Home » , , , » Θα μας τρελάνουν οι φιλελέδες. Αντε να ακολουθήσει και ο Τζήμερος να χτυπήσουμε ψυχοφάρμακα

Θα μας τρελάνουν οι φιλελέδες. Αντε να ακολουθήσει και ο Τζήμερος να χτυπήσουμε ψυχοφάρμακα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 | 10:25 μ.μ.

Σε κάποια άλλη ανάρτησή μας θα σχολιάσουμε αναλυτικά τις ειδήσεις που βλέπουν σήμερα την δημοσιότητα και οι οποίες αναφέρουν ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και Ιταλίας ετοιμάζονται να εθνικοποιήσουν-κρατικοποιήσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να τους γλυτώσουν από την καταστροφή. 
Τώρα αρκούμαστε να απολαμβάνουμε τα συντρίμμια του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού, και της "ελεύθερης αγοράς", που σαν από μηχανής θεός ρύθμιζε τα πάντα. 

Να προσπεράσουμε επίσης και το γεγονός ότι η Ισπανία με την κυβέρνηση του Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι κρατικοποιεί όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορονοϊού.

Οταν όμως παρακολουθείς κάποιες δηλώσεις από "δικούς" μας φιλελέδες, σου καρφώνεται στο μυαλό η ατάκα, "τα ύστερα του κόσμου" όπως γράφαμε και χτες σχολιάζοντας τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη.
Και εντάξει αυτός. Γιατρός είναι έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ΕΣΥ και δεν είναι τόσο ανάλγητος.

Αυτός όμως που μας έστειλε αδιάβαστους είναι ο τύπος που διευθύνει την σαπίλα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας. Ο Θανάσης Μαυρίδης.
Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του Στέφανου Μάνου και του Ανδρέα Ανδριανόπουλου ωχριούν στις κανιβαλικές συντηρητικές αντιλήψεις του εκδότη της φυλλάδας "Φιλελεύθερος" και του ιστότοπου liberal.

Αυτός λοιπόν ο τύπος, ένθερμος οπαδός της σχολής του Σικάγου, του δόγματος δηλαδή ότι τα πάντα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν αφού, σύμφωνα με την θεωρία του, το "αόρατο χέρι της αγοράς" έχει την δύναμη να επιβάλλει τους "ομαλούς ρυθμιστικούς κανόνες", σήμερα έγινε "σοσιαλιστής"!

Αντιγράφουμε επί λέξη τα λεγόμενα του Μαυρίδη:

Οι κυβερνήσεις έχουν διαφορετικό ρόλο απ' αυτός που είχαν πριν δυο μήνες Δεν θα με εκπλήξει αν θα υπάρξει κρατική επιχορήγηση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας με προσωρινή κρατικοποίηση εταιριών και οργανισμών. 
Θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Αν έχεις μια εταιρεία η οποία έχει δημόσιο χαρακτήρα, δημόσιο ενδιαφέρον και αν δεν επέμβει το κράτος να την προστατέψει θα κλείσει, πιο είναι το σωστό; Να κλείσει να να μείνουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι ή να υπάρξει ένα άλλο καθεστώς στην εταιρεία".

Καλά ρε γίγαντα ... και η οικονομική σου θεωρία για την αυτορύθμιση της ελεύθερης αγοράς, που πήγε; Μας τελείωσε; 

Τώρα το μόνο που μένει είναι να ακούσουμε και τον Τζήμερο να λέει παρόμοιες απόψεις για να χτυπήσουμε ψυχοφάρμακα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger