Home » , » Πλάκα δεν θα είχε να βλέπαμε δεσποτάδες να πλακώνονται μεταξύ τους;

Πλάκα δεν θα είχε να βλέπαμε δεσποτάδες να πλακώνονται μεταξύ τους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 | 8:28 μ.μ.

Μάλλον δεν είχε σκεφτεί το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης που οργάνωσε αυτό το σόου με την "εποχούμενη" Α. Πρωτοψάλτη να μας λέει τα άσματά της πάνω σε καρότσα φορτηγού, ότι αυτό θα έκανε κάποιους απ' τους αρχιρασοφόρους "να πάρουν ανάποδες" και να ανέβουν στους μιντιακούς άμβωνες για να ψάλουν αντικυβερνητικά τροπάρια.
Δεν άφησαν στο απυρόβλητο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την στάση του που κρατάει απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Και εδώ φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί ο  ο διευθυντής της "Εστίας" Μανώλης Κοττάκης, ένας δημοσιογράφος ο οποίος διαχρονικά έχει πολύ καλές σχέσεις με το εκκλησιαστικό κατεστημένο, όταν έβγαζε "φωνή αγωνίας" γράφοντας: "Η Εκκλησία θα γίνει χίλια κομμάτια. Αν δεν γίνεται ήδη!"

Το πιο ωραίο είναι ότι η "Δεξιά του Κυρίου" είναι πυρ και μανία με τον Μητσοτάκη! Πλάκα θα έχει να δούμε κανέναν δεσπότη να τον ...αφορίζει 😅

Αρθρογράφος, εκκλησιαστικός συντάκτης, που φέρεται να εκφράζει την γραμμή των "σκληρών Ιεραρχών" μας γράφει, μεταξύ άλλων σε κείμενο του το οποίο φέρει τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: "Κύριε Πρωθυπουργέ κατεβείτε από την καρότσα του λαϊκισμού και ζητήστε μας μια συγγνώμη!

Ενδεχομένως ο κ. Πρωθυπουργός να μην έχει αντιληφθεί ούτε το βάθος της εσωτερικής πληγής που έχει ανοίξει στην Εκκλησία ούτε και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ζωή όλων μας.

Ποιο λοιπόν είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο Πρωθυπουργός που όλες αυτές τις μέρες μας καλεί να στερηθούμε τα ιερά και τα όσια μας;

Πως, αν τα ηχεία παίζουν Πρωτοψάλτη και όχι ιεροψάλτη είναι επιτρεπόμενα;

Πως, αν στην καρότσα έχει συγκρότημα και όχι εικόνα οι μετακινήσεις επιτρέπονται;

Πως, η ψυχική μας ισορροπία μπορεί να επανέλθει μόνο ακούγοντας το «κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή…» κι όχι το Χριστός Ανέστη;


Απ' την ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε:

Καζάνι που βράζει η Ιεραρχία – Ένα βήμα πριν την “ανταρσία” πολλοί μητροπολίτες

"Με καζάνι έτοιμο να εκραγεί ομοιάζει τις τελευταίες ώρες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη συντριπτική πλειονότητα των μελών της να ξεκαθαρίζει πως ο χρόνος της υπομονής τελείωσε. 

Οι πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει περί προγραμματισμού ανοίγματος των ναών των Ιούνιο σε συνδυασμό με την φόρτιση που προκάλεσε η αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στην Εκκλησία την οποία έκανε ακόμη πιο δύσκολη η χθεσινή πρωτοβουλία της εν κινήσει συναυλίας της κας. Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Σήμερα σε αρκετές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αρκετοί ναοί ως απάντηση ενεργοποίησαν τα εξωτερικά τους ηχεία και επέτρεψαν σε πιστούς που προσήλθαν να προσευχηθούν ενώ οι μητροπολίτες ο ένας μετά τον άλλο διαμηνύουν πως αλλάζουν γραμμή πλεύσης"... 

"Η διαρροή της πληροφορίας πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς των πρωθυπουργό εκθέτοντάς του τις θέσεις της Εκκλησίας, έβαλε «φρένο» σε μια άλλη πρωτοβουλία ομάδας μητροπολιτών που με κοινή επιστολή τους προς τον αρχιεπίσκοπο του ζητούσαν να αναλάβει δράση.

Μέχρι χθες είχαν συνυπογράψει την επιστολή περίπου 15 αρχιερείς από όλες τις ιδεολογικές διαστρωματώσεις της Ιεραρχίας οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν πως η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί «πάγωσαν» τη διαδικασία αναμένοντας την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Και εδώ βρίσκεται το ενδιαφέρον της ιστορίας. "Το κύμα της αντίδρασης εντός των κόλπων της Εκκλησίας διαγράφει την πορεία μιας πυραμίδας, αφού οι πιστοί πιέζουν τους ιερείς και τους αρχιερείς, οι ιερείς τους μητροπολίτες τους και όλοι μαζί καταλήγουν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος βρίσκεται ενώπιον της γένεσης της σημαντικότερης ίσως εσωτερικής κρίσης στον χώρο της Εκκλησίας από την ημέρα που ανέλαβε τον θρόνο των Αθηνών. ... Το τι θα ακολουθήσει από την πλευρά της Εκκλησίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης" καταλήγει το κείμενο που αναφέραμε.

Μέχρι τώρα το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον Μητσοτάκη δεν έχει γίνει γνωστό. Τα βασικό σημείο της όμως μας το γνωστοποίησε ο δεσπότης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Και φυσικά αυτά που είπε είναι έγκυρα, αφού έχει και τον ρόλο του εκπροσώπου της "Ιεράς" Συνόδου.
Μας είπε, λοιπόν αυτό ο παππάς, ότι το βασικό αίτημα αυτής της επιστολής είναι να "ξεκινήσουν κανονικά οι θείες λειτουργίες με την προσέλευση πιστών από την Κυριακή στις 10 του μήνα, με τους περιορισμούς που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης".

Αρκετοί δεσποτάδες διαφωνούν αυτό που ήδη είναι γνωστό, ότι δηλαδή στα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων θα περιλαμβάνεται απλώς ότι οι εκκλησιές θα είναι ανοιχτές αποκλειστικά για "ατομική λατρεία".

Αν αυτή η μέχρι τώρα κυβερνητική απόφαση διατυπωθεί και στο αυριανό μήνυμα που θα απευθύνει ο Μητσοτάκης, τότε αναμένεται να γίνει ένας χαμός την Πέμπτη που θα συνεδριάσει η "Διαρκής Ιερά Σύνοδος".

Κρίμα που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.Εκεί το πολύ πολύ να ανταλλάξουν "ιερά μπινελίκια" όπως το συνηθίζουν αν βρίσκονται μεταξύ τους οι αρχισαροφόροι. Τώρα που έχει δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση στο αρχιπαπαδαριό, μπορεί να βλέπαμε τους δεσποτάδες να αρπαζόταν απ' τα γένια, και να ξεμαλλιάζονται αν είχαν ζωντανή παρουσία στην συνεδρίαση τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Απριλίου 2020 στις 4:00 μ.μ.

Το γεγονός ότι ήδη υπάρχει φαγωμάρα, για το ζήτημα των απαγορέυσεων μεταξύ δεσποτάδων και Ιερωνύμου, αλλά και μεταξύ δεσποτάδων -κυβέρνησης, είναι πασιφανές. Χτες βράδυ σε ακροδεξιό τηλεκάναλο που αναμεταδίδεται στη Μαγνησία, ένας σχολιαστή τύπου Κοττάκη ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε την ανεκτική ως τώρα στάση της κλίκας Ιερώνυμου απέναντι στις απαγορεύσεις Μητσοτάκη, στο ότι δεν έχει η κλίκα ανάγκη τα φράγκα των παγκαριών επειδή οι δρσποτάδρς εισπράττουν ζεστό χρήμα από το ...ΕΣΠΑ και έτσι αντισταθμίζεται η ...χασούρα! Όσοι όμως δεσποτάδες είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί, αν πάρουν αφορμή από αυτά που λέει ο ακροδεξιός σχολιαστής, δεν είναι απίθανο να βγουν και να διεκδικήσουν από τον Ιερώνυμο και την κυβέρνηση της δεξιάς διαφυγόντα κέρδη δύο μηνών!! Τώρα που έχουν το βίντεο με τον Κούλη να συνωθείται και να συγχρωτίζεται χωρίς κανόνες γύρω από το φορτηγό της Πρωτοψάλτη, ποιος τους πιάνει την ερχόμενη Κυριακή!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger