Home » , » Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ: Η δικαίωση του αγώνα ενός Τούρκου συντρόφου

Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ: Η δικαίωση του αγώνα ενός Τούρκου συντρόφου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Μαΐου 2020 | 5:03 μ.μ.

Επιτέλους μια ευχάριστη είδηση που μας γεμίζει χαρά. Το στρατιωτικό-φασιστικό καθεστώς της Αγκυρας που σχετικά πρόσφατα είχε ουσιαστικά δολοφονήσει δυο αγωνιστές της τάξης μας -  πρώτα την συντρόφισσα Helin Bölek και λίγο αργότερα  τον σ. Mustafa Kocak που έπεσαν ηρωικά στην μάχη που έδιναν, με μόνο όπλο την ίδια τους την ζωή, πραγματοποιώντας απεργία πείνας- αναγκάστηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ.

Αυτό το μέλος του πολιτικοποιημένου μουσικού συγκροτήματος, GRUP YORUM, το οποίο με την επαναστατική μουσική του και τα αγωνιστικά του τραγούδια βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο εργατο-λαϊκό κίνημα της γειτονικής χώρας, είχε φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο μετά από μακροχρόνιο αγώνα και με απεργία πείνας.
Για να μην δεχθεί άλλη μια διεθνή κατακραυγή, με τον θάνατο ακόμα ενός απεργού πείνας, το δικτατορικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του, το ΑΚΡ,, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί το αίτημα του απεργού για να πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος Grup Yorum.

Ετσι ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ ανακοίνωσε πως σταματά την απεργία πείνας, ευχαριστώντας όσους στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους και πρόσθεσε: «Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη».

Η δικαίωση εν μέρη των αιτημάτων του, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς, όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο.
  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger