Home » , , » Οι πουριτανοί δεξιοί ενοχλήθηκα από την αθυροστομία του Καραΐσκάκη και ... τον λογόκριναν.

Οι πουριτανοί δεξιοί ενοχλήθηκα από την αθυροστομία του Καραΐσκάκη και ... τον λογόκριναν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 | 1:19 π.μ.

Το γεγονός μας το γνωστοποίησε στον λογαριασμό του στο twitte ο Νίκος Σαραντάκος. Μας πληροφορεί ότι "Η Επιτροπή 2021 ανέβασε άρθρο του Αριστείδη Χατζή για τα ερωτικά του Καραϊσκάκη, τα πασίγνωστα και απολύτως τεκμηριωμένα. Οι υποκριτές ελληναράδες έπαθαν σοκ, άρχισαν τα αφρισμένα σχόλια και το άρθρο κατέβηκε. Κακώς! Εθνικό είναι το αληθινό".

Η πρώτη παρατήρησή μας έχει να κάνει με την αφέλεια του διαχειριστή της ιστοσελίδας, όπου εμφανίστηκε ένα τέτοιο κείμενο.

Σε μια εποχή που η επιστροφή στην "κανονικότητα" σημαίνει την παλινόρθωση του κράτους της σκληρής δεξιάς των μετεμφυλιακών χρόνων και την επιστροφή στις "πατροπαράδοτες αξίες" του συνθήματος "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Ούτε σαν ιστορικές αναφορές δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται τέτοια "σκανδαλώδη" κείμενα;

Καλά, που έχει καταργηθεί η ποινική δίωξη για "προσβολή των χρηστών ηθών" και την σκαπούλαρε απ' το να βρεθεί στο σκαμνί του κατηγορουμένου σε δικαστική διαδικασία, ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας της "Επιτροπής 2021".

Το ότι "το αθάνατο κρασί του ’21 δεν είχε μόνο την έντονη μυρωδιά του μπαρουτιού και του θανάτου, αλλά και εκείνη της ανθρώπινης σάρκας όταν γεύεται την ηδονή" είναι γνωστό και μια εικόνα μπορεί να σχηματίσει κάποιος διαβάζοντας αυτή την ανάρτησή μας.

Ειδικά ο Γ. Καραϊσκάκης ήταν απίστευτα αθυρόστομος. Είναι γνωστή η επιστολή που έστειλε στον Μαχμούτ Πασά και του έγραφε: “Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω.
Και εγώ πασά μου ρώτησα τον μπούντζον μου τον ίδιον, και αυτός μου αποκρίθηκε να μήν σε προσκυνήσω, και αν έλθεις κατ’ απάνω μου, ευθύς να πολεμήσω”.

Επίσης είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι αν και ο Καραϊσκάκης ήταν παντρεμένος και με παιδιά συζούσε και ήταν καψούρης με μια όμορφη Τουρκοπούλα την περίφημη Μαριώ (ή Μαργιώ ή Μαριγώ). 
Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία η φράση που είχε πει στην γυναίκα του την Γκόλφω όταν αυτή του παραπονέθηκε γιατί κουβαλούσε πάντα μαζί του την Τουρκοπούλα: «Εγνοια σου μουρή, έχω και για σένα μπούτσο! Μη μου χολιάζεις [θυμώνεις]».

Αυτά όμως είναι απαγορευμένα αναγνώσματα για την δεξιά πουριτανική αντίληψη.  (Τι απίστευτες καταστάσεις ζούμε!).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger