Home » , » Σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος του θεοσεβούμενου Σ. Τσιόδρα

Σοβαρά υπονοούμενα σε βάρος του θεοσεβούμενου Σ. Τσιόδρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 | 11:40 μ.μ.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και τι παρασκηνιακά παιχνίδια μπορεί να παίζονται,
Είναι όμως εντυπωσιακή η σφοδρή επίθεση που δέχεται ο  Σ. Τσιόδρας από την φυλλάδα "Δημοκρατία".
Να μην δώσουμε βάση στα υπονοούμε για την επάρκεια της επιστημονικής κατάρτισης του Τσιόδρα, που υπάρχουν στο δημοσίευμα και να πάμε παρακάτω

Το δημοσίευμα λοιπόν μας λέει ότι "ο Σωτήρης Τσιόδρας αποτελεί έναν από τους αγαπημένους επιστήμονες και ερευνητές των φαρμακευτικών εταιριών όταν πρόκειται για έρευνα".
Και αναρωτιέται το δημοσίευμα: Πόσο απαλλαγμένες είναι οι αποφάσεις των κρατικών λειτουργών από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, όταν πρόκειται να εγκρίνουν μια δημόσια δαπάνη στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας; 

Και στην συνέχεια αναφέρονται σειρά ερευνητικών προγραμμάτων από τα οποία πήρε αμοιβή ο κ. Τσιδρας.

Τον Νοέμβριο του 2019, όταν δηλαδή στην Κίνα εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα Covid-19, σύμφωνα με όσα έγιναν αργότερα γνωστά, στον Σωτήρη Τσιόδρα εγκρίνεται μέσω του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» κλινική μελέτη για την αποτελεσματικότητα του «Baloxavir Marboxil για τη μείωση της άμεσης μετάδοσης της γρίπης από κατά τα άλλα υγιείς ασθενείς σε διαμένοντες κάτω από την ίδια στέγη».

Στη συγκεκριμένη έρευνα, στην οποία ο κ. Τσιόδρας είναι επιστημονικά υπεύθυνος, το συνολικό κονδύλι ορίζεται στα 42.000 ευρώ, ενώ χορηγός είναι o γνωστός φαρμακευτικός κολοσσός F. Hoffmann – La Roche AG, που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη Roche (Hellas) A.E...

Τον Νοέμβριο του 2019 πάλι, εγκρίνεται ερευνητικό πρόγραμμα μέσω του ΕΚΠΑ, ύψους 20.195,86 ευρώ, για την «παρακολούθηση δραστηριοτήτων του Combacte», που μελετά την αντοχή που αναπτύσσουν τα βακτήρια στην Ευρώπη απέναντι στις υπάρχουσες ουσίες, το οποίο χρηματοδοτείται από την GlaxoSmithKline, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος ορίζεται και πάλι ο κ. Τσιόδρας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο μέσω του ΕΚΠΑ ορίζεται επιστημονικός υπεύθυνος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Horizon 2020», ύψους 150.000 ευρώ, για τη μελέτη της πανδημίας, όπου χορηγός είναι η εταιρία λογισμικού Exus Software.
Τον περασμένο Απρίλιο, πάλι, μέσω του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», o Έλληνας καθηγητής χρίζεται επιστημονικός υπεύθυνος

Τέλος, και πάλι μέσω του ΕΚΠΑ, τον ίδιο μήνα εγκρίνεται στον κ. Τσιόδρα το ποσό των 20.000 ευρώ για την επιστημονική υποστήριξή του στην αντιμετώπιση του κορονοϊού από έναν «ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας», για το οποίο στα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Οσα ισχυρίζεται η φυλλάδα ισχύον, αφού παραθέτει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και υπόσχεται ότι θα επανέλθει και με νέα στοιχεία για παρόμοιες αμοιβές του κ. Τσιόδρα.

 Προφανώς και είναι όλα αυτά νόμιμα. Το θέμα τίθεται σε ηθική βάση, από το δημοσίευμα: "Πόσο ανεπηρέαστος μπορεί να παραμείνει ένας πανεπιστημιακός γιατρός που μετέχει σε μια επιτροπή η οποία χαράζει την εθνική πολιτική όσον αφορά τη χρήση ενός φαρμάκου στην περίπτωση πανδημίας, όταν έχει λάβει από συγκεκριμένες εταιρίες μεγάλα ποσά για την απαιτούμενη έρευνα;;" αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εμείς δεν δεχόμαστε αυτές τις ενστάσεις. Ενας θεοσεβούμενος και μάλιστα δεξιός ψάλτης, έχει την αρμόζουσα ηθική που επιβάλλει η χριστιανική δοξασία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger