Home » , , » "Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις"

"Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 | 4:23 μ.μ.

«Η κοινωνία μας αφήνει τον άνθρωπο να εκφράζεται ελεύθερα, αφού προηγουμένως του έχει αφαιρέσει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα…» 

Πολ Βαλερύ

Η παραπάνω ρήση, του μεγάλου Γάλλου ποιητή, μας ήρθε στο μυαλό παρακολουθώντας το κρεσέντο αντικομουνισμού από τον Σάκη Μουμπζή, που το σιγόνταρε με τις αντιΚΚΕ κορώνες του, ο "δεν είναι χαφιές ο Κώστας ο Μπογδάνος".
Ολα αυτά με αφορμή ένα μύθευμα που μας σερβίρισε η κυβέρνηση, δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαραλιά. 

Τους έτσουξε πάρα πολύ, που οι συγκεντρώσεις που έγιναν την Πρωτομαγιά, -και κύρια αυτή που έκανε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα- κουρέλιασαν στην πράξη την κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ετσι κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία μας σερβίρισαν το αφήγημα τους.

Ηταν επιλογή της κυβέρνησης να μην στείλει την αστυνομία και προχωρήσει «δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων, γιατί θα μεγεθύναμε το πρόβλημα», είπε ο υφυπουργός.
«Καλά έκανε και δεν διέλυσε η αστυνομία την Παρασκευή την συγκέντρωση, γιατί αν απωθήσεις κάποιους που δημιουργούν υγειονομικό πρόβλημα και παρανομούν, θα δημιουργήσεις μεγαλύτερο»,συμπλήρωσε ο Μπογδάνος!

Κοιτάξτε "μεγαλοψυχία" η κυβέρνηση! Μπορούσε να στείλει τους μπάτσους να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις, αλλά δεν το έκανε, για το "κοινό καλό"! Να της χρωστάμε και χάρη δηλαδή!
Και εδώ κολλάει η ρήση του Γάλλου ποιητή. Οτι το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των αστών έχει την αίσθηση ότι όλοι/ες σκεπτόμαστε με το οπτικό πεδίο που θέλουν να μας επιβάλλουν! 
Να πιστέψουμε δηλαδή ότι μπορούσε, αλλά δεν θέλησε να διαλύσει τις συγκεντρώσεις. 

Ποιο εύκολο δεν είναι να αποδεχθούμε ότι μπορούμε να είμαστε οι μοναδικοί νικητές του ΛΟΤΤΟ αλλά δεν το θέλουμε;

Εντάξει, είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί ότι η μαζική παρουσία του λαού, μπορεί να κάνει σμπαράλια "νόμους και διατάγματα", καθώς και την αντίληψη της "παντοδυναμίας του κράτους. Είναι όμως προκλητικό να μας παρουσιάζει την ήττα της σαν επιλογή της. 

"Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις".

Πολ Βαλερύ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

4 Μαΐου 2020 στις 5:58 μ.μ.

Είδατε λοιπόν, μέσα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του παραπάνω άρθρου, πώς ακριβώς επαληθεύεται εκείνο που διαβάζαμε χτες στο Βαθύ Κόκκινο, στο αντίστοιχο άρθρο, αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΙΝ, γραμμένο από τη Μαριάννα Τζιαντζή: Στόχος της προπαγάνδας του συστήματος, με πρόσχημα την πανδημία, είναι να κάνει το μυαλό μας να τους φοβηθεί και να υποταχθεί! Προσπαθούν να μας κάνουν να θεωρήσουμε τις σκιές των κυρίαρχων τρωκτικών του βασίλείου της εκμετάλλευσης σαν το... πραγματικό τους μπόι,θα συμπλήρωνα. Πάντως όταν διαβάζω δημοσιεύματα για τις αντικομμουνιστικές μπαρούφες και άλλες δηλώσεις κάτι τέτοιων παλιάτσων της συστημικής παραπληροφόρησης, σαν τα υποκείμενα που αναφέρονται στο σημερινό σας άρθρο, δεν ξέρω πώς, αλλά πάντοτε μου έρχεται στο νου μια φράση του αείμνηστου μπάρμπα-Γιάννη Σκαρίμπα! Ο μοναδικός κι ανεπανάληπτος αυτός λογοτέχνης μας, στο βιβλίο του "Το '21 κι η αλήθεια", γράφει μεταξύ άλλων κι ορισμένα απίθανα σχόλια για τους λόγους και τις δηλώσεις κορυφαίων... ακαδημαϊκών και τρανών... ρασοφόρων, που παραποιούσαν την ιστορική αλήθεια επί χούντας, κι όχι μόνο. Και γράφει για δαύτους τους "μεγαλοεθνικόφρονες" και αρχικοκορόμυαλους, κατ' επάγγελμα αντικομμουνιστές κι αγύρτες το εξής αμίμητο: "Δε θα βρεθεί ένας χριστιανός να διαλύσει αυτούς τους λέτσους;". Η ίδια απορία του μπάρμπα - Γιάννη ισχύει στο ακέραιο για όλα αυτά τα σημερινά υποκείμενα της συστημικής προπαγάνδας, το ίδιο κι απαράλλαχτα, 50 χρόνια μετά! Και θα ισχύει μέχρι να βρεθεί "ο χριστιανός" που θα εμπνεύσει το λαό μας να διαλύσει το όλο σύστημα που γεννά,τρέφει, αναπαράγει και ανακυκλώνει διαρκώς όλους "αυτούς τους λέτσους"!

4 Μαΐου 2020 στις 10:51 μ.μ.

Πάντως οι χριστιανοί χωρίς εισαγωγικά, είναι οι τελευταίοι που μπορουν να εμψυχώσουν το λαό.Οπως πάντα φοβισμένοι στις τρυπούλες τους, και με τις προσευχούλες τους.

5 Μαΐου 2020 στις 12:34 μ.μ.

Δεν τόλεγε ο Σκαρίμπας με την έννοια του χριστιανού που κυκλοφορεί συνήθως στην πιάτσα (του ανθρώπου που τα περιμένει όλα από θεούς,αγίους, προσευχές κι ευχέλαια!).Μεταφορικά μιλούσε! Να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας,φίλε Μπάμπη!

5 Μαΐου 2020 στις 7:59 μ.μ.

Το κατάλαβα γι'αυτό και είπα για τους χριστιανούς χωρίς εισαγωγικά. Ο Σκαρίμπας βάζει τα εισαγωγικά εννοώντας όχι απαραίτητα τους χριστιανούς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger