Home » , , » Ν. Μποφίλιου: Μια ντόμπρα, σταράτη λαϊκή γλώσσα που προκαλεί "πυρετό" στους Χριστέμπορους

Ν. Μποφίλιου: Μια ντόμπρα, σταράτη λαϊκή γλώσσα που προκαλεί "πυρετό" στους Χριστέμπορους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Μαΐου 2020 | 8:24 π.μ.

Του Σ. Λ.

Λατρεύω τους ανθρώπους που έχουν έναν αυθόρμητο πηγαίο λαϊκό λόγο. και διαθέτουν σπέρματα ταξικής συνείδησης, άσχετα αν διακατέχονται από θολούρα στις πολιτικές τους απόψεις.

Τέτοια άτομα τα θεωρώ γνήσια και χωρίς διεθνιές.

Ενα τέτοιο πρόσωπο είναι η Νατάσα Μποφίλιου. Η τραγουδίστρια αυτή, απ' ότι μας έλεγε σε συνέντευξη της, θεωρεί τον εαυτό της «τροτσκίστρια», δηλώνει ψηφοφόρος του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα δεν «αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του Τσίπρα». (.. και στην κορφή κανέλα ...).

Η κοπελιά ξεκαθαρίζει ότι «Ψηφίζω ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, για δύο λόγους: επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη» και είναι απόλυτα αληθινή στην τοποθέτησή της.

Ανθρώπους της τάξης μας, ακόμα και νέα παιδιά που έχουν ακριβώς το ίδιο σκεπτικό γνωρίζω αρκετά.

Αυτό όμως που θεωρώ πολύ πιο σημαντικό είναι ο αυθορμητισμός της, Νατάσας Μποφίλιου, η ντομπροσύνη της, η γνήσια λαϊκή σταράτη γλώσσα που χρησιμοποιεί.

Ανακάλυψα, λοιπόν στο blog μας μια τοποθέτηση που είχε κάνει για τους ναζί του Μιχαλολιάκου.
Οταν κάποιοι άλλοι μιλούσαν να τους "απομονώσουμε με την ψήφο μας" και τα σχετικά, η Νατάσσα δήλωνε ευθαρσώς: "Κτήνη, αλήτες... να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια". 

Λίγα λόγια και σταράτα, καμιά σχέση με την τυποποιημένη ορολογία της "πολιτικής ορθότητας", του  politically correct, που λένε και στο χωριό μου.

Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και τα λεγόμενα της σε μια άλλη συνέντευξη που είχε δώσει και στην οποία ξεκαθάρισε ότι "όλη η οικογένεια είναι παλιοκουμμούνια", και λοι άθρησκοι, εκτός απ' τη γιαγιά της". 

Μέσα σε λίγες λέξεις έδινε όλο της το βιογραφικό, τουλάχιστον όσο αφορούσε την οικογενειακή της  προέλευση

Μάλιστα έλεγε στην συνέντευξη που αναφέραμε:

Πολύ συχνά με ρωτάνε: «Μα δεν πιστεύεις στον Θεό;» Σκέφτομαι ότι αυτή τη θρησκευτικότητα τη βρίσκω στις ιδέες μου! Οι ιδέες μου, αυτά που πιστεύω, είναι η δική μου θρησκεία! Ο άνθρωπος έχει απόλυτη ανάγκη να πιστεύει ότι με έναν τρόπο είναι αιώνιος. Η θρησκεία εκφράζει την ανάγκη των ανθρώπων για αθανασία. Γι' αυτό δημιουργήσαμε θεούς, για να πιστεύουμε σ' αυτούς και για να νιώθουμε ότι δεν είμαστε 100% υπεύθυνοι για όσα μας συμβαίνουν.
Είναι μεγάλη ανακούφιση να το πιστεύεις αυτό και γι' αυτό ζηλεύω πάρα πολύ τους θρησκευόμενους.


Πραγματικά υποκλίνομαι, όταν ακούω τέτοιες απόψεις, πόσο μάλλον όταν πριν λίγες ώρες σχολίαζα τις γελοίες απόψεις, ενός, αστοιχείωτου. αναγνωρίσιμου ατόμου, που ονομάζεται Στράτος Τζώρτζογλου. 

Παρέθεσα όλα τα παραπάνω, γιατί ένα τσούρμο ελλιποβαρή πνευματικά άτομα, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με προσβλητικά σχόλια σε βάρος της καλλιτέχνιδας.
Κι αυτό, με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε στο κυπριακό περιοδικό «ΦιλGood».

Δεν είπε κάτι καινούριο, η Νατάσα, απλώς επανέλαβε, με άλλες εκφράσεις, τις πάγιες απόψεις της που έχει διατυπώσει κατά καιρούς. Και αυτό φαίνεται ενοχλεί πολλούς.

«Το “παραμύθι” της θρησκείας δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο αλλά σίγουρα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο οποίο πιστεύω. Και νομίζω πως είναι οι ιδέες», είπε η τραγουδίστρια στον συντάκτη του Κυπριακού εντύπου.

Αυτό όμως ήταν αρκετό στην θρησκευτική ιστοσελίδα, που κάθε μέρα "ανακαλύπτει" και δυο - τρία θαύματα για εικόνες που δακρύζουν, και την θαυματουργεί επίδραση που έχουν οι προσευχές που απευθύνονται στον "Οσιο Θαλασσινό τον Μυροβλήτη", για να μας γράψει ότι ότι η Νατάσσα Μποφίλιου πρέπει να ντρέπεται γιατί  ισχυρίστηκε ότι "η θρησκεία είναι παραμύθι".

Ρε άσχετοι συντάκτες του ekklisiaonline, -είναι από τις πολλές φορές που συνειδητά παρεκτρέπομαι από τον τόπο που διδάσκομαι περί ορθού τρόπου διατύπωσης του δημοσιογραφικού λόγου-  πουθενά δεν μιλάει η Ν. Μποφίλιου ότι η θρησκεία "είναι παραμύθι".
 Αναφέρεται  για το "παραμύθι στης θρησκείας".

Καλέστε ένα παιδάκι της Ε' δημοτικού να σας εξηγήσει την διαφορά.

Το ότι μετά το δημοσίευμα της "χριστιανικής" ιστοσελίδα, υπήρξαν δεκάδες υβριστικά ποσταρίσματα στρεφόμενα εναντίον της τραγουδίστριας, θα μπορούσε να το θεωρήσει κανείς και αναμενόμενο. 

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση και σε ένα βαθμό με προβληματίζει είναι ότι αν θεωρήσουμε ότι ισχύουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η google analytics αυτή η χριστιανική ιστοσελίδα παρουσιάζει μια πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα.

Τα έφερε έτσι ο θεοδιάολος που γυρίσαμε στις εποχές του ανορθολογισμού; 

Υ.Γ: Πάντως μια και θυμήθηκα τον "θεοδιάολο", μια λέξη την πρωτοσυναντήσαμε -αν δεν κάνω λάθος-  στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη "Καπετάν Μιχάλης", να θυμίσω και δυο άλλες μεγάλες ρήσεις του υπέροχου Κρητικού συγγραφέα.

"Θεός δεν είναι; Ό,τι του καπνίσει κάνει. Αν δεν μπορούσε να κάμει αδικίες, τι παντοδύναμος θα ’ταν" έγραφε στον «Τελευταίος Πειρασμός» και στην «Ασκητική» το καλύτερο συγγραφικό του δημιούργημα, κατά την άποψη μου κατέληγε στο συμπέρασμα: "Ο θεός δε μας σώζει, εμείς τον σώζουμε".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

19 Μαΐου 2020 στις 7:47 μ.μ.

Οπου φυσαει ο ανεμος παω...
Ενταξει καταλαβαμε απο τη προηγουμενη συνετευξη της. Κρυπτοχριστιανη ειναι οπως οι περισσότεροι στο κ.κ.και εκκλησιες πανε και ονοματα αγιων επικαλούνται. Εν πασει περιπτωση Αγαπητη Νατασα. Η εισαι η δεν εισαι! Αλλο πραγμα σταση και τροπος ζωης και αλλο να καλυπτουμε ολο το ακροατηριο.

19 Μαΐου 2020 στις 7:55 μ.μ.

Και η αγαπητη ελευθερια αρβανιτακη που παλαιοτερα δηλωνε αθρησκη μετα το 2008 αναρωτιόταν *δεν ξερω αν τελικα υπαρχει θεος*
Εχειμεινει με το ερωτημα!

19 Μαΐου 2020 στις 8:00 μ.μ.

Θα προτιμούσα τους καλλιτεχνες και τους επωνυμους να μη μιλανε καθολου για προσωπικα δεδομενα τους και να κοιταζουν να μας ενημερωνουν μονο για θεματα που αφορουν τη δουλεια τους. -

19 Μαΐου 2020 στις 10:58 μ.μ.

Νομίζω ότι ανεξάρτητα εάν τα έχει ξεκάθαρα όλα ή όχι, ενδιαφέρον είναι ότι δεν την νοιάζει να γίνει αρεστή σε όλους, να δηλώνει Εθνική Ελλάδος και άλλες τέτοιες παπάτζες που ενδημούν σε καλλιτέχνες και "καλλιτέχνες" που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους σε όλες τις εποχές και με όλες τις συνθήκες.

19 Μαΐου 2020 στις 11:32 μ.μ.

και βέβαια μας αφορά η δουλειά τους όσο και τα προσωπικά τους δεδομένα, η προσωπικότητα τους, η παρουσία τους εν γένει. Να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Θαυμάζω τη Νατάσσα Μ. για το ότι είναι ντόμπρα και το ότι δεν μασάει τα λόγια της. Είναι πολύ παρηγορο στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, όπου κυριαρχεί η μετριότητα και ο ανορθολογισμος να υπάρχουν τέτοια (αναγνωρισημα) άτομα. Μακάρι να μην είναι σπάνιο είδος, να είναι ο μέσος όρος αλλά, δυστυχώς στην Ελλάδα του 2020 η Ν. Μ. αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της μετριότητας. Υποκλίνομαι απέναντι της και την σέβομαι όσο λίγους (δυστυχώς).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger