Home » , » Σε δέκα περίπου μέρες θα ξέρουμε τι Μνημόνιο θα μας επιβάλουν

Σε δέκα περίπου μέρες θα ξέρουμε τι Μνημόνιο θα μας επιβάλουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 5:42 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σε καμιά δεκαριά μέρες θα γνωρίζουμε, αν η πεθαμένη Ευρωπαϊκή Ένωση θαφτεί ή θα ταριχευτεί.
Ολοφάνερα γίνεται ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Κάθε κράτος ψάχνει να βρει τα απαραίτητα για να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, αυτή που όλα τα προηγούμενα χρόνια απαξίωνε, περικόπτοντας τα κονδύλια και κάνοντας απολύσεις.
Τώρα τα δημοσιονομικά μέτρα πέρασαν προσωρινά σε δεύτερη μοίρα. Η πειθαρχία χάθηκε μπροστά στο πανικό της επιδημίας.

Στην Ισπανία μένουν σπίτι όσοι δεν το έχασαν από τους πλειστηριασμούς. Στις πανίσχυρες ΗΠΑ τα κρούσματα αυξάνονται όπως αυξήθηκαν οι άστεγοι, ενώ στην δήθεν πολιτισμένη Γαλλία οι φτωχές συνοικίες αφήνονται στην τύχη τους.

Όσο για μας δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αφού τα τεστ γίνονται μόνο σε όσους έχουν μέσο. Άντε και να δείξουμε πως κάτι κάνουμε στα κανάλια. Έτσι κλείσαμε στο ίδιο μέρος 21 μολυσμένους με 242 που δεν είχαν το ιό, αλλά τώρα πιθανόν να τον απέκτησαν!
Περίεργη τακτική να περιορίσεις την επιδημία, αλλά έχει ξαναγίνει: Στο Μεσαίωνα.

Στο μεταξύ το κράτος σκοτίστηκε για τους Πομάκους. Κι ενώ πανηγύριζε γιατί βρήκε την υγειονομική βόμβα της Ισπανίας, του ήρθε μία από τη Γερμανία! Κανένας δε σκέφτηκε να ελέγξει κι εκεί. Χωρίς τεστ δεν έχουμε κρούσμα ,άρα και θάνατο από τον ιό. Απλά θα αυξηθούν οι θάνατοι από άλλες αιτίες.

Μείνετε σπίτι ακόμα κι αν πιάσετε φωτιά. Προτιμήστε να καείτε ζωντανοί, γιατί η καμπύλη δεν πρέπει να χαλάσει.

Τα κρεβάτια δε φτάνουν για όλους, τα έχουν πιάσει οι πλούσιοι κηφήνες που έχουν όλα τα απαραίτητα και παραπάνω.
Μένουμε άφραγκοι στο σπίτι γιατί δεν έχουμε γιατρούς, φάρμακα, μέσα προφύλαξης, ΜΕΘ κλπ για όλους.

Φυσικά οι κυβερνήσεις βρήκαν αφορμή να κάνουν δικτατορία από το πρόβλημα που οι ίδιες δημιούργησαν: Τη διάλυση της δημόσιας Υγείας.

Τώρα λοιπόν οι “ηγέτες” άνοιξαν το κουτί με τις παπαριές. Θέλουν ομόλογο εξ αιτίας του κορονοϊού.
Πριν μερικά χρόνια ο Παπανδρέου ήθελε ακριβώς το ίδιο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Έτσι γεννήθηκε το Α' Μνημόνιο. Οπότε αφού έχουμε ξαναδεί το έργο ξέρουμε τι θα γίνει. Ό,τι θέλει η Γερμανία.

Βέβαια κάποιοι θα πουν ο κόσμος, που είναι χεσμένος (γιαυτό και η ζήτηση κωλόχαρτου), ίσως απαιτήσει να βγει από την παγίδα της ΕΕ. Να κατευθυνθεί δηλαδή προς το σωστό δρόμο, που θα τον σώσει. Μακάρι.

Όμως πάντα υπάρχει ο αντίλογος. Η Γερμανία δεν δίνει τον πυρετό της. Όχι μόνο δεν βοήθησε όταν δεν είχε πρόβλημα, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα άλλα κράτη. Θα το κάνει τώρα που έχει ανάγκη περισσότερο τα χρήματα; Θα πει “πάρτε δάνεια” δηλαδή νέα τρις χειρότερα Μνημόνια.

Ήδη έχουμε κάνει μόνοι μας τις πρώτες ανθρωποθυσίες. Όσο οι επιχειρηματίες ακούν υποσχέσεις, οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, κι όσοι απομένουν το μισό τους μισθό. Οι ασθενέστερες τάξεις αφήνονται στην μοίρα τους.

Δεν έχουμε χρήματα, αλλά θα μείνουμε μέσα να ψοφήσουμε της πείνας, όταν ο πλούσιος απέναντι έχει τρόφιμα για δέκα ζωές.
Μας μπαίνουν επαναστατικές ιδέες, όταν πεινάμε. Τέλος πάντων. Πάντως στο super market δεν βρήκα έτσι κι αλλιώς τίποτα χρήσιμο. Πάω γιατί μ' αρέσει η ταμίας με μάσκα. Έχω και άδεια.

Τουλάχιστο έκλεισαν οι Εκκλησίες. Να τις κλείσουμε εντελώς, να γίνουν ξενοδοχεία, να μείνουν οι άστεγοι, που από το Μάη θα αυξηθούν περισσότερο από τον κορονοϊό στην Ιταλία.
Μια πόλη είπαν δεν έχει πια καθόλου κρούσματα. Δεν έμειναν όλοι μέσα αλλά όλοι έκαναν τεστ και κρεβατώθηκαν όσοι είχαν τον ιό. Είχαν δεν είχαν συμπτώματα. Τεστ – τεστ – τεστ λέει ο ΠΟΥ. Κι ο ΕΟΔΥ παραμύθια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τελείωσε. Αν θα κρατήσουν το πτώμα βαλσαμωμένο δεν έχει σημασία. Τώρα οι Μένουμε μαλάκες στην Ευρώπη ας κάνουν το μνημόσυνο και ας μας πουν για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη.
Γκάλοπ: O Άδωνις έχει πολλές θετικές γνώμες. Τώρα ξέρουμε ποιους ρωτάνε: Τους μαυραγορίτες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger