Home » , » ΣΥΡΙΖαιων τάσεις και επιδιώξεις

ΣΥΡΙΖαιων τάσεις και επιδιώξεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Μαΐου 2020 | 5:40 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Εκ πρώτης όψεως, στη σημερινή συγκυρία, η πιο δεξιά, η πιο ανοιχτά κι αισχρά ευρωλακέδικη φράξια του συριζέικου ρεφορμισμού είναι αυτή που ξεκάθαρα φαίνεται ότι παίζει στα συστημικά συναινετικά σενάρια της συναίνεσης και των συγκυβερνήσεων υπέρ του συστήματος.

Δηλαδή, συναίνεσης και συγκυβερνήσεων της πιο κάλπικης φράξιας της ψευτοαριστεράς με τη γνωστή δεξιά του Μητσοτάκη, για την επιβολή των νέων μνημονίων που έρχονται, ώστε να αποτελειώσουν ό,τι είχε απομείνει από τα δικαιώματα του λαού.

Επομένως, αυτοί οι τύποι του 'Σύριζα' είναι που θέλουν στο παρόν μια εντελώς ανώδυνη αντιπολίτευση στη δεξιά, για να μπορέσει προχωρήσει η ...αλληλοκατανόηση, η συναίνεση και τα απώτερα σχέδια. 
Πολύ δε περισσότερο για να είναι πανέτοιμοι οι ίδιοι, προβάλλοντας το δεδικασμένο της έξωθεν και εμπράκτου "καλής μαρτυρίας" για τη διαγωγή τους να ράψουν νέα υπουργικά κουστούμια, εάν η οικονομική κρίση κριθεί ως δυσβάσταχτη πλέον για μια μόνο αστική παράταξη!
Για να είναι οι πρώτοι που θα προλάβουν, όταν προωθηθούν από τα αληθινά κέντρα εξουσίας πολιτικές εξελίξεις για ευρύτερα λαογδαρτικά κυβερνητικά σχήματα, τύπου "σαμαροβενιζελων" σύμφωνα με τον τωρινό συσχετισμό δυνάμεων ή και με ό,τι προκύψει από εκλογικές ανακατατάξεις.

Ο εκδότης κ. Κ. Βαξεβάνης, λοιπόν, σήμερα, για τους δικούς του λόγους (όποιοι κι αν είναι αυτοί, προσωπικοί, ιδεολογικοί ή άλλοι) με το να κάνει διαρκώς στο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του συντριπτικές αποκαλύψεις για τη στυγνή εκδοροσφαγή του λαού από την ορίτζιναλ δεξιά, αλλά και για τις λαμογιές εκλεκτών προσωπικοτήτων του μητσοτακικού δεξιού κυβερνητικού βούρκου, στελεχών του κράτους και παρατρεχάμενων της ανωτέρας ...υποστάθμης, χαλάει στους δεξιότερους "συριζαίους μας" όλη τη συναινετική σούπα που πάνε να μαγειρέψουν!
Τους στερεί τα ... άλλοθι για το επόμενο βήμα στον κατήφορο. 

Πάντως έχει κι ένα καλό αυτή η οργή εναντίον του κ. Βαξεβάνη εκ μέρους των πιο κάλπικων από τους κάλπηδες του ρεφορμισμού:Τους ξεσκεπάζει αυτούς τους κυρίους ολότελα μπροστά στον πραγματικά ριζοσπαστικό λαϊκό κόσμο που εγκλωβίζει ο συριζέικος αχταρμάς.
 Έτσι δεν θα μπορούν πια να τον εξαπατάνε τόσο εύκολα, όσο πριν, παριστάνοντας τους αριστερούς κάτι τύποι σαν το Σκουρλέτη και το Βούτση. 

Για κάτι άλλους καραδεξιούς καιροσκόπους, που μεταμφιέστηκαν σε ψευτοαριστερούς, μόνο για το υπουργιλίκι σε μια κυβέρνηση του Τσίπρα, σαν τον Ξανθό και προπάντων τον κεφαλαιοκράτη Σταθάκη (που παριστάνει τον αριστερό για να υπάρχει στενός και απευθείας έλεγχος των καπιταλιστών στο απαράτ του Τσιπρισμού), ή και για τον εξίσου αντίστοιχό του εκείνο τύπο,το μεγαλοπλουτοκρατη και φορομπήχτη Τσακαλώτο, όσο και τον αδίστακτο ψαλιδιχέρη και νεκροθάφτη των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων Κατρούγκαλο, για όλους αυτούς και τους ομοίους τους δεν τίθεται καν θέμα ξεσκεπάσματος.
Είναι ήδη πασίγνωστοι και αηδιαστικοί στο έπακρον.

Το μεγάλο ερώτημα, επομένως, ορισμένων καλοπροαίρετων είναι το κατά πού προσανατολίζεται πλέον ο ίδιος ο Τσίπρας. Αλλά ούτε κι εδώ πρέπει να μας βασανίζει οιαδήποτε απορία. Δεδομένου ότι ο τύπος αυτός είναι αδίστακτος οπορτουνιστής, τυχοδιώκτης χωρίς φραγμούς, και έμπλεος πολιτικού αμοραλισμού στην αποστολή του, να εξυπηρετεί τον επικυρίαρχο ξένο ιμπεριαλισμό, την εγχώρια κεφαλαιοκρατία και βεβαίως και την πάρτη του, το επάγγελμα του κοινοβουλευτικού δημαγωγού και κυβερνητικού διαχειριστή της μπουρζουαζίας που έχει συνειδητά επιλέξει, μάλλον δεν θέλει καθόλου ερώτημα τι δρόμο θα ακολουθήσει στην επερχόμενη καπιταλιστική αντράλα και σκοτοδίνη των καιρών:

Θα δει προς τα πού την πάει το σύστημα την υπόθεση του κυβερνητικού διαχειριστή των μελλοντικών μνημονίων-υποθηκών της εξάρτησης και της πιο ασύδοτης εκμετάλλευσης, και αναλόγως θα πράξει, έτσι ώστε να μη βρεθεί εκτός του νυμφώνος και του διαμοιρασμού (των ιματίων μας) ως λάφυρα κεφαλαιοκρατών και πολιτικάντηδων (όπως λένε: διεμερίσαντο ημάς εαυτοίς και αλλήλοις...)

Πώς τον είπατε, αγαπητοί μου φίλοι, όλο αυτό το θίασο σκιών και τις ευγενείς φιλοδοξίες του; Πώωως; Άκουσα καλά; Είπατε... "Αριστερά";!!! Ε, δεν είμαστε καλά!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger