Home » , » Προβληματικές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών

Προβληματικές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 | 8:29 μ.μ.

Του Σ. Λ.

Μια περίεργη αλλά και επικίνδυνη μεθόδευση των κατασταλτικών μηχανισμών βρίσκεται σε εξέλιξη που και μόνο η επιδερμική γνώση της, δημιουργεί προβληματισμό.

Η Μίνα Καραμήτρου, μια δημοσιογράφος που έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ΓΑΔΑ γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα cnn.gr: "Για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία που είχε γίνει στα Εξάρχεια πριν από περίπου τρία χρόνια καλείται από τις δικαστικές Αρχές να δώσει εξηγήσεις ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας»...Η δολοφονία είχε γίνει κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, και θύμα ήταν ένας αλλοδαπός που στο παρελθόν είχε εμπλοκή με ναρκωτικά".

Επισκεπτόμενος κάποιος/α την διαδικτυακή παρουσία στο f/b που διατηρεί το μέλος του "Ρουβίκωνα", Γιώργος Καλαϊτζίδης, διαπιστώνει ότι είναι αυτός το άτομο της αναρχικής ομάδας, το οποίο δεν κατονομάζει η Καραμήτρου.

"Μου ήρθε σήμερα κλήση να παρουσιαστώ ως κατηγορούμενος στον ανακριτή αυτήν την Παρασκευή με την κατηγορία της ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ !!
Δεν γνωρίζω καν σε πια υπόθεση αναφέρονται η κλήση δεν το γράφει. Αυτό που γνωρίζω είναι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την ατομική μου εξόντωση μέσω μιας πολυετούς φυλάκισης μου", αναφέρει ανάμεσα στα άλλα σε κείμενο του ο Γ. Καλαϊτζίδης.

Κι εδώ τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι δεκάδες.
Ας τα πιάσουμε τα πράγματα σ' την αρχή.

Στις 29/2/2016 ο Γ. Καλαϊτζίδης κάνει μια ανάρτηση στο indymedia στην οποία γράφει ανάμεσα στα άλλα.

Ξημερώματα Σαββάτου 27 περί της 03:30, εγώ και δύο σύντροφοι από το κατειλλημένο κοινωνικό κέντρο Βοξ καθίσαμε για λίγα λεπτά στην πλατεία Εξαρχείων. Στο σημείο που καθόμασταν, απέναντι μας βρίσκονταν 3 άτομα τα οποία δεν γνωρίζαμε.

Σε κάποια στιγμή περνάει μια κοπέλα, επίσης άγνωστη σε εμάς, και ένας εκ των τριών της απευθύνθηκε με χυδαία σεξιστικά σχόλια. Άμεσα αρχίζουμε να του τη λέμε και αρχικά ο συγκεκριμένος μαζεύτηκε, λέγοντας "εντάξει εντάξει" .
 Όταν του πέταξα το καπέλο από το κεφάλι και γυρνώντας να φύγουμε, οι τρεις σηκώθηκαν και άρχισαν αρχικά λεκτικές αντεγκλήσεις. Σε λίγα δευτερόλεπτα βγάλαν μαχαίρια και ο ένας επιχείρησε να με καρφώσει στα πλευρά. Την τελευταία στιγμή, σύντροφος που ήταν παρών έπεσε ανάμεσα σε μένα και το μαχαίρι και με γλύτωσε κινδυνεύοντας να φάει τη μαχαιριά αυτός....

Ο παρολίγον δολοφόνος είναι ένας Αιγύπτιος με το ψευδώνυμο "Xαμπίμπι", ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία. Είναι πασίγνωστος στη περιοχή, καθότι έχει μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα.
Χαρακτηριστικά έχει βγάλει μαχαίρι σε άτομο που ζήτησε απλά ένα τσιγάρο! Μιλάμε δηλαδή για έναν ημιπαράφρων διακινητή ναρκωτικών, έναν δημόσιο κίνδυνο που σφάζει κόσμο αβέρτα.


Πρωινές ώρες στις 7 Ιούνη 2016 δύο άνδρες, αναβάτες μηχανής μεγάλου κυβισμού, στην περιοχή των Εξαρχείων, πυροβολούν και τραυματίζουν θανάσιμα τον Αιγύπτιο Αλές Μοχάμεντ, τον γνωστό πρεζέμπορα που έφερε το ψευδώνυμο Χαμπίμπι.

Οπως μπορεί να υποθέσει κανείς ο πρώτος που θεωρήθηκε από την Ασφάλεια σαν βασικός ύποπτος για την εκτέλεση του ναρκέμπορα ήταν το μέλος του Ρουβίκωνα, το οποίο είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τον Αιγύπτιο.
Το άλλοθι όμως που πρόβαλλε  ο Γ. Καλαϊτζίδης, ήταν ακλόνητο και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Στις  9/7/2016 μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπέγραψε ως «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» με ένα μακροσκελέστατο κείμενο της που ανάρτησε στον ιστότοπο Indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του Χαμπίμοι δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου σημειώνοντας μεταξύ άλλων;

 Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρείς συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη.

Ο παρανοϊκός χαρακτήρας του συγκεκριμένου ατόμου και η ασύστολη βία που ασκούσε με τη παραμικρή αφορμή, τον καθιστούσαν ως κατά συρροή δυνάμει δολοφόνο, ως φόβο και τρόμο της περιοχής.

Οι τραμπουκισμοί, οι κλοπές και τα μαχαιρώματα που περιλαμβάνονταν  στο ρεπερτόριο της καθημερινής του παρουσίας στη πλατεία Εξαρχείων, του έδωσαν το περιθώριο να παριστάνει τον ηγεμόνα που (υποτίθεται) κανείς δεν θα μπορούσε  να αμφισβητήσει. Με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, δρούσε ανενόχλητος πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά, η οποία ανυπεράσπιστη και ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει, υποτασσόταν στη δύναμη του σιωπώντας.

Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει δει την δημοσιότητα κάποιο σχετικό δημοσίευμα και η οργάνωση που εκτέλεσε τον πρεζέμπορα ήταν "μιας χρήσης".
Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και φήμες ότι η δολοφονία του Χαμπίμπι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων-πρεζεμπόρων και η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο indymedia αποσκοπούσε να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η θολή κατηγορία περί "ηθικής αυτουργίας" μόνο ερωτήματα δημιουργεί καθώς ούτε το κλητήριο θέσπισμα που έλαβε να απολογηθεί ο Γ. Καλαϊτζίδης, ούτε το δημοσίευμα της Καραμήτρου μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger