Home » , » Μαυραγορίτες απατεώνες και "λάτρεις των κανόνων της ελεύθερης αγοράς"

Μαυραγορίτες απατεώνες και "λάτρεις των κανόνων της ελεύθερης αγοράς"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 | 12:49 π.μ.


Ολοι γνωρίζουμε ότι η εκμετάλλευση του φόβου των πολιτών για την θανατηφόρο πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει στην επιφάνεια μια σειρά απατεώνες και μαυραγορίτες που θησαυρίζουν ποντάροντας στον πανικό και στην αφέλεια των θυμάτων τους.

Και ενώ οι πάντες ξέρουμε την κατάσταση που επικρατεί, οι μόνοι που παριστάνουν να την αγνοούν είναι οι "αρμόδιοι" που θεωρητικά η δουλειά τους είναι αυτό ακριβώς. Να προστατεύουν τους πολίτες από την αισχροκέρδεια
Μπορεί η εισαγγελία Αθήνας και το ΕΣΡ να κάνουν κάποιες έρευνες -κατόπιν αναφοράς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας- για παραπλάνηση του κοινού από απατεώνες, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπει ουσιαστικά φρένο στο όργιο κερδοσκοπίας που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Αρκετοί έχουμε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό στα τηλεμάρκετιγκ ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια κάποιοι/ες που πουλάνε "ειδικά σκευάσματα" τα οποία υποτίθεται παρέχουν προστασία από τον Covid 19/

Μια τέτοια περίπτωση αναδεικνύει στον λογαριασμό της στο facebook η Ελενα Ακρίτα η οποία συνοδεύει την αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε με την επισήμανση:

Ένας εισαγγελέας ας το ερευνήσει. Αισχροκέρδεια! Έξι μάσκες κι ένα αντισηπτικό 14.90 €; Συν αποστολή +10 € για μεταφορικά = 25 €.
Ποιος τα πουλάει αυτά, έναν ξερό αριθμό τηλεφώνου έχουν βάλει κι ούτε διεύθυνση ούτε τίποτα!
Όταν τους καλέσεις το μήνυμα λέει 'ευχαριστούμε που καλέσατε την εταιρία ΚΛΟ'. Ποια είναι η εταιρία ΚΛΟ; Πληκτρολογώ και δεν βρίσκω τίποτα. Τι γινεται εδώ; #ΕΣΡ ακούει;

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα εμείς παρά μια απάντηση που δίνει στον υπουργό "λάτρη της ελεύθερης αγοράς" ένας γιατρός:


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger