Home » , » Αριθμητική δημοτικού για υπουργούς

Αριθμητική δημοτικού για υπουργούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 | 11:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα με τρία νέα κρούσματα στη Σύρο, έξι στην Καστοριά και έντεκα ταξιδιώτες. Έντεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 191.

Διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 3.366, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.


Από τα 23 νέα κρούσματα τα 11 προέρχονται από ταξιδιώτες, αναφέρει η ειδησεογραφία.


Πρόβλημα: Ο Βασιλάκης είπε στα πουλημένα κανάλια: “Μέσα σε 50 ημέρες οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει 2.449 αποστολές λαμβάνοντας 41.785 δείγματα”.
α) Πόσα δείγματα παίρνουν όλες οι Κινητές Ομάδες κάθε μέρα;
β) Πόσα δείγματα παίρνει κάθε Κινητή Ομάδα την ημέρα;
Λύση:
α) 41.785 (συνολικά δείγματα) : 50 (που είναι ο αριθμός ημερών) = 835,7 από 500 Κινητές Ομάδες.
β) 835,7 : 500 = 1,6714

Και τώρα μια ερώτηση για κάποιους που τελειώσαν το Δημοτικό.
Πιστεύετε πως με 836 δείγματα από τις Κινητές Ομάδες και μερικές εκατοντάδες άλλα είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά την πρόληψη του Κοροναϊού;

Στην Ξάνθη βρήκανε, γιατί κάνανε τεστ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν κάνουν τεστ.
Πρέπει κάποιος να νοσήσει σοβαρά, να υποψιαστεί πως κόλλησε, να πάει ΜΟΝΟΣ του να κάνει το τεστ και μετά να τρέχουν οι άσχετοι του ΕΟΔΥ και να μη φτάνουν.
Και μαζί τους τρέχουμε κι εμείς.

Ακούμε από τις δικές τους πληρωμένες φυλλάδες πως υπάρχουν λίγα κρούσματα. Όμως ακόμα κι αυτοί μιλάνε για παιδιά που κόλλησαν τον ιό. Ευτυχώς τα ανήλικα δεν νοσούν σοβαρά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να νοσήσουν σοβαρά ηλικιωμένοι που ήρθαν σε επαφή.
Τα Σχολεία έκλεισαν, αλλά κακώς άνοιξαν.

Η περίπτωση της Καστοριάς είναι επίσης ανησυχητική. Κρούσματα σε εργαζόμενη σε Παιδικό Σταθμό. Και τίθεται το ερώτημα: Δεν έγιναν έλεγχοι; Προφανώς όχι, όπως δεν έγινε σε κανένα Σχολείο.
Κι όπως δεν γίνεται με τους τουρίστες.

Εδώ θα πούμε το έγκλημα και το λάθος της κυβέρνησης. Το έγκλημα φυσικά είναι πως από 1η Ιουλίου οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς ουσιαστικά κανένα έλεγχο. Το τι θα σημαίνει αυτό, θα το δούμε στα τέλη του Μήνα και τον Αύγουστο.

Το λάθος είναι πως ο τουρίστας θέλει μεν άνεση κινήσεων, από την άλλη όμως το σκέφτεται να πάει σε μια χώρα που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται, όσον αφορά τον ιό. Πολύ περισσότερο όταν θα ταξιδεύει ώρες δίπλα σε αγνώστους χωρίς καμία προφύλαξη.
Χωρίς τεστ προφανώς δεν έχεις επίσημα κρούσματα. Όμως ο τουρίστας θέλει να είναι σίγουρος. Όπως όλοι μας στη θέση τους. Εκείνος που δεν έχει περάσει ιό, δεν θέλει να κολλήσει, δε θα το ρισκάρει.
Εκτός αν τον πείσουμε για το ότι ελέγχουμε πραγματικά την κατάσταση, κι όχι στα λόγια. Όταν δεν γίνονται τεστ ναι μεν ενισχύεται η κυβερνητική προπαγάνδα, όμως εκείνος που έχει μια σταλιά μυαλό καταλαβαίνει και διστάζει.

3.343 κρούσματα δεν είναι λίγα. Ούτε 191 νεκροί. Μάλιστα ο αριθμός των θυμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός για μια χώρα που το Σύστημα Υγείας δεν έφτασε στα όρια του.

Πολλές χώρες έχουν λιγότερα κρούσματα και πολύ λιγότερα θύματα.
Η Ταϊλάνδη πχ, που είναι επίσης τουριστικός προορισμός με 3.162 κρούσματα έχει μόλις 58 νεκρούς, ενώ οι 3.053 έχουν αναρρώσει. Μπορεί λοιπόν να καυχηθεί πως τα κατάφερε καλύτερα από μας σε όλα.

Εμείς έχουμε ακόμα 1.778 άτομα που νοσούν και το χειρότερο είναι τα κρούσματα που δεν ξέρουμε από που κόλλησαν. Άρα μπορούν να νοσήσουν και άλλοι. Αυτά τα βλέπει ο τουρίστας.
Κι επειδή δεν γίνονται τεστ, πολύ φοβόμαστε, πως θα υπάρξει πανικός, αν νοσήσουν τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας.

Έρχεται πχ κάποιος τουρίστας. Πάει σε ένα ξενοδοχείο και ανακαλύπτουν πως νοσεί. Το θέμα δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο ίδιος, προφανώς θα μπει καραντίνα σε κάποιο από τα ξενοδοχεία γι αυτό το σκοπό, τα οποία ελπίζουμε να προσφέρουν καλές υπηρεσίες, αλλά τι θα κάνουν οι άλλοι πελάτες.
Αν το κρύψουν και το ανακαλύψουν, θα γίνει χαμός. Αλλά υπάρχει περίπτωση να μείνουν στο ίδιο μέρος που κυκλοφορούσε πριν ο ασθενής χωρίς προφυλάξεις; Δύσκολο να απαντήσουμε.

Δεν είναι όπως τα λένε. Οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές. Και η κυβέρνηση έχει ευθύνη με την ανευθυνότητα που δείχνει.

Κάντε τεστ. Είναι καλύτερα από την τακτική της στρουθοκαμήλου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger