Home » , » Παπά που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες ...

Παπά που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 6:57 π.μ.

Του Σ. Λ.

Με τις θρησκευτικές διδαχές δεν τα πάω καλά. Αν δεν κάνω λάθος, κάπου πήρε το μάτι μου μια "θεϊκή εντολή" η οποία προστάζει  "ου ψευδομαρτυρήσεις". 
Και μάλιστα αν υπάρξεις παραβάτης, σ' αυτή την προσταγή, διαπράττεις πολύ σοβαρό αμάρτημα, αφού σύμφωνα με την χριστιανική μυθοπλασία της Βίβλου, αυτή είναι μια εντολή που δόθηκε, από τον ίδιο τον Θεό, στον Μωυσή για να την μεταφέρει στους ανθρώπους.

Χριστιανικά τροπάρια είναι αυτά και δεν με ενδιαφέρουν. Συνάντησα όμως μια είδηση στο διαδίκτυο και μπήκα στον πειρασμό να την σχολιάσω γιατί μου θύμισε ένα ωραίο τραγουδάκι του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Το "δάσκαλε που δίδασκες".

Σύμφωνα. λοιπόν, μ' αυτά που διαβάζω, ο δεσπότης Κέρκυρας Νεκτάριος, δήλωσε πως έδωσε εντολή στους παπάδες της Μητρόπολης του "να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί θέλουν, να κοινωνήσουν!".
Για να αποφύγουν, μάλιστα, τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που υπάρχουν για τον κορωνοϊό, τους προτείνει να κάνουν μια ψευδή δήλωση στην οποία να αναγράφουν "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση".
Μ' αυτό το πρόσχημα να πάνε στο "ιερό" μαγαζί του για "να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας".

Ας κάνει το θρησκευτικό ποίμνιο, ότι του πει ο ποιμενάρχης του. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε με ενδιαφέρει ότι αυτός ο ρασοφόρος γράψει στην εκκλησιαστική του μήτρα τις αποφάσεις κυβέρνησης και "Ιεράς" Συνόδου.
Αλλά το να γράψει στους -αχρησιμοποίητους- γενετικούς αδένες, τις "εντολές" του θεού του, ζητώντας από το χριστεπώνυμο πλήρωμα την ανυπακοή του στα "θεία κελεύσματα", είναι κάτι το ενδιαφέρον. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger