Home » , » Το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμός στον Β. Δημάκη, αναγκάζει τον φυλακισμένο σε απεργία πείνας

Το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμός στον Β. Δημάκη, αναγκάζει τον φυλακισμένο σε απεργία πείνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 | 10:29 μ.μ.

 "Ο Βασίλης βρίσκεται στη φυλακή 18 ολόκληρα χρόνια, σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή του, έχοντας καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών. Οι δάσκαλοί του, όσοι τον γνωρίζουν, λένε σήμερα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «άλλο», πολύ μακριά από εκείνον τον 20χρονο πιτσιρικά που είχε παρατήσει το σχολείο για να μπει στην παρανομία" γράφαμε σε ανάρτησή μας τέτοιες μέρες πριν 2 χρόνια.

Αναφερόμαστε τότε στην απεργία πείνας (στην συνέχεια και δίψας) που έκανε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης για να πάρει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούταν.
Φτάνοντας ένα βήμα πριν τον θάνατο από τον σκληρό αγώνα που έκανε, -αρνούμενος κάθε ιατρικής βοήθειας- και μετά 32 μέρες, με την ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, - έχοντας παράλληλα  δημιουργηθεί ένα τεράστιο κλίμα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που έδινε- η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ τότε, αναγκάστηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του φυλακισμένου.

Το μίσος όμως των κατασταλτικών μηχανισμών στο πρόσωπο του Β. Δημάκη, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να υπάρχει. Και σήμερα η απάνθρωποι συμπεριφορά αυτών που ελέγχουν το λεγόμενο "σωφρονιστικό σύστημα" αναγκάζουν τον συγκεκριμένο κρατούμενο να καταφύγει στο μόνο όπλο που διαθέτει, την απεργία πείνας, έχοντας να αντιμετωπίσει μια κτηνώδη συμπεριφορά του κράτους απέναντι του.

Διαβάζουμε σε κείμενο που δημοσιεύει το "Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων":

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ κρατούμενος και αριστούχος φοιτητής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής, μετήχθη παράνομα από τις φυλακές Κορυδαλλού (όπου βρισκόταν για να είναι κοντά στην σχολή του και να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα του κάνοντας χρήση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών) στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών και συγκεκριμένα στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο πραγματικός λόγος είναι η συμμετοχή του στους ειρηνικούς αγώνες των κρατουμένων ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας Covid19 και την άρνηση της να πάρει μέτρα για να προστατέψει την ζωή χιλιάδων κρατούμενων.

Ο Βασίλης Δημάκης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αν το αίτημα του δεν δικαιωθεί μέχρι την Κυριακή θα κλιμακώσει τον αγώνα του προχωρώντας σε απεργία Δίψας

Ηθικοί αυτουργοί σε αυτό το έγκλημα που επιχειρείται δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Προ.Πο (στο οποίο με νόμο έκτρωμα υπάγονται πλέον οι φυλακές αντί του υπουργείου Δικαιοσύνης) και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger