Home » , » Θεόπνευστες χριστιανικές πράξεις.

Θεόπνευστες χριστιανικές πράξεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 | 11:25 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Για κάποιους/ες θα θεωρηθεί ανθυπολεπτομέρεια, αλλά κάποιες φορές η παράθεση περιστατικών απ' αυτά που για την καθεστωτική δημοσιογραφία θεωρούνται ανάξια αναφορά ή στην καλύτερη περίπτωση να περάσουν στα "ψιλά" και ασχολίαστα μας παρουσιάζουν μια ολόκληρη αντίληψη.

Προσέξτε δυο "χριστιανικές" ειδησούλες. Η πρώτη είναι χθεσινή και μας λέει ότι η "Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος" έλαβε την απόφαση να προσφέρει σαν δωρεά -δεν αναφέρεται το πόσο κόστισαν-, στο υπουργείο Αμυνας, "τέσσερις θερμικές κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Πρόκειται για συστήματα που μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχης στα 5 χλμ, κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου".

Τα όβολα του χριστεπώνυμου ποιμνίου δηλαδή, που υποτίθεται ότι βασικά πρέπει να διατεθούν για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, χρησιμοποιούνται για την προμήθεια μιας μορφής εξοπλισμού για να "αντιμετωπιστούν" οι κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου αν θελήσουν να ζητήσουν δικαίωμα στην επιβίωση ερχόμενοι στην χώρα μας.
Απόλυτα χριστιανική πράξη δηλαδή.

Την δεύτερη "χριστιανική" πράξη την μαθαίνουμε από ανάρτηση του Μήτσου: Μέσα σε όλο αυτό το χαμό η Εκκλησία το χαβά της. “Αδιαπραγμάτευτη η Θεία Κοινωνία! Καταδικάζουμε τη Γιόγκα”!

Εκτακτα. Να συμβάλλεις στον διωγμό δυστυχισμένων ανθρώπων "χριστιανική" πράξη. 
Να προωθείς την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και την διαιώνιση σκοταδιστικών αντιλήψεων, προφανώς θεόπνευστες αποφάσεις. 
Τόμπολα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Ιουνίου 2020 στις 2:56 π.μ.

Αυτά που κάνει το ιερατείο θυμίζουν ανέκδοτο.
“Κάποιος ιεραπόστολος συναντά στη ζούγκλα ένα λιοντάρι.
Αμέσως προσέχεται στο Θεό.
“Κύριε, σε ικετεύω, δώσε σε αυτό το θηρίο χριστιανικά αισθήματα.”
Τότε γίνεται το θαύμα! Το λιοντάρι αρχίζει να προσεύχεται λέγοντας:
“Θεέ μου ευλόγησε τούτο το γεύμα”!
Στο ρόλο του λιονταριού όμως είναι το παπαδαριό.
Διαβάζω στις “Θεόπνευστες χριστιανικές πράξεις”.
“Η "Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος" έλαβε την απόφαση να προσφέρει σαν δωρεά -δεν αναφέρεται το πόσο κόστισαν-, στο υπουργείο Άμυνας,"τέσσερις θερμικές κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Πρόκειται για συστήματα που μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχης στα 5 χλμ, κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου”.
Πέρα από το ότι θα μπορούσαν να δώσουν τρόφιμα στους φτωχούς με αυτά τα λεφτά, οι διόπτρες της φωτογραφίας προσαρμόζονται σε όπλα. Δηλαδή τι κάνει η Εκκλησία; Ευλογεί και λέει “καλό βόλι” σε όσους θέλουν να πυροβολήσουν πρόσφυγες! “Αγαπάτε αλλήλους”, εκτός αν είναι απελπισμένοι φτωχοί, που θέλουν να περάσουν τα σύνορα!
Είναι αυτό το ίδιο με όσα είπαν ο Χριστός και οι Απόστολοι; Ο Ιησούς με το Πάτερ Ημών λέει ξεκάθαρα πως όλοι είμαστε αδέρφια, παιδιά του Θεού.
Οι παπάδες όμως δεν είναι Χριστιανοί. Είναι δεξιά κομματόσκυλα. Που στέλνουν μήνυμα “θα ευλογήσουμε, όποιον πυροβολεί τους ανθρώπους που περνάνε τα σύνορα”!
Πρόκειται για πράξη μίσους. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά.
Τι κάνουμε;
Νομίζω ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε με τους τράγους. Όπου δείτε ανώτερο κληρικό, Μητροπολίτη, εκφράστε τη δυσφορία και την αντίθεση σας. Μην αφήνετε σε χλωρό κλαρί το στήριγμα μιας άδικης και διεφθαρμένης εξουσίας.
Ας απαιτήσουμε το χωρισμό κράτους – Εκκλησίας ΑΕ.
Βεβαίως τίθεται ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσει το ίδιο το εναπομείναν ποίμνιο. Γιατί είπα σε πολλά άρθρα πως όποιος θέλει όπλα να πάρει ο ίδιος. Το εννοώ.
Τα χρήματα για τα όπλα ήταν από τον παχυλό τους μισθό ή από τα παγκάρια; Αν ήταν από το μισθό τους, είναι πολεμοκάπηλοι. Αν είναι από τα παγκάρια θα πρέπει να βάζουν ξεχωριστά κουτιά όπως κάνουν για τους φτωχούς για την αποπεράτωση του ναού κλπ. Τώρα και για όπλα!
Γιατί δε νομίζω πως πραγματικοί χριστιανοί θα ήθελαν τα χρήματα τους να χρησιμοποιηθούν για τέτοιο ανήθικο σκοπό.
Βέβαια μιλάμε για τύπους που ευλογούν κανόνια, άρματα, πολεμικά πλοία, αεροσκάφη...
Μόνο που υπάρχει ακόμα μια λεπτομέρεια. Οι τύποι αυτοί δεν θα είναι στο μέτωπο, αν (ο μη γένοιτο) γίνει στραβή.
Βγάζουν λοιπόν πολεμικές ιαχές πλούσια κωλόπαιδα, στρατηγοί του καναπέ, παπάδες, πολιτικοί και φυσικά παπαγάλοι, οι οποίοι στον πρώτο πυροβολισμό θα τρυπώσουν τρομαγμένοι, θα βάλουν βύσμα να αποφύγουν το μέτωπο ή θα την κάνουν για έξω!
Αυτό με εξοργίζει. Όχι μόνο εμένα. Κι αν τύχει και πάρουμε όπλα δεν θα χρειαστούμε καν διόπτρες για το κυνήγι του κηφήνα... Επειδή όμως το ξέρουν αυτό, γλιτώνουμε τις περιπέτειες.
Μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος χάρηκε που έκλεισαν οι Εκκλησίες. Γιατί βλέπει ράσα και φεύγει μακριά.
“Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές...”
Εμείς οι Κομμουνιστές είμαστε πιο κοντά στον Ιησού.
Γιατί τα έβαλε με το Ιερατείο και γι αυτό πέθανε με βασανιστικό θάνατο.
Γιατί είπε “μακάριοι οι Ειρηνοποιοί”.
Τι λένε οι παπάδες; “Μπαμ και κάτω”!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger