Home » , » "Η σωστή και λάθος πλευρά της ιστορίας"

"Η σωστή και λάθος πλευρά της ιστορίας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 | 5:05 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Αγνοούσα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος περιλαμβάνει στις τάξεις της άλλον υπερπατριώτη βουλευτή που φέρει το όνομα Στράτος Σιμόπουλος.
Η άχρηστη αυτή πληροφορία ήρθε σε γνώση μου συναντώντας στο διαδίκτυο μια δήλωσή του.

Σύμφωνα μ' αυτή ο ήρωας της Εθνικής μας Αντίστασης Μανώλης Γλέζος "Σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας .... Αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί θα ήμασταν για πολλά χρόνια «Σοβιετία»... Παράλληλα, δεν χρειάζεται όσοι από εμάς ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας να «εξαγνίζουμε» όσους ήταν στην αντίθετη πλευρά της και έτσι άθελα να δίνουμε χώρο στην λάθος άποψη για την καταλληλότερη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας μας στο μέλλον."

Ο βουλευτής της Ν.Δ είπε φωναχτά αυτό που σκέπτεται η ηγεσία της δεξιάς στην χώρα μας.
Τα κριτήρια δηλαδή που έχει για να σε κατατάξει στην σωστή ή λάθος πλευρά της ιστορίας. 

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας έκαναν μια απ' τις πρώτες και πιο ηρωικές αυθόρμητες αντιστασιακές ενέργειες στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς χώρες της Ευρώπης.
Κατέβασαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Μια πράξη που κατατάραξε τους χιτλερικούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους, σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλους τους κατεχόμενους λαούς.  Ηταν τότε που τα έντυπα της δεξιάς όπως η "Βραδυνή"  χαρακτήριζαν αυτή την ενέργεια ως "επαίσχυντον" και "επικίνδυνον"  τονίζοντας μάλιστα ότι "δεν είνε δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξήρεσαν, εν ώρα νυκτός, την Γερμανική Σημαίαν...".

Αυτοί ήταν με την "λάθος πλευρά της ιστορίας", όπως λέει το δεξιό αφήγημα, αφού η «τύχη» που είχαν ήταν καταδίκες σε θάνατο και πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες.

Οι πολιτικοί πρόγονοι του Σιμόπουλου, που διέπρεψαν σαν ταγματασφαλίτες, Χίτες, μαυραγορίτες, συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, μετά την απελευθέρωση έγιναν υπουργοί, και στελέχωσαν όλες τις καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ αυτό είναι μια αναμφισβήτητη απόδειξη ότι βρέθηκαν "στην "σωστή πλευρά της ιστορίας".

Μόνο που η ιστορία δεν γράφεται πάντα ευθύγραμμα. Ούτε και κάποιοι ομοϊδεάτες του νεοδημοκράτη βουλευτή, στο παρελθόν, φανταζόταν ότι τους περίμενε η "Πηγάδα του Περρωτή"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger