Home » , » Πω πω τάπα ο βεζίρης!

Πω πω τάπα ο βεζίρης!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 | 5:41 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Είμαστε Μαρξιστές, είμαστε Κομμουνιστές, οπότε για τη Συμφωνία με την Ιταλία ισχύουν τα όσα είπαμε και όσα ανακοίνωσε το Κόμμα. Για λίγο όλως θα το δούμε αλλιώς. Για χάρη της σάτιρας, της πλάκας.

Ρεφορμιστές! Που είστε, ρε μαλάκες του ΣΥΡΙΖΑ; Ελάτε βρε, να βάλετε πλάτη στο Μητσοτάκη, να του δώσετε και λίγο κωλαράκι. Δεν διάβασαν τη Συμφωνία. Γιατί, αν την διάβαζαν, θα γνώριζαν τι ακριβώς υπογράφτηκε και έκανε ευτυχισμένους τους Τούρκους.

Πριν σας πω το μυστικό, να σας πως υπάρχει ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο για τους ψηφοφόρους.
Το ευχάριστο είναι πως αποφύγαμε τον πόλεμο.
Το δυσάρεστο είναι πως κάναμε το χατήρι του Σουλτάνου. Βασικά των ΗΠΑ που ξοφλάν γραμμάτια στον Τούρκο.

“Δυστυχώς πίσω από τους πατριωτικούς διθυράμβους για την συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας κρύβεται το ξεπούλημα του Αιγαίου”, γράφει το antinews που κάνει αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη. Συριζαίοι, διαβάστε, για να μαθαίνετε πως γίνεται.
“δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά και η ΝΔ έδωσε κυριαρχία”.

Ο βεζίρης Τσαβούσογλου λέει τις λεπτομέρειες σε μια ανακοίνωση που πρέπει να διδάσκεται στις διπλωματικές σχολές. Μας γλεντάει κανονικά.

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν γιατί

1. Η συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για τον καθορισμό ΑΟΖ, δεν περιλαμβάνει την Ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο Πέλαγος

2. “Η Ελλάδα απαιτεί όλα τα νησιά, οι νησίδες και οι βράχοι να αντιμετωπίζονται ως ηπειρωτική χώρα, αλλά στη συμφωνία της με την Ιταλία δέχτηκε το επιχείρημα της Τουρκίας” τα νησιά να μην έχουν υφαλοκρηπίδα!

Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια”.

Από το τσούξιμο κατάλαβα πως μπήκαν στην υφαλοκρηπίδα μας.

Στο μεταξύ αυτό οι σουπιές των ΜΜΕ το περνάνε “ντούκου”. Σε κάθε δήλωση για την ΑΟΖ βάζουν δίπλα την Αγιά Σοφιά. Γι αυτό σταμάτησαν το πανηγύρι για λίγο, αλλά θα το ξαναρχίσουν, τσίπα δεν έχουν.

Και τώρα η ερώτηση των πολλών δις:

Οι Έλληνες ολιγάρχες, τι θα πάρουν από αυτή την ιστορία; Αν καταλάβουν πως θα φάνε τα κοψίδια οι Τούρκοι, ο Μητσοτάκης την έχει βαμμένη. Βέβαια τους έχει κάνει πολλά δώρα αλλά εδώ μιλάμε για χοντρή 'κονόμα.

Ψάχνω για ολόκληρη τη δήλωση του Τούρκου βεζίρη, που δεν τολμούν να βάλουν σε κανένα ΜΜΕ.

Γιατί μας έριξε τέτοια τάπα που θα τη θυμόμαστε για πάντα.

Γιατί η ΝΔ πήγε να κάνει ότι κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ και τα έκανε ακόμα χειρότερα!
Και όχι ηλίθια, νεοδημοκρατικά προδοτάκια: Δεν αναγνώρισε η Τουρκία πως τα νησιά έχουν ΑΟΖ, το αντίθετο έγινε. Εμείς δεν μετρήσαμε τα μίλια από τα νησιά αλλά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναγνωρίσαμε έτσι τη Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
“Όταν υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία με τη Λιβύη, το τηρήσαμε αυτό στα δυτικά σύνορα της υφαλοκρηπίδας μας. Είπαμε ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, σεβόμαστε τα χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα το αποδέχθηκε όταν υπέγραψε συμφωνία με την Ιταλία. Αυτή η συμφωνία αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η υφαλοκρηπίδα ξεκινά από την ηπειρωτική χώρα. Αποδέχτηκαν όσα είπαμε για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, στην συμφωνία με την Ιταλία”.

“Δεύτερον, η Ελλάδα δεν έδωσε στα νησιά πλήρη επήρεια εδώ. Ούτε εμείς δώσαμε πλήρη επήρεια στα νησιά της Ελλάδας, λάβαμε υπόψη μόνο τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων. Η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία μας κάνει ευτυχείς”.

Περαστικά και αλοιφές, να φύγει το σύγκαμα.
Βάλτε όλη την ανακοίνωση, αν τολμάτε και κυρίως δείξτε σε όλους τι υπογράψατε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Ιουνίου 2020 στις 9:12 μ.μ.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές διαπιστώσεις,που σε μια διαφορετική συγκυρία θα ήταν αφορμή για πολύ μεγάλη πολιτική σύγκρουση μέσα στον ίδιο τον αστικό πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. Αν αυτό σήμερα δεν συμβαίνει,αν δεν υπάρχουν οι αναμενόμενες πολιτικές αντιδράσεις στο γεγονός ότι οι Μητσοτάκηδες αναγνώρισαν ουσιαστικά την τουρκική απαίτηση ότι τα ελληνικά νησιά ΔΕΝ έχουν υφαλοκρηπίδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αστική αντιπολίτευση των Τσίπρα,Γεννηματά κ.λπ., εκτελεί πειθήνια απαράβατη εντολή του θείου από το Αμέρικα,τον οποίο προσκυνάνε όλοι τους ασυζητητί.Προσκυνάνε και ευελπιστούν να χαϊδέψει κάποια στιγμή ο μπάρμπας τα υπάκουα ανηψούδια του, και να τα θυμηθεί όταν διανείμει την κληρονομιά που άρπαξε από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Κούνια που τους κούναγε! Ο θείος υπολογίζει μόνο όσους έχει απολύτως ανάγκη και δεν τους έχει χώσει στο ντορβά μέχρι τα αφτιά! Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός αφενός ουδέποτε αναγνώρισε την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών, ουδέποτε αναγνώρισε τα χωρικά ύδατα 12 μιλίων που υποστήριζε στα λόγια, βάσει διεθνών θέσφατων το ελληνικό αστικό καθεστώς, ενώ αφετέρου σήμερα προσπαθεί να μπουκώσει το τουρκικό αστικό καθεστώς,ώστε αυτό να μην τους κάνει τσαλιμάκια και κορδελάκια με τη ρωσική "αρκούδα". Σε σχέση πάντως με αυτά που αναμένουν οι εδώ δουλόφρονες κατ'κατ' επάγγελμα μπιστικοί των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, δηλαδή να πάψει να διεκδικεί η Τουρκία το Αιγαίο και να τους αφήσει ήσυχους να μοιράσουν και να ξεκοκαλίσουν όλο το ψητό του ελληνικού εθνικού πλούτου με τα ξένα και ντόπια κεφαλαιοκρατικά πιράνχας,ας μην το ελπίζουν! Αν σήμερα οι Τούρκοι "πασάδες" πήραν την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αύριο θα θέσουν πλέον ευθέως θέμα διεκδίκησης όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Είναι πάγια τακτική του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο, σε αντίθεση με το ρωμέικο, ποτέ δεν ήταν υποτελές σε κανένα, αλλά παζάρευε με όλους τους ιμπεριαλιστές εμπόρους των εθνών, διεκδικώντας σε παζάρια ... ανατολίτικα τα μέγιστα δυνατά σουλτανο-πασάδικα συμφέροντα των ιθυνόντων του. Από την άποψη αυτή δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αποφεύχθηκε η πολεμική εμπλοκή. Ίσως αναβλήθηκε για την ώρα, ίσως όμως και να επιταχύνεται η συσσώρευση του εκρηκτικού υλικού της επερχόμενης σύγκρουσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger