Home » , , » «Συνέντευξη» αδίστακτου εξουσιαστή σε αδίστακτο φερέφωνο! - (Ο κ. Μητσοτάκης της κυβέρνησης και η κυρία… «σάρα-Μάρα» της τηλεόρασης «των άστρων»!)

«Συνέντευξη» αδίστακτου εξουσιαστή σε αδίστακτο φερέφωνο! - (Ο κ. Μητσοτάκης της κυβέρνησης και η κυρία… «σάρα-Μάρα» της τηλεόρασης «των άστρων»!)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | 4:23 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Πώς είπατε; Συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη προς την αξιότιμον κυρίαν αξιοτίμου κυρίου κυβερνητικού βουλευτού-τέως υπουργού;
Πώς; Συνέντευξη χάδι και με αναμμένο το λιβανωτό;

Ώρες-ώρες έχετε κι εσείς κάτι απαιτήσεις! Σιγά τώρα μην τον στρίμωχναν και στη γωνία έναν κοτζάμ πρωθυπουργό, το κανάλι των …άστρων και η σταρ της «ενημέρωσης»!
Και σιγά μην τα έβρισκε σκούρα ο «άριστος των αρίστων» από εξίσου «αρίστους των αρίστων» της τέχνης του μεταποιείν ως και τον πιο μαύρο λεκέ σε …χιονονιφάδα.
Θυμίζει κάπως η υπόθεση αυτή ποδοσφαιρικό …ντέρμπι επίδοξου πρωταθλητή με επαρχιακή ομάδα θυγατρική της πάλαι ποτέ …”παράγκας”! Όλα, επομένως, συνέκλιναν αποκλειστικά και μόνο στο γνωστό τελικό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωσή μας δηλαδή έχουμε αφενός ένα αισχρότατο ποιοτικά κανάλι, (σκέτο σκουπιδοκάναλο από πλευράς ποιότητας θεάματος και επιπέδου σκέψης) εξολοκλήρου ταγμένο στην υπηρεσία του συστήματος και πιο συγκεκριμένα, σήμερα, στην υπηρεσία της ιδεολογικής κυριαρχίας του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Και αφετέρου έχουμε ένα “δελτίο ειδήσεων”, ουσιαστικά μόνιμο χαλκείο της κυβερνητικής προπαγάνδας, το οποίο επιμελείται πάση φροντίδι η σύζυγος του τέως υπουργού προπαγάνδας της δεξιάς, κ. «Ψευτοθόδωρου», συνεργάτου ενός πάλαι ποτέ πρωθυπουργού –μα τι πρωθυπουργού!- πρωταθλητή τόσο στα λαχταριστά κοψιδο-εδέσματα του “Μπαϊρακτάρη”, όσο και στις χρυσές μπίζνες συνεργατών του μετά … βατοπεδινών και άλλων οσίων. Τέως υπουργού και νυν βουλευτού της κυβερνήσεως Μητσοτάκη! Να το λες και να γεμίζει σάλιο ο …στόμας σου. Να την λοιπόν. Η κυρία «Ψευτοθόδωρου» στο ρόλο κορυφαίας image maker του …συνεντευξιαζόμενου σ’ αυτήν πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη!

Σου δίνω πάσες, και σ’ αβαντάρω
Ξέρω από σένα τι θε να πάρω.
Κι εγώ το ξέρω κι εσύ το ξέρεις
και τι θα εκφράσεις και πώς το εκφέρεις!

Τι πιο αναμενόμενο, λοιπόν; Όλα μαγικά, όλα καλοφτιαγμένα μέχρι λεπτομέρειας! Αληθινό ποίημα!.
Δημοσιογραφία, ακριβώς όπως τη θέλει η ιδιοκτησία κάθε «αστρικού» σκουπιδοκάναλου: συστημική και αβανταδόρικη, δημοσιογραφία των αντιλήψεων του σκληρού πυρήνα της δεξιάς, ταγμένη στην υπηρεσία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Νέτα σκέτα και χωρίς περιστροφές.

Προσέξτε, όμως, αγαπητοί φίλοι, και μια ακόμη λεπτομέρεια, που έχει τη σημασία της, επειδή η δεξιά μαύρη μαυρίλα κορδώνεται συνεχώς για τους “άξιους” και “άριστους” που την αποτελούν και επαναλαμβάνει σαν τον παπαγάλο την αξία της “αξιολόγησης” των πάντων.
H κυρία “σάρα-Μάρα Ψευτοθόδωρου”, αν κριθεί με μέτρο αξιολόγησης τα πραγματικά, τα απαράγραπτα εργατικά- λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα των εκατομμυρίων δουλευτών του χεριού και του πνεύματος, των ανθρώπων που παράγουν κάθε πλούτο, κάθε υλική και πνευματική αξία, αν λοιπόν κριθεί με αυτό το πρίσμα, είναι παρασάγγες κάτω από τη βάση και πρέπει να πάρει δρόμο από τον τομέα “ενημέρωση”, μην ξαναδεί ποτέ της πια μήτε στούντιο τηλεόρασης ή ραδιοφώνου μήτε γραφεία εφημερίδας. Ούτε με το μακαρόνι, που λένε!

Αλλά στο καθεστώς στο οποίο ζούμε (και βράζουμε στο ζουμί μας), η κυρία αυτή αξιολογείται ως η… “άριστη των αρίστων” για τα συμφέροντα που την πληρώνουν να εξυπηρετήσει! Τα εξυπηρετεί καθ’ εκάστην, ακριβώς “ως προσετάγη!”. Είναι για τους λαογδάρτες δήμιους του λαού μας ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, η ενδεικνυόμενη απολύτως για μια συνέντευξη-ποίημα ακόμα και με τον ίδιο το διάβολο αυτοπροσώπως, αν χρειαστεί.

Και δεν είναι φυσικά η μόνη και αποκλειστική. Έναν ολόκληρο εσμό από παρόμοια λιβανιστήρια έχει χωμένα το σύστημα αυτό σε κάθε αστικό κανάλι, κάθε ποιότητας και κάθε μεγέθους εμβελείας.
Συνεπώς, έχουμε εδώ όχι απλώς διαφορά κριτηρίων …αξιοσύνης.

Έχουμε δυο αντίθετους κόσμους. Το δικό μας κόσμο και το δικό τους κόσμο. Για να ανασάνει και να πάει μπροστά ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των εργατών και όλων των εργαζομένων, πρέπει να σαρωθεί σε όλα τα επίπεδα ο δικός τους κόσμος, ο κόσμος των κεφαλαιοκρατών, των ιδιοκτητών των σημερινών τηλεκάναλων, ο κόσμος της δεξιάς και όλων των αστικών κομμάτων, ο κόσμος που εκφράζεται μέσα από τη φωνή και τη “δημοσιογραφική” κολακεία ή μέσα τη συνειδητή ψευτιά της κάθε …”σάρα-Μάρας”!

Μέσος όρος εδώ δεν χωρεί. Ή ο κόσμος του κεφαλαίου, της στυγνής εκμετάλλευσης, της ασύλληπτου βάθους πολιτικής-δημοσιογραφικής απατεωνιάς και αποβλάκωσης (ως όρου απαράβατου για τη διαιώνιση της σκλαβιάς μας) ή ο κόσμος της εργατικής τάξης και των λαών, ο δρόμος της μόνης πραγματικής λευτεριάς και αναγέννησης του πλανήτη μας.
Ο κόσμος που για να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή, πρέπει να σαρώσει συθέμελα τον κόσμο των ξεσαλωμένων αδίστακτων εχθρών του, των εχθρών της έννοιας Λεύτερος Άνθρωπος.
Στο δικό μας χέρι εναπόκειται, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, εργάτες και εργαζόμενοι τούτου του βασανισμένου τόπου, να κάνουμε τη σωστή επιλογή:

Ή ο κόσμος του κάθε κ. Μητσοτάκη, της κάθε κας “Μάρας Ψευτοθόδωρου” και των μεγάλων αφεντικών τους, ο κόσμος δηλ. της καπιταλιστικής σήψης και δυστυχίας ή ο κόσμος του εργάτη, της εργάτριας, του νέου και της νέας, των τιμημένων γηρατειών, του τίμιου ιδρώτα, ο κόσμος του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού, στην Ελλάδα και σε όλη τη Γη!

Δεν θέλει δα και πολλή …φαιά ουσία για να καταλάβουμε ποιος κόσμος μας ταιριάζει, αν θέλουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Μαΐου 2020 - 8:41 π.μ.

Υπάρχει ένα καλό για το Μητσοτάκη στη συνέντευξη – κωμωδία που έδωσε στο βόθρο του Star στη σύζυγο του βουλευτή του: Ευτυχώς για τον ίδιο δεν την είδε σχεδόν κανείς! Ο κόσμος δεν τον έχει απλά βαρεθεί, τον έχει σιχαθεί. Οι σχολιασμοί του site μας από το Νίκο και το ΣΛ με καλύπτουν απόλυτα.
Ο λόγος που δεν έκοψαν την πατάτα της Νότιας Ζηλανδίας ήταν πως κανείς δεν τολμά να διορθώσει τον “ηγέτη”. Νότια; - Νότια! Πέρα; - Πέρα! Κάτω; - Κάτω.
Φυσικά ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του. Αλλά όσο πιο γελοίος είναι ο δικτάτορας, τόσο πιο κομπλεξικός και επικίνδυνος γίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger