Home » , , » “Για να θριαμβεύσει η ζωή”

“Για να θριαμβεύσει η ζωή”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 | 9:15 μ.μ.

Του Τάσου Κατσαρούστορικός ερευνητής και Σκηνοθέτης

Για άλλη μια φορά η ενοποίηση του κόσμου στο σύνολο της κοινωνικής ζωής σε παγκόσμια κλίμακα είναι εμφανής . Οι αναλύσεις του Μαρξ ότι τελικά θα μείνουν δύο κοινωνικές τάξεις που θα παλέψουν μέχρι τέλους, η αστική και το προλεταριάτο, πείθουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους

Το διαφορετικό, όμως, που συμβαίνει σήμερα και έχει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι ότι η ενοποίηση αυτή εγκαινιάζει, για πρώτη φορά στις συνειδήσεις του καθενός, τη μαζική ιδεολογική τρομοκρατία με κυρίαρχο μέσο την προσωπική ευθύνη.

Σε όλες τις χώρες, όπου επικρατεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής, θα πρέπει να φανεί ότι ο καθένας από εμάς που δεν ακολουθεί πιστά το δόγμα “Μένουμε σπίτι”, μπορεί να γίνει επικίνδυνος και κατά συρροήν δολοφόνος.
Το φαινόμενο αυτό μοιάζει αρκετά με το λεγόμενο “Σύνδρομο της Στοκχόλμης”, όπου ο κρατούμενος, μέσω μηχανισμών άσκησης ψυχολογικής πίεσης, καταλήγει να ταυτίζεται με το δεσμοφύλακά του.

Αυτή η πρακτική στοχεύει αφενός στο να απεμπλακεί ο κρατικός μηχανισμός από πάσα ευθύνη που έχει απέναντι στο εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ), εφόσον είναι πλέον προφανές ότι η πλειονότητα των κυβερνήσεων αφήνει να πεθάνουν, ελέω πανδημίας, χιλιάδες ανυπεράσπιστοι συνάνθρωποί μας και αφετέρου στο να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε οι κυβερνώντες να προσφύγουν στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας.
Όσο για τα ΜΜΕ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν τους επιτράπηκε να πούνε τόσα συσσωρευμένα ψεύδη, χωρίς μάλιστα καμία συνέπεια απέναντι στον θεατή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger