Home » , » Κι' αν εξηγηθούμε εμείς κάπως "ρεφορμιστικά";

Κι' αν εξηγηθούμε εμείς κάπως "ρεφορμιστικά";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 | 4:30 μ.μ.

Του Σ.Λ

Οπως έχω υποσχεθεί θα προσπαθήσω να κάνω ένα εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τον πακτωλό δημόσιου χρήματος που μοίρασε η κυβέρνηση μέσω του Υφυπουργού  Πέτσα, από το κονδύλι που υπήρχε για την καμπάνια που αφορούσε την ενημέρωση των πολιτών για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19.

Διαβάζοντας όπως ένα σχετικό κείμενο   συντρόφου στο blog μας και έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει την σημερινή συζήτηση στην βουλή, μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να κάνω μια τηλεγραφική παρέμβαση.

Ηταν εντελώς αμήχανη η απάντηση Μητσοτάκη στην ερώτηση -πρόκληση που του έκανε ο ΤσίπραςΘα δώσετε τη λίστα με τα χρήματα που δώσατε στα ΜΜΕ; Τα λεφτά που έχει δώσει ο κ. Πέτσας στους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους; Αυτοί περίεργοι τύποι που δώσατε κρατικό χρήμα για να σας λιβανίζουν στα πρωτοσέλιδά τους, ότι είστε ο Μεσίας, ο Μωυσής,… Έχετε καταργήσει ακόμη και τη διαφάνεια”

Ο πρωθυπουργός είχε μια τοποθέτηση του τύπου άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, ή διαφορετικά: "απορία ψάλτου βηξ". 
Για την "ταμπακιέρα" κουβέντα και αντί γι' αυτό αερολογίες του τύπου: "Μπουκώσαμε και τον ξένο τύπο σε λεφτά; Όλοι αυτοί που μιλάνε με καλά λόγια για τη χώρα μας, είναι και αυτοί χρηματοδοτούμενοι από την ελληνική κυβέρνηση; Όχι κ. Τσίπρα, βλέπουν την πραγματικότητα". 

Ας το προσπεράσουμε και ας πάμε σε άλλες παραμέτρους για το σκάνδαλο με την καμπάνια κρατικής χρηματοδότησης ιστοσελίδων, που περνάνε απαρατήρητες και για καθεστωτικά ΜΜΕ

Πριν απ' αυτό όμως να δώσουμε μια χαμογελαστή νότα. Είστε σίγουρος κ. Πέτσα ότι οι ιστοσελίδες που επιλέξατε να χρηματοδοτήσετε για την καμπάνια σας "τηρούν τις αρχές τις αρχές της ηθικής και δεοντολογίας, και δεν αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις (fake news) για να μη προκαλούν σύγχυση στο κοινό", όπως δηλώσατε πρόσφατα; Τις ελέγχεται σχολαστικά; 😜

Η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε γιατί ανάμεσα στις άλλες ιστοσελίδες που χρηματοδοτήσατε βλέπω και υπάρχει και του περιοδικού playboy; 

Σίγουρα αυτός ο ιστότοπος είναι τεφαρίκι στις ειδήσεις του;

Το λέω αυτό γιατί στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνα που κάνω, επισκέφτηκα τον ιστότοπο και διάβασα το άρθρο που αναφέρεται στο ότι "η πανδημία έφερε νέα κόλπα στη σεξουαλική μας ζωή".

Ε, λοιπόν το υπογράφω: Τα όσα αναφέρει είναι εντελώς μούφα. Δεν χαρακτηρίζω μαλακία, το δημοσίευμα, γιατί οι γνώστες ξέρουν ότι αν πετύχει το αυτοπεοτικό χαμούρεμα, τύφλα να 'χει το γαμήσι!

Και εντάξει για το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού, τέτοια fake news περνάνε απαρατήρητα και δεν τρέχει τίποτα.

Ομως εσύ κ. Πέτσα είσαι κυβερνητικό στέλεχος με ένα μεγάλο μειονέκτημα όμως. Το αξίωμα σας το οφείλεται στο ότι διοριστήκατε από τον Μητσοτάκη και δεν είστε εκλεγμένος από τον λαό ώστε να διαθέτεται βουλευτική ασυλία. 
Εχετε πει όλο αυτόν τον καιρό, τεράστια ψέματα και κύρια ενάντια στα ΜΜΕ του πολιτικού σας αντιπάλου Κ. Βαξεβάνη και αυτά δεν μπορεί να μην έχουν συνέπειες.
Αν ήμουν στην θέση του εκδότη-δημοσιογράφου θα σας είχα ταράξει στις αγωγές και στις μηνύσεις. Το γιατί δεν το κάνει δεν γνωρίζω.

Αυτό όμως είναι παρωνυχίδα, μπροστά σ' αυτό που θα παραθέσουμε παρακάτω. 

Ας παίξουμε λοιπόν στο δικό τους γήπεδο. Δεν χρειάζεται κάποιος/α να διαθέτει δημοσιογραφικό ένστικτο ή προσόντα ντετέκτιβ για να διαπιστώσει μια καραμπινάτη παρανομία σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους.

Απλώς αρκεί να κάνει κάτι απλό. Αυτό που κάναμε κι εμείς. Μια αναζήτηση δηλαδή στο διαδίκτυο. 

Από κει και πέρα έχει όλα τα στοιχεία για να οδηγήσει στην "δικαιοσύνη", τους υπευθύνους της εταιρείας Initiative Media η οποία με κυβερνητική εντολή ανέλαβε να μοιράζει 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ. 

Εκτός δηλαδή απ' το θα διαπιστώσει ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρίας στην οποία εντελώς παράνομα και παράτυπα δόθηκαν 600.000 ευρώ γι' αυτή την δουλειά, -«το συμβατικό τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της τελικής συνολικής δαπάνης», αναφέρεται συγκεκριμένα στην σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ ελληνικού δημοσίου και εταιρείας-. αυτό που βγάζει μάτι είναι οι καραμπινάτες παραβάσεις της εταιρείας για τις οποίες κανένας δεν μιλάει.

Η καταφανής, αδιαμφισβήτητη  καταστρατήγηση ενός και μόνου όρου της σύμβασης, αρκεί αρκεί όλα τα λαμόγια της εταιρείας που τσέπωσαν 600.000 ευρώ από τον ιδρώτα μας, να οδηγηθούν στα αστικά τους δικαστήρια και να λογοδοτήσουν.

Στην σύμβαση, λοιπόν διαβάζουμε ότι η Initiative Media αναλαμβάνει να παράσχει "την προσκόμιση στοιχείων, μετρήσεων και αναφορών απόδοσης, καθώς και βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης με βάση τις οποίες γίνεται η αποπληρωμή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που φιλοξενούν τα σχετικά μηνύματα".

Και ενώ η εταιρεία Initiative έχει λάβει από τον ιδρώτα μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κάποια γαλάζια γατόνια μεγάλα χρηματικά ποσά, οι λαμογιές τους είναι τόσο καραμπινάτες που ακόμα και αν κάποιους τους προκαλέσει σε "αγώνα στο δικό τους γήπεδο". δηλαδή αν προσφύγει στην αστική δικαιοσύνη θα έχουν πρόβλημα.

Απάντηση γιατί δεν το κάνουν οι ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε.

Υ.Γ: Απ' ότι γνωρίζουμε η Initiative Media δεν έχει υποβάλει καμιά "αναφορά απόδοση;", όπως είχε υποχρέωση βάσει τις σύμβασης για να αποδείξει την απόδοση της καμπάνιας, ενώ είναι αδιανόητα τα όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία για την κατανομή του διαφημιστικού αυτού πακέτου. Ιδιοκτήτες ιστοσελίδων πού ούτε καν λειτουργούν  και είναι γνωστά τοπικά νεοδημοκρατιά στελέχη έχουν ήδη λάβει από 20.000 ο καθένας, δημοσιογράφος ιδιοκτήτης site που είναι παράλληλα διορισμένος σε κρατικό οργανισμό πήρε απ' αυτή την καμπάνια 300.000 ευρώ κ.α.

Υ.Γ 2. Εγώ όμως επιμένουμε. Αφού υπάρχει ένα αναμφισβήτητο νομικό έρεισμα και μπορεί να ζητήσει ένας φορέας ποινική δίωξη για την καταστρατήγηση των όρων σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με την Initiative γιατί κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία;

Υ.Γ 3: Εχω μπλέξει και με ένα αγαπημένο μου σταλινόμουτρο εδώ μέσα και μόλις πήγα να του προτείνω τηλεφωνικά να το συζητήσει με μια συντρόφισσα δικηγόρο, για να το κάνουμε εμείς, έφαγα απίστευτο κράξιμο αφού είμαι "ρεφορμιστής" 😜😜
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger