Home » , , » Στράτος Τζώρτζογλου: Ενας αμόρφωτος τύπος που μας σερβίρει άθλια θρησκευτική προπαγάνδα, επιπέδου Ελένης Λουκά.

Στράτος Τζώρτζογλου: Ενας αμόρφωτος τύπος που μας σερβίρει άθλια θρησκευτική προπαγάνδα, επιπέδου Ελένης Λουκά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 | 6:21 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Εχω σταματήσει εδώ και καιρό να εντυπωσιάζομαι που αναγνωρίσιμα άτομα παρουσιάζονται δημόσια και μας λένε "ότι του φανεί του Λωλοστεφανή".

Σου σερβίρουν ότι εγκεφαλικό δημιούργημα τους κάτσει, -όπως έκανε πριν λίγες μέρες ο Χρυσοχοϊδης-, σου εμφανίζουν ανύπαρκτα ιστορικά γεγονότα, -όπως σήμερα ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου- και οι αστοιχείωτοι δημοσιογράφοι που ακούνε όλα αυτά τα μυθεύματα -ίδιου πνευματικού επιπέδου κι αυτοί-  τα αφήνουν να λειτουργήσουν σαν εγκεφαλικό κουτόχορτο στο τηλεοπτικό τους ακροατήριο.

Και αυτή η κατάσταση δεν είναι τόσο αθώα, όσα φαίνεται με την πρώτη ματιά. Συμβάλει τα μέγιστα στην αποκρυστάλλωση της λεγόμενης μαζικής επικρατούσας συνείδησης. (Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο θέμα και αξίζει να ασχοληθούμε εκτενώς σε επόμενο κείμενο μας).

Ερέθισμα γ' αυτή την εισαγωγή, ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του "Ποντικιού", το οποίο μας πληροφορεί για όσα είπε ο θρησκευόμενος Σ. Τζώρτζογλου, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή. Σ' αυτή ακούμε για την προσήλωση του ηθοποιού, στα χριστιανικά τελετουργικά και την συμμετοχή του στην "θεία κοινωνία".

Δεν ασπάζομαι την άποψη περί σεβασμού του θρησκευτικού συναισθήματος, αλλά ούτε και θα ασχοληθώ με το γενικότερο πνεύμα, της συνέντευξης Τζώρτζογλου.

Αυτό που με ενόχλησε όμως, ήταν, ότι ο ηθοποιός μας παρουσιάστηκε εκτός από συνειδητό άτομο στο χριστεπώνυμο ποίμνιο, και γνώστης ιστορικών περιστατικών.
Μόνο που αυτά που επικαλέστηκε δεν υπήρξαν ποτέ!
Και αν αυτό δεν ήταν μια έκφραση άθλιας προπαγάνδας, θα ήταν ανάξιο αναφοράς.

Ακούμε, λοιπόν, κάποια στιγμή τον ηθοποιό να μας λέει: "Υπάρχουν δηλαδή παραδείγματα που ανατρέπουν τα επιστημονικά δεδομένα και ξαφνικά ένας Αϊνστάιν, που για πολλά χρόνια πιθανόν να ήταν άθεος, ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός".

Τι λες ρε αλητάκο; Πώς μπορείς με θράσος χιλίων πιθήκων, να λες τόσο τεράστια ψέματα; Ο Αϊνστάιν "δεν ήταν πιθανόν άθεος", αλλά "ήταν άθεος", με την απόλυτη έννοια που δίνει σ' αυτή το θρησκευτικό ιερατείο.

Και που ανακάλυψες ρε άθλιε ψεύτη ότι  "ξαφνικά στο τέλος της ζωής του είπε πως υπάρχει Θεός";

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δώσουμε είναι ότι θα του έπεσε στα χέρια κάποιο έντυπο παραχριστιανικής οργάνωσης που θα αναφέρεται, στο «γράμμα για τον Θεό» που είχε γράψει ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ένα χρόνο πριν πεθάνει, το 1954. (Ηταν μια απάντηση στον Γερμανό-Εβραίο φιλόσοφο Ερικ Γκούντκιντ).

Σ' αυτό το κείμενο, το σπουδαιότερο μυαλό του 20ού αιώνα, ανέλυε ότι το σύμπαν διαθέτει μια θαυμαστή αρμονία, μια δομή όπου τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπου όλα είναι χτισμένα με απόλυτη σοφία και καθετί μπορεί να εξηγηθεί πλήρως μέσα από την επιστημονική έρευνα. 
Σύμφωνα πάντα με τον Αϊνστάιν ο Θεός είναι αυτή η δομή. Είναι η δομή που συγκροτούν οι φυσικοί νόμοι, οι οποίοι έχουν απόλυτη ισχύ και δεν επιτρέπουν υπερφυσικά όντα, σκοτεινές δυνάμεις και ανεξήγητα φαινόμενα. 

Ηταν δηλαδή μια καθαρά υλιστική τοποθέτηση, διαμετρικά αντίθετη από τις μεταφυσικές δοξασίες.

Δεν μας απασχολεί το ότι είναι εντελώς αμόρφωτος ο Τζώρτζογλου. Μας εξοργίζει όμως το ότι χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του, για να προσφέρει (συνειδητά ή ασυνείδητα) μυθεύματα στην υπηρεσία της θρησκευτικής προπαγάνδας.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger