Home » , » Η Χαρούλα αποχαιρετά το τραγούδι - Να θυμηθούμε μια απάντηση που έδωσε στον δημοσιοκάφρο Κ. Καψή ο οποίος την είχε χαρακτηρίσει "σιχαμένη"

Η Χαρούλα αποχαιρετά το τραγούδι - Να θυμηθούμε μια απάντηση που έδωσε στον δημοσιοκάφρο Κ. Καψή ο οποίος την είχε χαρακτηρίσει "σιχαμένη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 | 8:49 μ.μ.

Είναι συγκινητικά τα όσα είπε η Χάρις Αλεξίου σε ραδιοφωνική εκπομπή δηλώνοντας  ότι εγκαταλείπει το τραγούδι  Εκτός από μεγάλη καλλιτέχνιδα για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι είναι και σπουδαίος άνθρωπος.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», δήλωσε ανάμεσα στα άλλα.

Εμείς θυμηθήκαμε μια απ' τις πιο "δυνατές" τις στιγμές. Ηταν 28 Ιούλη του 2014,  όταν ανέβηκε στο πάλκο που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιούταν μια συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που είχαν απολυθεί.

«Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», είπε από το μικρόφωνο η Χαρούλα φορώντας το κόκκινο γάντι που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες. Ηταν τότε που καθεστωτικοί δημοσιοκάφροι παρουσιάστηκαν εξοργισμένοι με τον άθλιο Μανώλη Καψή να γράφει: «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο... είναι οι πιο σιχαμένοι».
Η απάντηση όμως που του έδωσε η υπέροχη Χαρούλα ήταν αποστομωτική. Διαβάστε την
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Ιουνίου 2020 στις 9:12 μ.μ.

Γι'αυτό η Χαρούλα Αλεξίου θα έχει πάντοτε μια κορυφαία θέση ανάμεσα στις πιο σπουδαίες και φωτεινές μορφές που ανέδειξε η ιστορία της σύγχρονης νεοελληνικής λαϊκής αυθεντικής τέχνης, ενώ για τον Μαν. Καψή και τους ομοίους του η αδέκαστη Ιστορία είναι βέβαιο ότι θα γράψει μονάχα μια φράση στα πιο μαύρα της τα κατάστιχα, που θα λέει: "Άλλο ένα τσιράκι στάθηκε και δαύτος των ισχυρών του παρά, των εκμεταλλευτών του τίμιου ιδρώτα, των αδικητάδων, όλων όσων με νύχια και με δόντια θέλησαν να διαιωνίσουν την ασχήμια, την κοινωνική αθλιότητα και το σκοτάδι,αλλά δεν τα κατάφεραν!" Της Αλεξίου το έργο και η φωνή θα μείνουν κτήμα εσαεί αυτού του λαού, αυτού τόπου κι όλης της Ανθρωπότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger