Home » , » Όταν και τα σκυλόψαρα στέκονται σούζα!...

Όταν και τα σκυλόψαρα στέκονται σούζα!...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 | 12:52 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Εξαιρετικό ήταν πράγματι το βίντεο που ανάρτησε το blog μας, με το αλήστου μνήμης "σκυλόψαρο" της ελληνόφωνης μπουρζουαζίας, που υπενθυμίζει στους δημοσιογραφικούς υπαλληλίσκους της ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό τους.
Και φυσικά δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο οι παρόμοιοι  δημοσιογραφικοί κι όχι μόνο λακέδες, που στέκουν σούζα μπροστά στα αφεντικά τους, ακόμη κι αν εκείνα τους κάνουν σκουπίδια, αποκαλώντας τους μέχρι και...   "μαλάκες", όπως έκανε στο βίντεο ο ..."κάπταιν", ενώ τα τσιράκια του γελούσαν σαν ηλίθιοι, για να επιβεβαιώσουν το ρηθέν...

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, και δή του δολαρίου, που φέρνει ακόμη και τους αφεντάδες μιας εξαρτημένης και υποτελούς καπιταλιστικής χώρας να στέκονται σούζα, σα βρεμένες γάτες, μπροστά στους τοποτηρητές των διεθνών αφεντικών, των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων αυτής ταύτης της χώρας.

Και δεν χρειάζεται να πάμε πίσω στην ελληνική ιστορία και να ανοίξουμε τόμους ολόκληρους τέτοιων παραδειγμάτων, της μέχρι σφαλιάρας υποτέλειας των Ρωμιών κομπραδόρων μπροστά στα δυτικά και προπάντων στα υπερατλαντικά αφεντικά τους της τελευταίας εβδομηκονταετίας. Αρκεί μόνο ένα παράδειγμα, το πιο πρόσφατο. Το πληροφορηθήκαμε από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, αλλά δεν προβλήθηκε ούτε σχολιάστηκε όπως του ταιριάζει.

Η λεγόμενη "Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών" εκπροσωπεί μια από τις πλέον αδηφάγες κι αδίστακτες κλίκες της ντόπιας αστικής τάξης. Όλες οι πολιτικές μαριονέτες όλων των κομμάτων της πλουτοκρατίας γίνονται "χαλί για να τους πατήσουν" τα βρωμοπόδαρα του κάθε μέλους αυτής της Ένωσης.
Όλοι οι ναυτιλιακοί νόμοι θεσπίζονται για τα κέρδητα και τα συμφέροντα των μελών της. Να όμως που η πραγματικότητα έρχεται αδίστακτη να θυμίσει και στα εγχώρια αυτά σκυλόψαρα ποιο είναι το ... δικό τους το αφεντικό και ποιος φτιάχνει και για δαύτους το νόμο!

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ο πρόεδρος της Ένωσης των εφοπλιστών έλαβε ένα κατεπείγον τηλεφώνημα: να πλυθεί, να ξυριστεί, να κουστουμαριστεί, να γυαλίσει τα σκαρπίνια και να τσακιστεί να προσέλθει εντός ημιώρου στο γραφείο του κυρίου Πρέσβεως.
Μη ρωτάτε τώρα και σεις ποίου πρέσβεως ήταν η εν λόγω πρόσκληση (προς επιθεώρηση και προς έλεγχο πεπραγμένων)!  Νοήμονες άνθρωποι είστε, ξέρετε από πολιτική κι από ιστορία!
Ποιος από σας αγνοεί το νέο μας "βεζίρη Πιουριφόι", που, μετά από τα κατορθώματά του στο Κίεβο, απεστάλη υπό του Εξοχωτάτου Προέδρου Ντόναλντ εις Αθήνας, για να θυμίζει τις ύψιστες υποχρεώσεις των ελληνόφωνων τοποτηρητών του υπερατλαντικού Σουλτάνου;

Μπήκε λοιπόν στο γραφείο του μίστερ Τζέφρυ, ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης, υποκλίθηκε βαθιά στον πολυχρονεμένο μας πασά, (που ο Θεός να μας κόβει μέρες και να του δίνει χρόνια) και περίμενε να έρθει το λικέρ και σοκολατάκι, όπως στη δεξίωση πέρσι τον Ιούλιο.
Αντί όμως του ηδυπότου μετά γλυκίσματος, ο κ. Πρόεδρος άκουσε περίτρομος τον μίστερ Τζέφρυ να ...λούζει πατόκορφα διά σιέλου και εξόχων κοσμητικών επιθέτων την Ένωση και σύμπαντα τα αξιότιμα μέλη της:

-Ποιος φτιάχνει το νόμο του πλανήτη, βρε γαϊδούρια; Ποιος κάνει το κουμάντο εδώ χάμω, βρε μουλάρια ξεκαπίστρωτα; Από πότε σηκώθηκαν τα βρωμοπόδαρα να βαρέσουν το κεφάλι, βρε σκουλήκια;  
Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε μερικούς δικούς σας να σπάζουν το εμπάργκο που επιβάλαμε εμείς στη Βενεζουέλα; 
Ποιοι είναι αυτοί οι δικοί σας πόντικες που νομίζουν ότι η τσέπη τους μετράει περισσότερο από τις εντολές του Προέδρου Ντόναλντ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; 
Τσακίσου και μάζεψέ τους τα λουριά τώρα, γιατί θα σας πάρει ο διάολος όλους σας αντάμα! 
Δεν θα ματαξαναδείτε μήτε ναύλο μήτε πράσινο... κωλόχαρτο από Νιού Γιορκ, Μπόστον και Σαν Φραντσίσκο, αν μου ξανατηλεφωνήσει το Λάνγκλεϊ  παρόμοια κατορθώματά σας. 
Καταλάβατε, γαϊδουρογάιδαροι του κερατά;! 
Θα στείλω το FBI με τους φακέλους των αμαρτιών σας και σας βλέπω όλους να πηγαίνετε γραμμή για το Γκουαντάναμο! 
Ο Κυριάκος με διαβεβαίωσε ότι θα πει πως δεν σας γνωρίζει! Θα σας αφαιρέσει και την ιθαγένεια, αν του τηλεφωνήσω, αχάριστα τομάρια!  

-Έλεος, έλεος, μεγαλειότατε Τζέφρυ!, ψέλλισε έντρομος ο κύριος πρόεδρος της Ένωσης. Είμαστε πάντοτε νομοταγείς πολίτες από το 1947.
 Η θέλησή σας ύψιστος νόμος δι' ημάς, πολυχρονεμένε μου αφέντη! Μη μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι με μερικούς αχόρταγους ξεροκέφαλους που δυσφημίζουν τον κλάδο.
Διαβεβαιώσατε, παρακαλώ, τον Κύριο Πρόεδρο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Κογκρέσο και το ίδρυμα του Λάνγκλεϊ ότι εγώ προσωπικά και η Ένωση θα γίνουμε οι πλέον άγρυπνοι θεματοφύλακες του εμπάργκο σας.
Τρέχω αμέσως στα γραφεία να στείλω το διάταγμα. Θα τους δείξουμε εμείς όσους παραβαίνουν το νόμο του θείου Ντόναλντ.

-Ακόμα εδώ είσαι; βρουχήθηκε το θεριό το ανήμερο; Στα τσακίδια για τον Πειραιά και περιμένω σε μια ώρα αντίγραφο του φιρμανιού και ενυπόγραφες δηλώσεις παραλαβής και συμμορφώσεως! Δρόμο!!

Κι έτσι έγινε. Στο δελτίο Τύπου της Πρεσβείας, που απεστάλη αρμοδίως τονίζεται η αμετάκλητη κοινή βούληση του εξοχωτάτου και της Ένωσης ελληνόφωνων εφοπλιστών να τηρείται απαρέγκλιτα το εμπάργκο ενάντια στο θρασύτατο Μαδούρο και τους κομμουνιστικούς παραλογισμούς της Βενεζουέλας, περί εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας παρά τον ...θείον νόμο. 

Είπε κάτι κάποιος φίλος μας, ότι η εξάρτηση κι η υποτέλεια αποτελούν μύθο, ότι αυτά εξέλιπαν ή ότι ουδέποτε υπήρξαν και εμείς απλώς τα εκλαμβάναμε ως υπαρκτές οντότητες;
Θά 'ναι σαν να μας έλεγε πως αφεντικά και δουλικά γενήκαν ίσα κι όμοια, χωρίς να καταργηθεί η δουλεία! 
Καπιταλισμό κι εξάρτηση έχουμε ακόμα, αδέρφια. Αν δεν το πιστεύετε, θα σας το θυμίσει με την πρώτη ευκαιρία και η Ένωση Σκυλοψάρων και ο μίστερ Τζέφρυ. Ακόμη κι ο θυρωρός της Πρεσβείας!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger