Home » , , , » Θερίζει ο κωρονοϊός στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό - "Χρυσή ευκαιρία" για τους εμπόρους υγείας να προχωρήσουν σε απολύσεις και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα

Θερίζει ο κωρονοϊός στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό - "Χρυσή ευκαιρία" για τους εμπόρους υγείας να προχωρήσουν σε απολύσεις και να καταργήσουν εργατικά δικαιώματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 | 9:14 π.μ.

Με αφορμή ανάρτησή μας στην οποία αναφέραμε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ρίχτηκε ηρωικά στην μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας εντελώς "άοπλο" με συνέπεια αρκετοί απ' αυτούς να έχουν προσβληθεί από αρρώστιες, φίλος γιατρός μας ενημερώνει ότι η κατάσταση είναι πιο δραματική, απ' αυτή που αναφέραμε.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία 500 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, εξ' αιτίας κωρονοϊού. 115 απ' αυτούς νοσηλεύονται, ενώ έξι απ' αυτούς έχει διαγνωστεί ότι πάσχουν από πνευμονία.

Γνωρίζαμε ότι η βάρβαρα ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη θεώρησε "χρυσή ευκαιρία" την εμφάνιση της επιδημίας, για να καταφέρει βαριά πλήγματα στο βιοτικό επίπεδο, εργαζομένων και συνταξιούχων και να χαρίσει παράλληλα πακτωλό δημοσίου χρήματος στους ιδιώτες εμπόρους Υγείας.

Ενα γεγονός πολύ σημαντικό που αγνοούσαμε και για το οποίο μας ενημερώνει ο φίλος γιατρός, είναι ότι οι κλινικάρχες, θεώρησαν ιδανική την όλη κατάσταση που υπάρχει για να προχωρήσουν σε απολύσεις, μείωση μισθών και εκ περιτροπής εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολούν.

Μας αναφέρει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της διοίκησης της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής "ΡΕΑ" η οποία πέρα απ' τις απολύσεις που προχώρησε -δεν γνώριζε να μας αναφέρει αριθμό- έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε εργαζόμενους/ες για να τους ενημερώσει ότι μπαίνουν σε καθεστώς περιτροπής εργασίας και θα τους ενημερώσει η επιχείρηση "όποτε υπάρξει δουλειά". (Λέτε να σταμάτησαν οι γυναίκες να γεννάνε λόγω κορωνοϊού);

Το να εξελιχθεί η υγειονομική κρίση σε κοινωνική και οικονομική ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger