Home » , , » Μυτιλήνη: Δράση λαϊκής αντιβίας, παράδειγμα προς μίμηση

Μυτιλήνη: Δράση λαϊκής αντιβίας, παράδειγμα προς μίμηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 | 2:16 μ.μ.

Από τις καλές στιγμές εκδήλωσης της λαϊκής αντιβίας ήταν η παρέμβαση αντιφασιστών της Μυτιλήνης, στην παρουσία Γερμανών νεοναζί στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί οι οποίοι είχαν πρόθεση να "συνδράμουν" στο έργο που έχουν ξεκινήσει ο φασιστικός εσμός της Λέσβου.

Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι σύγχρονοι "κυνηγοί κεφαλών" με προέλευση κύρια από Γερμανία και Αυστρία, θεώρησαν ότι περιοχές της Ελλάδας (Εβρος-νησιά" είναι οι κατάλληλοι τόποι για να επιδοθούν σε "κυνηγητικό τουρισμό" με θηράματα δυστυχισμένους μετανάστες και πρόσφυγες.
Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν συνάντησαν πάντα το περιβάλλον που ανέμεναν για να πραγματοποιήσουν τις απάνθρωπες δραστηριότητες που προγραμμάτιζαν για να εκτονώσουν τα σάπια, μισαλόδοξα, ρατσιστικά συναισθήματά τους.

Το πρόσφατο απρόοπτο που αντιμετώπισαν οι πέντε τουλάχιστον νεοναζί από το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας», που βρέθηκαν σε κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης, πιθανόν να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Να σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”.

Οπως μας πληροφορούν δημοσιεύματα χρηστών του twitter  οι νεοναζί γερμανικών και αυστριακών οργανώσεων που βρέθηκαν στην Λέσβο για να "κυνηγήσουν πρόσφυγες" είχαν μια άκρως επιθετική και προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε όσους θέλησαν να πληροφορηθούν για τον λόγο της ύπαρξη τους στο νησί.

"Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε και στα Καλάβρυτα" φέρεται να δήλωσε ένας απ' αυτούς.
Η απάντηση που έλαβαν από τους αντιφασίστες του νησιού, φαίνεται στην φωτογραφία που παραθέτουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger