Home » , » Οι "περιπέτειες" ενός αφορισμού και στην μέση Βερύκιος

Οι "περιπέτειες" ενός αφορισμού και στην μέση Βερύκιος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Μαΐου 2020 | 8:15 μ.μ.


Του Σ. Λ

Με κάθε επιφύλαξη μεταφέρω κάτι που είπε χτες συνδαιτυμόνας στην παρέα μας.
Πρόκειται για μια αφήγηση που θα την θεωρούσα κράμα φήμης και γεγονότος.

Επειδή το παρακάτω προέρχεται από πρόσωπο που κάποιος δημοσιογράφος θα το χαρακτήριζε "αξιόπιστη πηγή" το παραθέτω:

Πριν κάποιες μέρες είχε παρουσιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή. ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές της δημοκαφρικής τσαγλαναρίας, ο Δήμος Βερύκιος, για να σχολιάσει τους αφορισμούς που έκανε ο Αμβρόσιος σε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά. 
Θεωρήθηκε το πιο ιδανικό πρόσωπο να εκφράσει την άποψη του γι' αυτό το γεγονός, αφού τυγχάνει ο χριστιανοφασίστας πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων να έχει αφορίσει κι αυτόν.

Είχε δηλώσει, λοιπόν τότε ο Βερύκιος στην τηλεοπτική του παρουσία: Πρωθυπουργός, η Κεαμέως και ο σερίφης (Χαρδαλιάς), θα πρέπει να προσέχουν αυτήν την περίοδο... Δεν είναι μικρό πράγμα να σε καταριέται παπάς.... μετά τις κατάρες του Αμβρόσιου «με πήρε και με σήκωσε». Τέσσερις φορές μπήκα στο χειρουργείο. Έμπαινα από το ένα κρεββάτι του νοσοκομείου στο άλλο... Είχα τον προσωπικό μου Γολγοθά".

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, μόλις το πρωθυπουργικό οικογενειακό περιβάλλον , πληροφορήθηκε την εμπειρία Βερύκιου, αναστατώθηκε.
Δεν του άρκεσε να ζητήσει απ' τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να  εκδώσει ανακοίνωση ότι ο αφορεσμός είναι ανυπόστατος και άκυρος αφού το copy right αυτής της θρησκευτικής διαδικασίας ανήκει αποκλειστικά στην "Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας".

Εκτός απ' αυτό ο Μητσοτάκης οργάνωσε ολόκληρη φιέστα, με τους αρχιρασοφόρους της "Εκκλησίας της Κρήτης", -η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο-, για να αρθεί ο αφορισμός.
(Σαν σκηνοθέτης κωμικών θεατρικών παραστάσεων είναι τόσο καλός όσο στις επιδόσεις που έχει σαν θεραπαινίδα των ολιγαρχών)

Υ. Γ: Εμείς θεωρούμε ότι Μητσοτάκης είναι θεομπαίχτης και υποκριτής έχοντας σαν θεό μόνο το χρήμα και την εξουσία.
Να μας προέκυψε θεοσεβούμενος και πανικόβλητος από την κατάρα του χριστιανοταλιμπάν Αμβρόσιου; Ολα είναι πιθανά.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger