Home » , » Ενα βίντεο με "μεγάλες στιγμές της δημοσιογραφίας" - Με αφορμή το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα βίντεο με "μεγάλες στιγμές της δημοσιογραφίας" - Με αφορμή το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 | 6:13 π.μ.

Τέτοιο αυτογκόλ που έβαλε η Ν.Δ με το να προτείνει στα ΜΜΕ που ελέγχει να απαξιώσουν και να καυτηριάσουν το πρόσφατο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η λαϊκή ρήση "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος", ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ν.Δ.

Φυσικά αδιάφορη πέρασε η "κατανόηση" που βρήκε η κυβέρνηση των "αρίστων" από την ΕΣΗΕΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών που χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ «τον απαράδεκτο διασυρμό των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως τίθεται μέσα από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο κριτικής της για την ενημερωτική καμπάνια της κυβέρνησης "Μένουμε Σπίτι"». 

Ιδιο αποτέλεσμα είχε και η προσπάθεια κάποιων δημοσιογραφίσκων τρίτης διαλογής και πέμπτης ποιότητας σαν τον Νίκο Μάνεση π.χ., που στις εκπομπές του πρόβαλε fake βίντεο με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ στο κανάλι που εργάζεται. (Εδώ να σημειώσουμε ότι όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας υπέβαλε γραπτή καταγγελία στο Ε,Σ.Ρ γατί ο Μάνεσης αρνήθηκε να προβάλλει το σποτ και το χαρακτήρισε "σκουπίδι").

Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης όμως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Εντάξει, είναι γνωστό ότι το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την ... ευφυΐα.
Τέτοια γκάφα όμως απ' αυτούς που διαχειρίζονται το διαδικτυακό "«σκουπίδι» που κατασκευάζει «μια απολίτικη μάζα πειθήνιων κανίβαλων» και συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα" όπως αναφέραμε για.την Athens Voice δεν την περιμέναμε. 
Ηταν που ήταν χαμαιτυπείο -που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης-αυτή η ιστοσελίδα, από τότε όμως που ο Φώτης Γεωργελές, ανέθεσε στην δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου να την διευθύνει, πέρασε σε ανώτερο επίπεδο αθλιότητας. 

Εκανε, λοιπόν, η athensvoice ένα ηλεκτρονικό γκάλοπ, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στην οποία δεν είχε την δυνατότητα παρέμβασης. Οπως ήταν αναμενόμενο και τον πιο άσχετο -όχι όμως στην διεύθυνση της ιστοσελίδας-  η συντριπτική πλειοψηφία, το 85% (!) όσων συμμετείχαν, επιδοκίμασαν το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εδώ να τονίσουμε και έχει την σημασία του. ότι το ερώτημα του γκάλοπ είναι παραπλανητικό για να μην το χαρακτηρίσουμε προβοκατόρικο. 
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το σποτάκι δεν έχει "πρόθεση να προσβάλλει το δημοσιογραφικό κόσμο", αλλά να καταδείξει τη "διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους" της ενημερωτικής καμπάνιας "Μένουμε σπίτι". Και σ' αυτό έχει δίκιο. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι το σποτ στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους. Αυτό αντιλαμβάνεται κάθε καλοπροαίρετος που το παρακολουθεί 

Επιβάλλεται εδώ να κάνουμε μια παρένθεση. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ένα "στρατικοποιημένο σώμα". Είναι δηλαδή εντελώς προβληματικό να τους "τσουβαλιάζουμε" όλους. Το μόνο κοινό που έχουν είναι η αυτογνωσία. Ξέρουν δηλαδή τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθούν, από την στιγμή που δουλεύουν για λογαριασμό ενός καπιταλιστή εργοδότη, και αμείβονται απ' αυτόν. Αντιλαμβάνονται δηλαδή την αυτολογοκρισία που πρέπει να εφαρμόσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο επάγγελμα. Και σ' αυτό δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. (Ενα σχετικό κείμενο έχει γράψει σύντροφος στο blog μας).
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σχετικές περιπτώσεις αλλά θα ξεφεύγαμε από το θέμα μας.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εδώ είναι το πόσο μεγάλη "πατάτα" έκανε η Ν.Δ με την επιλογή της να συστήσει στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να θεωρήσουν "απρέπεια" σε βάρος όλων των δημοσιογράφων, το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν σχετικά δημοσιεύματα.

Η επιλογή αυτή της Ν.Δ., είχε ακριβώς τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά που προσδοκούσε και το διαπιστώνουμε αυτό και από τις αντιδράσεις των χρηστών στα sosial media.


Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω βιντεάκι που απαλλοτριώσαμε από την παρουσία .χρήστης του teitter Apolwlos

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Ιουνίου 2020 στις 4:05 μ.μ.

Οι πασόκοι έβριζαν και γιαούρτωναν τον Πρετεντέρη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ίδιο με τον Πορτοσάλτε, αλλά ως γνήσιοι οπορτουνιστές και οι δύο έκαναν αλλαξοκωλιές και δουλίτσες με τα αφεντικά του Πρετεντέρη και του Πορτοσάλτε. Στον αποπροσανατολισμό και στην χυδαιότητα οι Συριζοπασόκοι είναι αξεπέραστου ως γνήσιοι απόγονοι του Παπαντρέα και του αλήστου μνήμης Κύρκου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger