Home » , , » Ο Σουλτάνος χρωστά πολλά στο Μητσοτάκη.

Ο Σουλτάνος χρωστά πολλά στο Μητσοτάκη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 | 1:25 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Ρωσία - Τουρκία συμφώνησαν την παύση όλων των εχθροπραξιών κατά μήκος της υπάρχουσας γραμμής του μετώπου στην Idlib από τα μεσάνυχτα της 6ης Μαρτίου.
Η Ρωσία και η Τουρκία δημιουργούν ένα διάδρομο ασφαλείας 6 χιλιομέτρων βόρεια και νότια της εθνικής οδού Μ-4 στη Συρία. Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν στις 15 να ξεκινήσουν κοινές περιπολίες κατά μήκος της εθνικής οδού Μ-4 στη Συρία.

Η Τουρκία δήλωσε ότι θα διατηρήσει δυνάμεις της στην περιοχή. Προσπαθεί να τηρήσει τα προσχήματα, αλλά επισήμως αποδέχθηκε όλα τα κέρδη του Συριακού Στρατού από τον Σεπτέμβριο του 2018.
Τα περισσότερα και πιο σύγχρονα Τουρκικά άρματα μπορούν τώρα να επιστρέψουν στον Έβρο.

Ο Συριακός Στρατός πήρε και κράτησε τον έλεγχο της εθνικής οδού Μ-5, που ήταν ο αντικειμενικός του σκοπός - παρά τις σφοδρές επιθέσεις - ενώ βελτίωσε σημαντικά του θέση στην περιοχή ελευθερώνοντας νέα εδάφη.

Οι μάχες με τους μισθοφόρους τρομοκράτες (Αλ Κάιντα κλπ) συνεχίζονται. Η συμφωνημένη ζώνη ασφαλείας (Μ-4) βρίσκεται εντός της περιοχής των ισλαμοφασιστών.
Επομένως ο Συριακός στρατός θα επιχειρήσει να ελευθερώσει και αυτή την οδό στο πλαίσιο της Συμφωνίας!

Η Τουρκία δοκίμασε να νικήσει τον Συριακό Στρατό. Υπέστη όμως τόσες απώλειες που ήρθε σε συμβιβασμό, πράγμα που ευνοεί τον Άσαντ. Μάλιστα δεν είχε κανένα απολύτως εδαφικό κέρδος κι αυτό δείχνει την ολοκληρωτική αποτυχία της Τουρκικής επιχείρησης.
Έχασε πολλά άρματα μάχης, οχήματα, πυροβόλα, αεροσκάφη (μη επανδρωμένα), πάρα πολλούς στρατιώτες, αλλά κυρίως μειώθηκε δραματικά το απόθεμα των όπλων μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία είναι πανάκριβα και δεν μπορεί να τα αναπληρώσει εύκολα. Γι αυτό άλλωστε ζήτησε πυρομαχικά από τις ΗΠΑ.

Εν τούτοις κατόρθωσε να εξοπλίσει τους αντάρτες που ελέγχει η ίδια ακόμα και με Αντιαεροπορικά. Όμως δεν έγιναν αρκετά δυνατοί ώστε να υπερισχύσουν έστω και τοπικά του Συριακού Στρατού, που επίσης ενισχύθηκε με νέα όπλα.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Προς το παρόν η Τουρκία πληγώθηκε και για λίγο διάστημα θα γλείψει τις πληγές της.

Το ΝΑΤΟ δεν τόλμησε να προκαλέσει τη Ρωσία, που φάνηκε πολύ αποφασισμένη να προστατεύσει τον σύμμαχό της στην περιοχή.
Είπαμε ότι για τους Ρώσους η Συρία είναι κόκκινη γραμμή. Κι αυτός που θα την περάσει, θα πρέπει να είναι έτοιμος να ματώσει.

Όσον αφορά την Ελλάδα μια χαρά υποστηρίξαμε το Σουλτάνο κατ' εντολή φυσικά των Αμερικάνων.
Γελοιοποιηθήκαμε, αλλά είμαστε πια συνηθισμένοι. Είπαμε πως δεχόμαστε εισβολή από εντελώς άοπλους και γυναικόπαιδα, όταν για πρώτη φορά είχαμε στον Έβρο πολύ περισσότερα τεθωρακισμένα και άλλα βαριά όπλα από τους Τούρκους!
Και όταν διπλωματικά δεν κάναμε καμία απολύτως κίνηση που θα ενοχλούσε την Άγκυρα! Ακόμα και για την ΑΟΖ που ξερογλείφονται οι πλούσιοι Έλληνες κηφήνες!

Ο Σουλτάνος χρωστά πολλά στο Μητσοτάκη. Χάρη σ' αυτόν - και τη διαβεβαίωση των Αμερικάνων φυσικά - μπόρεσε να στείλει μεγάλες δυνάμεις στο μέτωπο κατά του Συριακού Στρατού.
Ευτυχώς δεν ήταν αρκετές. Όμως δεν αναιρείται το γεγονός πως ουσιαστικά βοηθήσαμε σε μια απόπειρα ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Τελικά η Ελλάδα είναι ο πιο καλός σύμμαχος της Τουρκίας!
Βλέπετε, χάρη στο εθνικιστικό σόου δεν πήραμε μόνο εμείς χρήματα από την Ε.Ε.
Πήραν κι οι γείτονες. Μάλιστα πάρα πολλά. Με τα οποία θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τη χασούρα στη Συρία....
Θα μας έλεγαν “ευχαριστώ” δημόσια, αλλά το θέατρο πρέπει να συνεχιστεί. Κι ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο και λόγια που πρέπει να πει.

Οι Έλληνες ραγιάδες παίζουμε εδώ και καιρό με απόλυτη επιτυχία το ρόλο του μ@^@+@.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger