Home » , , » Προς Χρυσοχοϊδη: "Αν σε πηδήξει κι ο κατής σε ποιον να πας να δικαστείς;..

Προς Χρυσοχοϊδη: "Αν σε πηδήξει κι ο κατής σε ποιον να πας να δικαστείς;..

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 4:53 μ.μ.

 Του Σ. Λ.

Πολύ πιο δύσκολο θεωρώ το να μπω στην διαδικασία να στρίψω τσιγάρο, παρά το να γράψω ένα κειμενάκι στο οποίο επιχειρηματολογώντας και αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά, θα αποδεικνύω ότι αρκετοί δημοσιολόγοι, όχι απλώς δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που λέγεται δημοσιογραφία, αλλά έχουν καταλήξει θεραπαινίδες ωμών συμφερόντων της εξουσίας.

Δεν είναι όμως αντικείμενο αυτής της ανάρτησης ο αισχρός ρόλος του τηλεοπτικού διαύλου του Αλαφούζου και τα ανάλογης ποιότητας άτομα που τον στελεχώνουν παρουσιαζόμενα ως "λειτουργοί της ενημέρωσης".
Οπότε και από τους "οικοδεσπότες" της τηλεοπτικής εκπομπής "Αταίριαστοι" δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.
Οι τοποθετήσεις του καλεσμένου τους, υπουργού ΠροΠο ήταν αυτές που με έκαναν να προβληματιστώ αν τα λεγόμενα του κ. Χρυσοχοϊδη, αντέχουν σε δημοσιογραφικό σχολιασμό ή για την περίπτωση αυτού του κυβερνητικού στελέχους είναι αρμόδιοι κάποιοι ειδικοί επιστήμονας;

Οταν έχει κυκλοφορήσει τόσο πλούσιο οπτικό υλικό, όταν υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες και δημοσιεύματα για περιστατικά απίστευτης αστυνομικής βαρβαρότητας που υπήρξαν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, να ακούς τον πολιτικό προϊστάμενων των αστυνομικών να σου λέει ότι πρέπει "να τελειώνει το κυνήγι μαγισσών με την καταστολή που ακούγεται Δεν υπάρχει ούτε μια καταγγελία για την ομάδα "ΔΡΑΣΗ στο συλλαλητήριο της Πέμπτης... ούτε μια καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας", έρχεσαι σε αδυναμία για οποιοδήποτε σχολιασμό.

Πώς μπορεί ένα άτομο που θέλει να παρουσιάζεται με στοιχειώδης αυτοσεβασμό να αγνοεί και να θεωρεί ανύπαρκτες τις δεκάδες καταγγελίες -πολλές απ' αυτές επώνυμες- που υπάρχουν στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες για το κρεσέντο της αστυνομικής βαρβαρότητας που υπήρξε στο συλλαλητήριο της Πέμπτης; 

Το να ζητάει ο Χρυσοχοϊδης τα θύματα των αστυνομικών να απευθυνθούν στο διακοσμητικό όργανο που ονομάζεται Συνήγορος του Πολίτη, που έχει φτιάξει ο ίδιος να του θυμίσουμε μια παλιά παροιμία"Αν σε πηδήξει κι ο κατής σε ποιον να πας να δικαστείς;.. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger