Home » , » Μόνο σε μετεμφυλιακό δικαστήριο σκοπιμότητας μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες που αποδίδονται σε μέλη του "Ρουβίκωνα"

Μόνο σε μετεμφυλιακό δικαστήριο σκοπιμότητας μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες που αποδίδονται σε μέλη του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 | 7:06 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Για "προβληματικές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών", έκανε πριν κάποιο καιρό λόγο στο μπλοκ μας σύντροφος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δυο γνωστά μέλη του "Ρουβίκωνα", ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή, -τους αποδίδεται φυσική και ηθική αντίστοιχα- για την εκτέλεση του ναρκέμπορα γνωστού με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι», η οποία έγινε στις 7 Ιούνη 2016.

Διαβάζοντας αποσπάσματα από την σχετική δικογραφία, όπως τα παρουσιάζει δημοσίευμα της "Καθημερινής", το οποίο υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης, αλλά και ανάρτηση που έχει κάνει στην παρουσία του στο f/b o Γ. Καλαϊτζίδης, εύκολα μπορείς να καταλήξεις ότι συν τις άλλοις η όλη υπόθεση είναι και γελοία. 
Λογικά ένα τέτοιο ασφαλίτικο κατασκεύασμα μόνο σε έκτακτο μετεμφυλιακό δικαστήριο σκοπιμότητας θα μπορούσε να σταθεί.
Στην εποχή όμως της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" ...

Εξάλλου δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι όποτε βρέθηκε στο υπουργικό πόστο που είναι και σήμερα ο βραβευμένος από το FBI Χρυσοχοϊδη, στήθηκαν πάρα πολλές μπατσάδικες σκευωρίες που είχαν με θύματα αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου (περιπτώσεις, Γιάννη Σερίφη, Γιάννη Ξύδα, Ξ. Αβραμίδη, Α. Λεσπέρογλου κλπ), που στην πορεία και αφού ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα οι αγωνιστές, κατέρρευσαν παταγωδώς.

Γι' αυτό είναι αναγκαία η μαζική και δυναμική του κινήματος αλληλεγγύης στις 26/6 στα δικαστήρια των Ευελπίδων όπου τα μέλη της αναρχικής ομάδας θα παρουσιαστούν να απολογηθούν.

Το πόσο φαιδρή είναι η δικογραφία σε βάρος των δυο μελών του "Ρουβίκωνα" παρουσιάζεται στο δημοσίευμα της "Καθημερινής" όπου και διαβάζουμε:
"μία γυναίκα επικαλέστηκε τη μαρτυρία ενός αλλοδαπού, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ανούρ», ο οποίος φέρεται να της εκμυστηρεύτηκε ότι ο ένας από τους δύο δράστες ήταν ο Ματαράγκας. Ενώπιον των αστυνομικών που τον εξέτασαν, πάντως, ο «Ανούρ» δήλωσε πλήρη άγνοια για την υπόθεση... 
Στη δικογραφία υπάρχει η κατάθεση ενός ακόμα αυτόπτη μάρτυρα. Πρόκειται για άτομο από το περιβάλλον του θύματος, που φέρεται να δήλωσε άστεγος την περίοδο που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς. Περιγράφει ότι διασταυρώθηκε με τη μηχανή των δραστών κατά τη διαφυγή τους μετά τον φόνο και αναγνώρισε τον Νίκο Ματαράγκα από τον σωματότυπο και ένα χαρακτηριστικό μπουφάν που φορούσε ...
Αναφορικά με την ηθική αυτουργία, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στέκει στο γεγονός ότι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης είχε δημοσίως καταφερθεί εναντίον του 36χρονου Αιγυπτίου, με αφορμή επίθεση με μαχαίρια που φέρεται να είχε εξαπολύσει εναντίον του, τη νύχτα της 26ης προς την 27η Φεβρουαρίου".

Ιλαρότητα προκαλούν και οι καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία από άτομα τα οποία σύμφωνα με τον Γ. Καλαϊτζίδης, διακινούσαν ναρκωτικά και παρουσιάζονται να περιγράφουν περιστατικά όπως:
 "Καθόμασταν και πέρασε ο Καλαιτζίδης μπροστά μας και πυροβόλησε αλλά δεν καταλάβαμε αν πυροβολεί εναντίον μας"
" Κυκλοφορούσε στην πλατεία ένας με κουκούλα και αυτόματο όπλο ΟΥΖΙ και τις σφαίρες χιαστί  πάνω του και αναγνώρισα πως είναι ο Καλαιτζίδης".

Οχι, μην θεωρήσετε δεδομένο ότι αυτές οι αστειότητες δεν μπορεί να σταθούν σε μια δικαστική ακροαματική διαδικασία. 
Το ίδιο γελοία ήταν και τα "επιβαρυντικά στοιχεία" που απέδωσαν και στον Τάσο Θεοφύλου με αποτέλεσμα να βρεθεί σχεδόν πέντε χρόνια στην φυλακή αυτός ο αναρχοκομουνιστής μέχρι να καταρρεύσει η ασφαλίτικη σκευωρία σε βάρος του.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

24 Ιουνίου 2020 στις 11:08 π.μ.

Αν υπηρχε κρατος δικαιου που θα στοχευε καθημερινα
στην προστασια των πολιτων απο αντικοινωνικα στοιχεια
θα επρεπε αυτους τους ``υποπτους; δεν επρεπε να τους
κατδιωκει αλλα να τους εχει υπο την προστασια του και
να τους τιμα σαν πολιτες για την ιδιαιτερη προσφορα τους
στην κοινωνια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger