Home » , » Σ. Τσιόδρας: Ο embedded - Το παράδειγμα της Σουηδίας

Σ. Τσιόδρας: Ο embedded - Το παράδειγμα της Σουηδίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Μαΐου 2020 | 11:02 μ.μ.


Δεν είναι κάτι το σημαντικό αν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση που μας έκανε σαν εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, έπεσε σε ατόπημα αποδίδοντας το ποίημα με τίτλο “Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία”, σαν δημιούργημα του Οδυσσέα  Ελύτη, ενώ πιθανόν είναι ενός blogger, όπως γράφεται στο διαδίκτυο.

Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι  αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη να μας παριστάνει τον μελλοντολόγο ή καλύτερα την καφετζού. Σήμερα πάλι μας παρουσίασε ένα υποθετικό σενάριο, προβλέποντας όμως με απόλυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα του.

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε αν υπάρχουν προσωπικές σκοπιμότητες για τις εντελώς αντιεπιστημονικές απόψεις που εκφράζει ο Τσιόδρας.
Αυτό όμως που βάσιμα μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι παριστάνει αυτό που στα πολεμικά μέτωπα οι Αμερικάνοι ονομάζουν embedded (ενσωματωμένος).

Ο δεξιός ψάλτης έχει αναλάβει να δικαιολογήσει και να παρουσιάσει άψογη την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση της επιδημίας.
Επιδιώκει με την στάση του να αποφέρει μικροκομματικά οφέλη στην Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν αποδίδει τιμή σε έναν επιστήμονα. 

Υ.Γ: Οσο για το τι επιστημονική βαρύτητα έχουν οι απόψεις του κ. Τσιόδρα αρκεί να αναφέρουμε το παράδειγμα της Σουηδίας, μιας χώρας όπου ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τον πληθυσμό της και σε σύγκριση με τους άλλους σκανδιναβούς γείτονές της.
 Κι αυτό γιατί η κυβέρνησή της έχει υιοθετήσει πολύ ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του ιού, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια ανοιχτά.
Συνεχιζόταν δηλαδή η κοινωνική και επαγγελματική ζωή των κατοίκων της χωρίς να αλλάξει δραματικά όπως σε εμάς,

Σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020, οι κάτοικοι της είναι 10.333.456 Περίπου δηλαδή όσοι είμαστε και στην Ελλάδα. Οι θάνατοι που αποδόθηκαν μέχρι τώρα στον κορονοϊό ανέρχονται σε 4.029. Σε μας και με το επί της ουσίας στρατιωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε σύμφωνα με την λογική Τσιόδρα θα πλησίαζαν τις 14.000. 
Της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας το ανάγνωσμα δηλαδή 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger