίκο δεν είναι τόσο απλό όσο λες. Υπάρχει παρασκήνιο και μάλιστα πολύ σοβαρό. Επειδή για μας πάνω απ' όλα είναι η αξιοπιστία του ιστότοπου μας, αποφεύγουμε να γράψουμε πράγματα που δεν μπορεί να τεκμηριώσουμε. Μια λάθος πολιτική εκτίμηση είναι αποδεκτή και κάποιες φορές αναπόφευκτη όταν κάνεις καθημερινό σχολιασμό. Μια ψεύτικη είδηση όμως είναι λόγος "καθαίρεσης" :)

6 Μαρτίου 2020 στις 12:08 π.μ.

Για την "κυβίστηση" του κ. Τράγκα, όπως τη χαρακτήρισες στο άρθρο σου, απλώς είπα ότι δεν με εντυπωσιάζει, επειδή ο κύριος αυτός πολιτικά είναι ...πασίγνωστος! Ποιος π.χ δεν θυμάται ότι ο κ. Τράγκας ήταν πάντα ένας δεξιότατος δημοσιογράφος, αλλά και τι ρόλο έπαιξε από το 2010 ως το 2015 στη σκόπιμη χειραγώγηση των απλών ανθρώπων που αγανάκτησαν δικαιολογημένα από τα μνημόνια, προσπαθώντας ουσιαστικά να τους παρασύρει προς ακροδεξιές ατραπούς, προς επιλογές δηλαδή που κανένα όφελος δεν έχουν για τους λαούς. Νομίζω μάλιστα ότι η προπαγάνδα του Καμμένου έπιασε πολύ εκείνο τον καιρό, εξαιτίας και των καθημερινών "αντιμνημονιακών κηρυγμάτων Τράγκα", μέσα από τον REAL FM κι όχι μόνο. Ως προς τα υπόλοιπα, Γιώργη, καθόλου δεν διαφωνώ μαζί σου. Πράγματι, πολύ καλά κάνεις και ψάχνεις τις πληροφορίες και τα τεκμήρια της αλήθειας, από κάθε άποψη πριν τις δημοσιεύσεις. Αυτό είναι πραγματική δημοσιογραφική δουλειά. Συνέχισε έτσι. Εκτιμώ πολύ τη δημοσιογραφική σου δουλειά και το θάρρος της γνώμης σου. Είναι απαραίτητο αυτό το θαρρός για να ειπωθεί η αλήθεια σε τέτοιους καιρούς.

6 Μαρτίου 2020 στις 9:53 μ.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο ασχολήστε με έναν δεξιό που είναι συνεπής στις αντιμνημονιακές και "πατριωτικές" ,έστω όπως αντιλαμβάνεται αυτός τον πατριωτισμό, θέσεις του, τα τελευταία 10 χρόνια που τον ακούω απλά πηγαίνοντας στη δουλειά.
Ειδικά τη στιγμή που καταγγέλει την "Αγία Οικογένεια" ότι έβαλε 1500 νοματαίους από τα ΜΑΤ να δείρουν κόσμο και να αρπάξουν περιουσίες για να μοιράσει 250 εκατομμύρια ευρώ με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στους 3 κολλητούς εργολάβους ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ : ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) , ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (ΦΡΑΠΟΡΤ).
Καλό δεν είναι να βγαίνουν και κάποια ονόματα? Ο Μήτσος είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger