Home » , » Αν πήγαν χιλιάδες Τούρκοι μισθοφόροι στη Λιβύη, όπως λένε τα ΜΜΕ εδώ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ;

Αν πήγαν χιλιάδες Τούρκοι μισθοφόροι στη Λιβύη, όπως λένε τα ΜΜΕ εδώ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Μαΐου 2020 | 3:28 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μερικοί από τους ενδόξους ημών πρόγονους μεταξύ άλλων ήταν και μισθοφόροι. Δουλειά τους ήταν να σκοτώνουν, να πλιατσικολογούν, να βιάζουν, γενικά να πολεμούν με το αζημίωτο.

Κάποιοι έκαναν καλή δουλειά, κι άφησαν όνομα. Όπως ο Ξάνθιππος ο Λακεδαιμόνιος, που έγινε στρατηγός στην Καρχηδόνα. Έσφαξε 15.000 Ρωμαίους, που ως εκείνη τη στιγμή έσφαζαν Καρχηδόνιους.

Πως τα κατάφερε; Απλό, είπε στους εργοδότες του. “Αφήστε με, ρε μαλάκες, να κάνω τη δουλειά όπως ξέρω”. Ούτε κάμερες, ούτε να έχει πάνω από το κεφάλι του τ' αφεντικό να του σκοτίζει τον έρωτα. Από το αποτέλεσμα φάνηκε πως ήξερε καλά τι έκανε. Εκμεταλλεύτηκε τα πλεονεκτήματα του στρατού του, τα μειονεκτήματα των αντιπάλων και έσωσε (προσωρινά) την Καρχηδόνα από την καταστροφή.

Βόρεια Αφρική λοιπόν, αλλά 2020. Χιλιάδες χρόνια μετά ένας στρατάρχης από τα lidl βλέπει το στρατό των μισθοφόρων να την κοπανά. Τους λόγους τους είπαμε. Ο Χαφτάρ όσο είχε πλεονέκτημα έκανε αυτοκτονικές επιθέσεις στο ισχυρότερο σημείο των αντιπάλων. Κι αφού έτρωγε τα μούτρα του, επαναλάμβανε την ίδια ακριβώς ανοησία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Χωρίς να είμαστε στρατιωτικοί αναλυτές είπαμε πως όταν εξασθενίσει και οι άλλοι δυναμώσουν αρκετά, θα τον πάρουν φαλάγγι. Και σ' αυτό πέσαμε μέσα 100%. Μόνο στο lotto δεν μας κάθονται τα νούμερα. Γι αυτό και δεν παίζουμε.

Δε θα πούμε άλλα για το Χαφτάρ. Μόνο μια ερώτηση. Αν πήγαν χιλιάδες Τούρκοι μισθοφόροι στη Λιβύη, όπως λένε τα ΜΜΕ εδώ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ; 
Από Συρία - Αίγυπτο αποκλείεται. Λοιπόν ΜΜΕ, για λύστε μας αυτή την απορία.
Μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι Ελληνική θάλασσα. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Εκτός αν το θαλασσί έγινε γκρίζο, όπως στον Έβρο. Ή κάναμε το χατήρι του Σουλτάνου, γιατί το είπαν οι ΗΠΑ.

Πάντως από τότε που είδε το Μητσοτάκη, ο Χαφτάρ πάει από το κακό στο χειρότερο.

Για τη Λιβύη νομίζω πως ο λαός θεωρεί και τους μεν και του δε συμμορίες εγκληματιών δολοφόνων, δουλεμπόρων, βασανιστών, κατσαπλιάδων κλπ.
Υποθέτω πως πολλοί αναπολούν τον Καντάφι.

ΗΠΑ Ρωσία και πολλές άλλες χώρες χρησιμοποιούν μισθοφόρους.

Πλεονεκτήματα:
Είναι αναλώσιμοι. Και να πεθάνουν, δεν τρέχει τίποτα. Δεν είναι κληρωτοί να μαυρίσουν τις κυβερνήσεις οι δικοί τους στις εκλογές.
Είναι πολλοί από αυτούς έμπειροι. Μάλιστα κάποιοι έχουν πολεμήσει σ' αρκετές χώρες με πολλά διαφορετικά όπλα.
Κάνουν οτιδήποτε τους διατάξουν, όσο ανήθικο και να 'ναι. Ιδιαίτερα σφαγές.

Έχουν όμως και μειονεκτήματα.

Άμα τελειώσουν τα φράγκα έφυγαν. Επαγγελματίες είναι, δεν είναι μαλάκες, να είναι εθνικιστές, να σκοτώνονται για το κάθε πλούσιο καθίκι. Σκοτώνουν και σκοτώνονται για το χρήμα.
Άμα βρουν αποφασισμένο στρατό κληρωτών, με ικανή ηγεσία, θα χάσουν. Κι αυτό γιατί ο Σύριος πχ πολεμά για τη χώρα του, για τους δικούς του. Γι αυτό έφαγαν τέτοια πίτσα στη Συρία.
Αν λοιπόν τα πράγματα σκουρύνουν θα την κοπανήσουν και πολύ καλά θα κάνουν, πρώτον γιατί “του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ”, δεύτερον γιατί πάνε να πάρουν φράγκα, όχι να πεθάνουν για τον κάθε μασκαρά.

Αν λοιπόν ο Χαφτάρ δεν αυτοκτονούσε, δεν θα του έφευγαν οι μισθοφόροι. Ακόμα κι τέλειωναν τα λεφτά μπορούσε να κρατήσει αρκετούς, αν φαίνονταν ελπίδα επικράτησης.
Το θέμα είναι δεν βρέθηκε ένας από τους μισθοφόρους να πει στο Λίβυο στρατάρχη “Ρε μεγάλε, να το πάρουμε λίγο αλλιώς; Αφού παίρνουμε συνέχεια τον πούλο, να δοκιμάσουμε να επιτεθούμε αλλού με άλλο τρόπο”;
Πάω στοίχημα πως κάποιοι θα του το είπαν. Αν μη τι άλλο θέλουν να είναι με τη μεριά του νικητή, γιατί κάνει καλό και στη φήμη και στην τσέπη τους.
Η διαφορά με την Καρχηδόνα ήταν πως για τον Ξάνθιππο αποφάσισε ο λαός. Ενώ ο Χαφτάρ δεν ακούει κανένα. Εκτός του Κούλη, που τον χαντάκωσε!

Για την Ιστορία, ο Ξάνθιππος μόλις νίκησε, κατάλαβε πως έγινε στόχος των ζηλιάρηδων προκατόχων του. Την κοπάνησε λοιπόν για Αίγυπτο πριν τον καθαρίσουν. Καλή μαγκιά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger