Home » , » Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ απαιτούν τον "αποκεφαλισμό" της Κεραμέως.

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ απαιτούν τον "αποκεφαλισμό" της Κεραμέως.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Μαΐου 2020 | 7:34 μ.μ.


Αν πιστέψουμε δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα είναι το μεγάλο θύμα στον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται να γίνει προς το τέλος του επόμενου μήνα.

Κι' αυτό γιατί έχει καταφέρει να συσπειρώσει εναντίον όλη την ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, στελέχη της οποίας δεν διστάζουν να εκφράζονται δημόσια εντελώς απαξιωτικά για την εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Θεόδωρου Τσούχρου, προέδρου της ΟΛΜΕ, και πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ και της ΔΑΚΕ «Η υπουργός μας γυρίζει στον 18ο αιώνα, την εποχή της εποχή της πεφωτισμένης δεσποτείας και της Μεγάλης Αικατερίνης και των άλλων αυτοκρατόρων που έλεγαν "όλα δια τον λαό, αλλά ουδέν δια του λαού"».

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ δηλώνουν, μάλλον υποκριτικά, ότι η Κεραμέως ασκεί προσωπική πολιτική αφού "η Ν.Δ. όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε υπερψηφίσει τη ρύθμιση για
σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών σε 22 μαθητές ανά τμήμα", ενώ τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας "προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μαθητών τόσο στα νηπιαγωγεία όσο και στα δημοτικά σχολεία σε 24 με δυνατότητα προσαύξησης κατά ποσοστό 10% με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, δηλαδή 26-27 μαθητές!". 

 Εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την επαναφορά των αποβολών και της διαγωγής στα σχολεία ενώ σε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αναφέρεται: "Η κ. Νίκη Κεραμέως αταπατά κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου που αποτελεί θεμελιώδη λειτουργία μιας δημοκρατικής πολιτείας και με τα σχολεία κλειστά, εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανέναν διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, επιλέγει να αποκαλύψει τα σχέδιά της για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με μια συνέντευξη τύπου! Οποία ευαισθησία!".

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε αν η Ν.Δ για να κατευνάσει τους συνδικαλιστές της, στον επόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό "αποκεφαλίσει" την υπουργό Παιδείας. Αυτό έχει χρέος να το επιβάλλει το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Αν προέλθει σαν αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών στο κυβερνητικό κόμμα δεν μας λέει τίποτα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger