Home » , , » Κάποιες "περίεργες" ετεροχρονισμένες αντιδράσειις του Ευαγγελάτου - Οταν βουλευτής της Ν.Δ παραδεχόταν ότι το κόμμα του κατασκευάζει fake news.(Βίντεο)

Κάποιες "περίεργες" ετεροχρονισμένες αντιδράσειις του Ευαγγελάτου - Οταν βουλευτής της Ν.Δ παραδεχόταν ότι το κόμμα του κατασκευάζει fake news.(Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 | 9:36 μ.μ.

Του Σ.Λ

Πρέπει να έχουν πάρει φωτιά τα κομματικά μαγειρεία τι επικοινωνιακό "έδεσμα" θα φτιάξουν και θα μας σερβίρουν, ώστε να υπάρχει περίπτωση να το καταπιούμε σχετικά εύκολα όταν θα δώσουν τη δημοσιότητα τη λίστα και τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ από την διαβόητη, πλέον, καμπάνια προβολής για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Πιστεύουμε, πάντως ότι απ' το πολύ "μαγείρεμα", ότι και να μας παρουσιάσουν, έχει πια καεί και θα αποβεί άκαρπη κάθε κυβερνητική προσπάθεια να περάσει χωρίς να πληρώσει πολιτικό κόστος η Ν.Δ. απ' το καραμπινάτο αυτό σκάνδαλο.

Κάποιες επισημάνσεις με αφορμή μια "περίεργη" εξέλιξη, σ' αυτή την ιστορία.

Αν και είχαμε την αίσθηση ότι διαθέτουμε μια μέτρια ευφυΐα, μάλλον κάναμε λάθος. Κι αυτό γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, (σαν μια μεγάλη παπαριά μας φάνηκε), τι σημαίνει η ανακοίνωση του κ. Πέτσα ότι η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το υπουργείο Οικονομικών.

Λέμε για δικό μας πρόβλημα αντίληψης, επειδή όλοι οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο χθεσινό briefing "έπιασαν στον αέρα", τι εννοούσε με την πρόταση του αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν υπήρξε κανείς να ζητήσει διευκρινήσεις.

Ποιο συγκεκριμένα αφού γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ που υπήρξαν αποδέκτες των χρημάτων -η επιλογή τους "έγινε με κριτήρια υποκειμενικά και μεροληπτικά, αδιαφανή, δηλαδή αυθαίρετα και συνεπώς παράνομα", σύμφωνα με το εξώδικο που απέστειλε το Documento στην εταιρεία Initiative  και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα- έχουν πληρωθεί και έχουν κοπεί τιμολόγια που αποσκοπούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου»;
Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο δικό μας συμπέρασμα.

Προσέξτε τώρα ένα τουλάχιστον "περίεργο γεγονός".
Στις 16 του μήνα το Κ. Βαξεβάνης κοινοποιεί στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το κείμενο που παραθέτουμε στην εικόνα.

Δημιουργείται ένας πανικός και η αποκάλυψη -εντός ή εκτός εισαγωγικών- κατακλύζει το διαδίκτυο με αστραπιαία ταχύτητα.

Αντίδραση από τους εμπλεκόμενους -Ευαγγελάτο, Κουρτάκη, Μαυρίδη- καμιά. Πλήρης αφωνία.
Ακριβώς το ίδιο και από την κυβέρνηση όπως και από την εταιρεία που διένειμε τα χρήματα.

Και ενώ είχαν περάσει τρεις ολόκληρες μέρες με αυτό το θέμα να δεσπόζει στο διαδίκτυο, ξαφνικά "ξύπνησε" ο Ευαγγελάτος.  Με κείμενο στην ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει συκοφαντία τα όσα του αποδίδει ο εκδότης του Documento, Αφήνει να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον του και για να τεκμηριώσει τα όσα αναφέρει συμπληρώνει "Υπάρχουν δεκάδες email με τα αρμόδια διαφημιστικά γραφεία και βέβαια τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί εδώ και εβδομάδες πολύ πριν τα …ρεπορτάζ και αποδεικνύουν την αλήθεια".

Κάποιες παρατηρήσεις:

α) Επιβεβαιώνει ότι εδώ και βδομάδες η καμπανιά έχει λήξει έχει πάρει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει- όπως και όσοι συμμετείχαν σ' αυτή υποθέτουμε- και μάλιστα έχει κόψει αποδείξεις. Οπότε έχουμε δίκιο να μιλάμε ότι ήταν παπαριά ότι περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία “ποιοτικού και ποσοτικού έλεγχου" που μας είπε ο κ. Πέτσας για να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα

β) γιατί δεν αναφέρει ο κ. Ευαγγελάτος το ύψος του ποσού που έχει λάβει;

γ) γιατί άφησε ο ιδιοκτήτης του newsit, τρεις ολόκληρες μέρες να διασύρεται το όνομα του και να παρουσιάζεται σαν δημοσιογραφικό φερέφωνο της κυβέρνησης το οποίο ανταμείφθηκε για τις "υπηρεσίες" του με το υπέρογκο αυτό ποσό από την καμπάνια;

δ) υπάρχει κάποιος που θεωρεί μυθομανή και αφελή τον Κ. Βαξεβάνη ώστε να προχωράει σε μια τέτοια αποκάλυψη μη γνωρίζοντας τι συνέπειες μπορεί να έχει αν υπήρχε αδυναμία να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. και να εξακολουθεί μέχρι σήμερα να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση;

Το τι θα επακολουθήσει μένει να το δούμε.

Είναι όμως πρόκληση να επικαλείται η Ν.Δ ότι απέκλεισε το Documento  από την καμπάνια ενημέρωσης γιατί αυτό το ΜΜΕ διαδίδει fake news.

Εδώ θα ανασύρουμε απ' το αρχείο μας μια ανάρτηση που είχαμε κάνει στις 5 Απρίλη του 2019.
Σ' αυτή υπάρχει ένα απίστευτο βίντεο. Η βουλευτής της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη παραδέχεται δημόσια σε ομιλία της στην βουλή ότι το κόμμα της κατασκευάζει fake news.

Σας φαίνεται απίστευτο και όμως είναι γεγονός

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger